Poimi ohjeet 7 minuutin treeniin tai lataa ilmainen sovellus kännykkään.

Myönnän heti alkuun: olen laiska liikkuja.

Oman lajin löytäminen on tällaiselle sohvaperunalle ollut poikkeuksellisen vaikeaa.

Ensinnäkin, ryhmäliikunta ei ole minua varten. Monimutkaiset askelsarjat saavat solmuun sekä aivoni että jalkani, ja masennun, kun näen, miten helpolta venytykset ja punnerrukset vieressä liikkujan tekeminä näyttävät.

Toiseksi, elastisuudeltani olen rautakangen luokkaa, ja kolmanneksi, kestävyysurheilu ei sovi sen paremmin kropalleni kuin mielellenikään. Yhteen aikaan kävin salilla, mutta työpäivän jälkeen sinne raahautuminen tuntuu nykyään ylivoimaiselta.

Mutta nyt, tämän valitusvirren jälkeen, paljastan, että olen löytänyt lajini. Se sopii meille kaikille, joiden kärsivällisyys on hamsterin luokkaa ja mieli muuten kuin murmelilla. Kyse on täysillä tehoilla painettavasta seitsemän minuutin intervallitreenistä.

Kuukausi sitten latasin kännykkääni sovelluksen nimeltä "7 minute workout", ja tajusin heti, että olen löytänyt Sen Oikean.

Liikkeet ovat yksinkertaisia ja tuttuja: haaraperushyppyjä, etunojapunnerruksia, istumaan nousuja, steppejä. Kaikkien tekeminen onnistuu kotona, tarvitset vain tuolin, pari neliömetriä tilaa ja seitsemän minuuttia aikaa.

Joskus kun oikein innostun, vedän kaksi treeniä peräjälkeen mutta yksikin riittää, kun vain tekee liikkeet huolella ja täysillä.

Olennaista on, että treeni vedetään lähes poikkeuksetta joka päivä.

Asiasta paremmin tietävät väittävät, että 7 minuutin tiukkatahtinen treeni vastaa normaalia juoksulenkkiä tai kuntosaliharjoittelua.

Treenin teho perustuu siihen, että kovatehoinen liikunta pitää sykkeen korkealla ja polttaa energiaa vielä pitkään harjoituksen jälkeenkin.

Kätevintä on ladata jokin treenisovellus kännykkään, mutta ilmankin pärjää. Tässä liikkeet, joita kaikkia tehdään liki täysillä 30 sekuntia ja liikkeiden välissä pidetään 10 sekunnin siirtymätauko. Tekee kipeää ja hyvää!

 1. Haara-perushyppyjä
 2. Seinää vasten istuminen
 3. Etunojapunnerruksia (puolipunnerruksia, jos olet nainen)
 4. Istumaannousuja (vatsalihasliike)
 5. Tuolille nousu (steppi)
 6. Kyykyt
 7. Penkkidipit (tehoaa käsivarsien alleihin)
 8. Lankkupito
 9. Polvennostojuoksu paikallaan
 10. Askelkyykyt
 11. Punnerrus vartaloa kiertäen
 12. Sivulankku

Kuvalliset ohjeet löytyvät esimerkiksi täältä. Kännykkäsovelluksia kannattaa etsiä hakusanalla "7 minute workout".

Lue lisää Hyvää päivää -palstan juttuja:

Kannattaako syödä aamupala, jos laihduttaa?

Onko ryhti hukassa? Näin se löytyy

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Odottajan ei todellakaan tarvita verhoutua mustaan kaapuun. Kuvat: valmistajat

Vaikka makeaa ei kannata ahmia kaksin käsin, odottajan on lupa hemmotella itseään tämän syksyn herkullisilla muotiuutuuksilla.

Odottaja kiskaisee helposti päälleen jotain todella mukavaa ja ei-liian räväkkää. Raskausmaha on kuitenkin mahoista paras! Sitä saa korostaa ja sen kasvusta nauttia. Älä siis uppoa harmauteen, vaan räisky kahden edestä (mukavan joustavissa vaatteissa)!

1. Tummansininen äitiysmekko laskeutuu kauniisti. 40 e, Mamalicious.

2. Nahkahousumaiset legginsit ovat tiukasta asenteestaan huolimatta mukavat päällä, 40 e, Mamalicious (kaupoissa lokakuussa).

3.  Puuvillasekoitteiset alushousut ovat naiselliset ja mukavan joustavat. Casabella Maternity, 35 e, Babyshop.

4. Luomupuuvillaisen trikooneulospaidan helman alle mahtuu muhkeakin maha. Kanto-paita, 69 e, Papu.

5. Hopeanhohtoinen kaunotar toimii odotusaikana reppuna, myöhemmin hoitolaukkuna. Mukana myös hoitoalusta. Tiba + Marl, Elwood Backpack Silver, 145 e, Babyshop. 

6. Maija Louekarin suunnittelema Rikkaruoho-kuosi tuo potkua selkeälinjaiseen trikoomekkoon, 79 e, Vimma.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Facebookin kirppisryhmät tekevät vauvakaman kierrätyksestä tosi helppoa. Ainakin periaatteessa. Vauvan lukijat paljastavat älyttömimmät FB-kirppis-oharinsa.

Facebook-kirppikset ovat mahtava keino vauvakaman metsästykseen. Shoppailla voi silloin, kun vauva nukkuu päikkäreitä, ja mikä parasta, ryhmiin voi jättää omia Halutaan ostaa -ilmoituksia. Vauvatavara vaihtaa omistaa pikkurahalla ja parhassa tapauksessa nouto tapahtuu naapurista.

Aina kaikki ei kuitenkaan mene ihan putkeen, selvisi Vauvan FB-kirppiskyselystä.  Vauvan lukijoita rassasi järjetön hinnoittelu, epärehelliset myyjät, hupivaraajat ja turhat kyselyt. Yksi ärsytys oli kuitenkin ylitse muiden – oharit. Niitä oli kokenut melkein jokainen kirppisveteraani.

Rahat saapuvat, noutaja ei

”Parhaat oharit oli, kun ostaja maksoi kiltisti, mutta ei koskaan noutanut pakettiaan. Eikä oikein meinannut antaa tilinumeroakaan rahojen palauttamiseksi, kun totesin neljän kuukauden säädön jälkeen, että laitan tuotteen uudelleen myyntiin.”

Aikakäsitys on joustava

”Joskus odotin työpäivän jälkeen työpaikallani 40 minuuttia hakijaa, joka ei koskaan saapunut. Sitten oli lähdettävä, koska toisen tavaran hakijan kanssa olin sopinut treffit meille kotiin, enkä halunnut myöhästyä. Odotuttaja oli närkästynyt, kun en voinut odottaa kauempaa. Kyseessä oli muutaman euron arvoinen tuote.”

”Eräs ostaja ilmoitti tulostaan, että 'tulen lauantaina iltapäivällä'. Tivasin tarkempaa aikaa useaan otteeseen. Kun aika koitti, ostajaa ei näkynyt. Annoin vielä toisen mahdollisuuden muutaman päivän päähän – ja hän teki uudet oharit. Siihen loppui kaupanteko. On tympeää vahdata kotona ja odottaa ostajaa, joka ei tulekaan.”

Lopulta kymmenen ”perun varauksen” -kommentin jälkeen vaikuttaa siltä kuin myytävässä tuotteessa olisi jotain vikaa.

”Kerran lähdin kuljettamaan paitaa 30 km päähän kotoani. Odotin ja odotin, laitoin myyjälle viestiä, mutta hän ei koskaan saapunut paikalle.”

Jono, joka katosi

”Myydessä tuotetta saattaa olla jonottamassa 10 ihmistä, mutta jokainen tekee oharit. Lopulta kymmenen 'perun varauksen' -kommentin jälkeen vaikuttaa siltä kuin myytävässä tuotteessa olisi jotain vikaa.”

Onnistuisiko viides yritys?

" Toisinaan noutoa on sovittu viidestikkin uudelleen, kun joka kerta oli ostajalla jokin syy, ettei pääsekkään.”

neveragain

FB-kirppis koettelee: ”Odotuttaja oli närkästynyt, kun en voinut odottaa kauempaa”

Vedin tuotteeni myynnistä, kun sen ensimmäisenä varannut ostaja oli kolme kertaa tehnyt oharit sen hakemisesta. Ketutti viettää iltoja kodin vankina, josko ostaja ilmaantuisi kuitenkin paikalle. Noin kuukauden päästä kehtasi vielä laittaa kyselyä, että onko laukku myyty. Tulisi hakemaan. Kas kummaa, en vastannut viestiin mitään. Annan kyllä ennen vaikka hyväntekeväisyyteen kuin kyttään turhaan tuntitolkulla noutajia.
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.