iStockphoto
iStockphoto

Kun lapsi kaipaa tekemistä, opeta hänelle muutama helppo taikatemppu!

Kun lapsi kaipaa tekemistä ja onnistumisen iloa, opeta häntä taikomaan! Netistä löytyy ohjeita moniin helppoihin taikatemppuihin, joiden apuvälineet löytyvät jokaisesta kodista.

Taikatemppujen opetteleminen on hauskaa, ja vielä hauskempaa on pistää pystyyn esitys kavereille ja sukulaisille. Samalla lapsen itsetunto ja esiintymiskokemus kasvavat. Taikatemput ovat myös oiva ohjelmanumero erilaisiin juhliin.

Tässä muutama helposti toteutettava temppu spoonful.com-sivustolta:

Ajatusten lukeminen

Tarvitset kolme samannäköistä paperilappua ja kynän.

1. Aseta paperilaput pöydälle, ja pyydä yhtä yleisön jäsentä miettimään jonkun henkilön nimeä. Jatka kertomalla "Älä sano nimeä ääneen. Minä luen ajatuksesi ja kirjoitan nimen paperille."

2. Kirjoita vastaus paperille yleisön näkemättä, taittele paperi pöydälle ja kehota samaa yleisön jäsentä sanomaan ajattelemansa nimi.

3. Toista temppu pyytämällä jotakuta miettimään jotain numeroa. Tee sama temppu vielä kolmannen kerran, ja pyydä yhtä yleisön edustajaa ajattelemaan joko punaista tai sinistä väriä.

4. Anna paperilaput jollekulle yleisön edustajalle luettavaksi ääneen tai lue ne itse ja näytä yleisölle. Ainakin kaksi kolmesta vastauksesta onnistuu!

Temppu toimii siten, että kirjoitat laput eri järjestyksessä kuin yleisö luulee. Aivan ensimmäiseen lappuun kirjoitatkin värin, joko "punainen" tai "sininen". Toiseen lappuun kirjoitat nimen, jonka ensimmäinen yleisön edustaja paljasti sinulle jo ensimmäisessä kohdassa. Kolmanteen kirjoitat vastaavasti kakkoskohdan jälkeen paljastetun numeron.

Näin saat sekä nimen että numeron oikein, ja värin arvaaminen onnistuu 50 prosentin todennäköisyydellä.

Voit perustella mahdollista virhettä sillä, että väriä miettineen henkilön ajatuksia oli harvinaisen hankala lukea.

Mustaa taikuutta

Tätä temppua varten et tarvitse yhtään apuvälineitä, mutta avustaja on tarpeen.

1. Pyydä yleisöä valitsemaan yhdessä jokin esine siitä huoneesta, jossa esitys pidetään. Poistu täksi ajaksi huoneesta, jotta he saavat tehdä valinnan rauhassa.

2. Kun palaat huoneeseen, avustajasi alkaa osoitella eri esineitä ja kysyä jokaisesta "Onko se tämä?". Vastaat aina "Ei", kunnes hän osoittaa oikeaa esinettä, jolloin voit hämmästyttää yleisön vastaamalla "Kyllä, se on tämä".

Tempun salaisuus on avustajassa. Sopikaa, että hän osoittaa jotain mustaa esinettä juuri ennen kuin tulee oikean esineen vuoro. 

Paikkaa vaihtava seteli

Tähän taikaan tarvitaan kaksi eri arvoista seteliä, esimerkiksi 5 ja 10 euron setelit.

1. Rullaa setelit sisäkkäin siten, että 10 euron seteli on vaakatasossa pöydällä ja asetat viitosen setelin poikittain sen päälle niin, että alareuna on tasan (eli viitosen "pääty" on samassa linjassa kuin kympin alareuna).

2. Osoita yleisölle, että viitonen on nyt kympin päällä, ja rullaa ne sen jälkeen sisäkkäin niin, että aloitat rullaamisen kympin alareunasta.

3. Sano pari taikasanaa, ja rullaa setelit auki. Nyt viitosen seteli onkin vaihtanut paikkaa kympin setelin alapuolelle!
Tämä temppu on siitä hauska, ettei siinä ole mukana minkäänlaista taikuutta tai trikkiä, vaan se toimii aivan itsestään. Kokeile, jos et usko!

Numeron lukeminen ajatuksista

Tässä tempussa on tarvetta luotettavalle avustajalle, muita apuvälineitä ei tarvita.

1. Pyydä yleisöä miettimään yhdessä joku numero yhden ja viiden välillä sillä aikaa, kun olet poissa huoneesta.

2. Kierrä muutaman yleisön jäsenen luona "lukemassa" salainen numero heidän ajatuksistaan siten, että asetat kätesi heidän ohimoilleen.

3. Julista salainen numero ääneen!

Tempun salaisuus on se, että kun "luet" salaisen avustajasi ajatuksia ja pidät käsiäsi hänen ohimoillaan, avustaja puree huomaamatta hampaitaan yhteen kyseistä numeroa vastaavan määrän. Tunnet liikkeen hänen ohimoiltaan ja pystyt laskemaan luvun käsilläsi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Odottajan ei todellakaan tarvita verhoutua mustaan kaapuun. Kuvat: valmistajat

Vaikka makeaa ei kannata ahmia kaksin käsin, odottajan on lupa hemmotella itseään tämän syksyn herkullisilla muotiuutuuksilla.

Odottaja kiskaisee helposti päälleen jotain todella mukavaa ja ei-liian räväkkää. Raskausmaha on kuitenkin mahoista paras! Sitä saa korostaa ja sen kasvusta nauttia. Älä siis uppoa harmauteen, vaan räisky kahden edestä (mukavan joustavissa vaatteissa)!

1. Tummansininen äitiysmekko laskeutuu kauniisti. 40 e, Mamalicious.

2. Nahkahousumaiset legginsit ovat tiukasta asenteestaan huolimatta mukavat päällä, 40 e, Mamalicious (kaupoissa lokakuussa).

3.  Puuvillasekoitteiset alushousut ovat naiselliset ja mukavan joustavat. Casabella Maternity, 35 e, Babyshop.

4. Luomupuuvillaisen trikooneulospaidan helman alle mahtuu muhkeakin maha. Kanto-paita, 69 e, Papu.

5. Hopeanhohtoinen kaunotar toimii odotusaikana reppuna, myöhemmin hoitolaukkuna. Mukana myös hoitoalusta. Tiba + Marl, Elwood Backpack Silver, 145 e, Babyshop. 

6. Maija Louekarin suunnittelema Rikkaruoho-kuosi tuo potkua selkeälinjaiseen trikoomekkoon, 79 e, Vimma.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Facebookin kirppisryhmät tekevät vauvakaman kierrätyksestä tosi helppoa. Ainakin periaatteessa. Vauvan lukijat paljastavat älyttömimmät FB-kirppis-oharinsa.

Facebook-kirppikset ovat mahtava keino vauvakaman metsästykseen. Shoppailla voi silloin, kun vauva nukkuu päikkäreitä, ja mikä parasta, ryhmiin voi jättää omia Halutaan ostaa -ilmoituksia. Vauvatavara vaihtaa omistaa pikkurahalla ja parhassa tapauksessa nouto tapahtuu naapurista.

Aina kaikki ei kuitenkaan mene ihan putkeen, selvisi Vauvan FB-kirppiskyselystä.  Vauvan lukijoita rassasi järjetön hinnoittelu, epärehelliset myyjät, hupivaraajat ja turhat kyselyt. Yksi ärsytys oli kuitenkin ylitse muiden – oharit. Niitä oli kokenut melkein jokainen kirppisveteraani.

Rahat saapuvat, noutaja ei

”Parhaat oharit oli, kun ostaja maksoi kiltisti, mutta ei koskaan noutanut pakettiaan. Eikä oikein meinannut antaa tilinumeroakaan rahojen palauttamiseksi, kun totesin neljän kuukauden säädön jälkeen, että laitan tuotteen uudelleen myyntiin.”

Aikakäsitys on joustava

”Joskus odotin työpäivän jälkeen työpaikallani 40 minuuttia hakijaa, joka ei koskaan saapunut. Sitten oli lähdettävä, koska toisen tavaran hakijan kanssa olin sopinut treffit meille kotiin, enkä halunnut myöhästyä. Odotuttaja oli närkästynyt, kun en voinut odottaa kauempaa. Kyseessä oli muutaman euron arvoinen tuote.”

”Eräs ostaja ilmoitti tulostaan, että 'tulen lauantaina iltapäivällä'. Tivasin tarkempaa aikaa useaan otteeseen. Kun aika koitti, ostajaa ei näkynyt. Annoin vielä toisen mahdollisuuden muutaman päivän päähän – ja hän teki uudet oharit. Siihen loppui kaupanteko. On tympeää vahdata kotona ja odottaa ostajaa, joka ei tulekaan.”

Lopulta kymmenen ”perun varauksen” -kommentin jälkeen vaikuttaa siltä kuin myytävässä tuotteessa olisi jotain vikaa.

”Kerran lähdin kuljettamaan paitaa 30 km päähän kotoani. Odotin ja odotin, laitoin myyjälle viestiä, mutta hän ei koskaan saapunut paikalle.”

Jono, joka katosi

”Myydessä tuotetta saattaa olla jonottamassa 10 ihmistä, mutta jokainen tekee oharit. Lopulta kymmenen 'perun varauksen' -kommentin jälkeen vaikuttaa siltä kuin myytävässä tuotteessa olisi jotain vikaa.”

Onnistuisiko viides yritys?

" Toisinaan noutoa on sovittu viidestikkin uudelleen, kun joka kerta oli ostajalla jokin syy, ettei pääsekkään.”

neveragain

FB-kirppis koettelee: ”Odotuttaja oli närkästynyt, kun en voinut odottaa kauempaa”

Vedin tuotteeni myynnistä, kun sen ensimmäisenä varannut ostaja oli kolme kertaa tehnyt oharit sen hakemisesta. Ketutti viettää iltoja kodin vankina, josko ostaja ilmaantuisi kuitenkin paikalle. Noin kuukauden päästä kehtasi vielä laittaa kyselyä, että onko laukku myyty. Tulisi hakemaan. Kas kummaa, en vastannut viestiin mitään. Annan kyllä ennen vaikka hyväntekeväisyyteen kuin kyttään turhaan tuntitolkulla noutajia.
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.