Tee pastan jämistä ja lihapullista herkullinen keitto, joka maistuu koko perheelle.

4 annosta

½ sipuli

1 paprika

1 kesäkurpitsa

1 l kasvislientä

1 prk (250 g) sulatejuustoa

2 dl pakasteherneitä, -maissia ja edamepapuja

10–15 kpl valmiita lihapullia

3–4 dl kypsää pastaa (makaroni tai cappelli)

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

½ dl basilikaa ja lehtipersiljaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprika ja leikkaa isoiksi paloiksi. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa viipaleiksi.

2. Kuumenna kasvisliemi ja lisää joukkoon sipuli, paprikat ja kesäkurpitsat. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

3. Lisää sulatejuusto, herneet, maissi ja pavut. Anna kiehahtaa niin, että juusto ja pakasteet sulavat.

4. Lisää kokonaiset tai puolitetut lihapullat ja kypsä pasta. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Lisää lopuksi hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa.

Meidän Perhe 9/15

Nice cream -kulhon koristeeksi käyvät tuoreet marjat ja pähkinät. Testaa ruokabloggaaja Hanna Hurtan huippureseptiä!

Nice cream -kulho

4 annosta, 15 min + pakastus 4 t

4 banaania

400 g mansikoita

¼ tl vaniljajauhetta

3 rkl kookoskermaa

Koristeeksi

marjoja, pähkinöitä ja minttua

  1. Viipaloi banaanit laakeaan astiaan. Poista mansikoista kannat ja laita nekin astiaan. Pakasta vähintään 4 tuntia.
  2. Laita banaanit ja mansikat tehosekoittimeen. Lisää vanilja ja kookoskerma. Soseuta sileäksi. Jaa seos kulhoihin ja koristele.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kinuskiseksi paahtunut suklaa viimeistelee superhelpon herkkujälkkärin.

Vesimelonipizzat

10 min, 8 annosta

100 g valkosuklaata

¼ vesimeloni

1 dl mustikoita, mansikoita tai vadelmia

mintunlehtiä

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paloittele valkosuklaa leivinpaperille uunipellille. Paahda suklaata 5–7 minuuttia. Pidä suklaata silmällä: sen tulisi saada kinuskimaista väriä mutta ei palaa. Anna suklaan jäähtyä ja jähmettyä.
  2. Leikkaa melonista viipaleita. Asettele ne tarjoiluvadille ja ripottele pinnalle rouhittua, paahdettua valkosuklaata, marjoja ja mintunlehtiä. Nauti raikkaana jälkiruokana.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusista perunoista syntyy herkullinen ja helppo salaatti, jonka pyöräytät mökilläkin vaivatta.

Uusi peruna on maailman parhaita makuja. Kesän ensimmäiset varhaisperunat eivät kiinteään ruokaan totuttelevalle vauvalle vielä sovi, sillä niissä solaniini­pitoisuus on liian korkea. Kun kiinteä ruoka on tullut tutuksi, on vauvan helppo opetella syömään pehmeiksi keitettyjä pottulohkoja. Kokkaa hänelle peukalonpäätä suurempia perunoita.

Perunasalaatti uusista perunoista

15 min, 4 annosta + vauvalle

1 kg keitettyjä keskikokoisia tai isoja uusia perunoita

4 keitettyä kananmunaa

Kastike

1 pieni valkosipulinkynsi

1 prk kauraranskankermaa (esim. Yosa tai Oatly)

¼ tl mustapippuria

Vanhemmille

1–2 tl sinappia

½ tl suolaa

2 suolakurkkua

3 kevätsipulinvartta

  1. Tee kastike. Purista valkosipuli ranskankerman joukkoon. Lisää pippuri ja sekoita.
  2. Lohko perunat ja sekoita kastike joukkoon. Ota osa perunoista vauvalle ja tarjoa kananmunan kanssa sormiruokana tai muussattuna.
  3. Mausta vanhempien salaatti sinapilla ja suolalla. Kuutioi suolakurkku ja viipaloi sipulinvarret joukkoon. Lohko kananmunat salaatin päälle.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Malesialainen laksa maistuu auringolta. Testaa ruokabloggaaja Hanna Hurtan ihanaa reseptiä.

Tofu-bataattilaksa

4 annosta, 40 min

1 pkt maustamatonta tofua

200 g riisinuudelia

500 g bataattia (tai myskikurpitsaa)

2 valkosipulinkynttä

2 cm:n pala inkivääriä

2 kevätsipulia

1 rkl seesamiöljyä

n. 8 dl kasvislientä

2 rkl öljyä

¼ tl (savu)paprikajauhetta

1 rkl kalakastiketta

2 rkl soijakastiketta

1 limetin mehu

400 g kookosmaitoa

3 dl babypinaatinlehtiä

1 ruukku korianteria ja/tai minttua

(½ punaista chiliä)

  1. Kuivaa tofun pinta talouspaperilla. Kuutioi tofu ja levitä palat paperin sisään painon alle 15–30 minuutiksi, jotta enin neste valuu pois.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä siivilään.
  3. Kuori bataatti ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipuli, inkivääri ja kevätsipuli.
  4. Kuumenna seesamiöljy kattilassa. Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja sipulin valkoisia osia muutama minuutti. Lisää liemi ja kiehauta. Lisää bataatti ja keitä 10–15 minuuttia.
  5. Keiton hautuessa kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannussa ja paista tofukuutiot kunnolla rapeiksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
  6. Lisää kalakastike, soijakastike, limetin mehu ja kookosmaito keittoon ja kuumenna. Sekoita pinaatti joukkoon.
  7. Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho kuumaa keittoa päälle. Viimeistele annokset tofulla, yrteillä ja halutessasi hienonnetulla chilillä.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.