Kuva: Jenni Rinkinen
Kuva: Jenni Rinkinen

Anna lapsen pilkkoa pehmeät kasvikset ja täyttää tortilla itse.

Quesadillat ovat arki-illan pelastus. Tortillojen väliin voi laittaa melkein mitä vaan, kunhan yksi raaka-aineista on ihanan valuvaksi sulava juusto.

Meillä aikuisten lempparitäytteessä on avokadoa, papuja, raastettua manchegoa tai goudaa sekä runsas kasa yrttejä. Lapsi valitsee useimmiten tomaatin ja mozzarellan. Avokadokin maistuu, kun sen saa pilkkoa itse. Lapsi saa myös itse täyttää tortillansa ja seurata silmä tarkkana, kun juusto alkaa valua.

Yhden kasvisquesadillan tekemiseen tarvitset:

  • 1 dl keitettyjä tai esikypsennettyjä mustia papuja:
    mausta tuoreella korianterisilpulla, hienonnetulla chilillä, valkosipulilla ja karkealla suolalla (lapsiversiossa meillä papujen sijasta 4 miniluumutomaattia puolitettuina)
  • puolikas avokado pieneksi pilkottuna
  • kourallinen tuoretta rucolaa tai korianteria
  • 1 dl raastettua juustoa
  • 2 tortillaa

Levitä ainekset tortillan päälle tasaisesti. Paina toinen tortilla kanneksi. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa väriä ja juusto alkaa valua. Paina pintaa paistinlastalla muutaman kerran paistumisen aikana sekä uunista ottamisen jälkeen. Näin quesadilla pysyy litteänä eikä täyte valu.

Jaa quesadilla kuuteen osaan ja syö hiukan jäähtyneenä.

Lisää pikaohjeita löydät täältä.

 

Toimitussihteeri Jenni Rinkinen kokkaa useimmiten kasvis- ja kalaruokaa. Apuna häärää nelivuotias lapsi.

Lusikoi valmiin puuron päälle halutessasi turkkilaista jugurttia. Kuva: Päivi Ristell

Tee aamiainen valmiiksi jo illalla, niin aamu tuntuu heti helpommalta.

Mustikkapiirakkatuorepuuro

4 annosta, 10 min + tekeytyminen 8 t

2 kotimaista omenaa

5 dl kaurahiutaleita (tai kauraa ja neljän viljan hiutaleita)

6 dl kauramaitoa

2 dl mustikoita

1½ tl kardemummaa

(½ tl jauhettua vaniljatankoa, esim. Dr Oetker)

  1. Pese omenat huolella ja raasta ne karkeaksi kulhoon. Voit myös kuoria omenat.
  2. Lisää loput ainekset ja sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Voiko juustoa olla liikaa? Gluteenittomassa vegelasagnessa pasta korvataan munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleilla. Kuva: Päivi Ristell

Järisyttävän hyvässä vegelasagnessa on reilusti mozzarellaa ja parmesaania eikä lainkaan gluteenia. Testaa huippukokki Serko Rantasen helppoa reseptiä!

Vegelasagne ilman pastaa

6 annosta, 1 t 30 min

2 munakoisoa

2 kesäkurpitsa

1 tl suolaa

3 palloa mozzarellaa

150 g parmesaania

½ ruukkua basilikaa

1 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

4 tomaattia

2 rkl oliiviöljyä

1 tlk säilyketomaatteja

1 rkl tomaattipyreetä

5 dl tomaattimehua

1 rkl kuivattua basilikaa ja/tai timjamia

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Tee tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Lohko tomaatit. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja ruskista sipulit kevyesti. Lisää loput ainekset ja jätä kastike hautumaan ilman kantta kasvisten käsittelyn ajaksi.
  3. Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat pituussuunnassa vajaan sentin viipaleiksi. Levitä uunipelleille leivinpaperin päälle. Ripottele suola pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kuivahtanut.
  4. Leikkaa mozzarellat ohuiksi viipaleiksi. Raasta parmesaani. Nypi basilikasta lehdet.
  5. Soseuta tomaattikastike sauvasekoittimella.
  6. Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) öljyllä. Levitä ohut kerros kastiketta pohjalle. Levitä kerros kasviksia, basilikaa, kastiketta, mozzarellaa ja juustoraasteita päälle. Täytä loput kerrokset samalla lailla.
  7. Kypsennä lasagnea 30 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Koristele basilikalla.

Jos on aikaa, anna kastikkeen hautua jopa kolme tuntia kannen alla, niin mausta tulee supertäyteläinen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.