Väsynyt ilme piristyy muutamalla nopsalla konstilla. Jos meikkaat, ota käyttöön.

1. Panosta ihoon

Hyvä meikkipohja on kaiken a ja o. Levitä kasvoille ensin päivävoide ja anna sen imeytyä hetki.

Levitä sen jälkeen iholle pohjustusvoidetta. Jos ihosi kiiltelee herkästi, valitse mattapintainen voide, jos taas kaipaat tervettä hehkua, valitse valoa heijastava voide. Olen kirjoittanut aiemmin pohjustusvoiteista täällä.

Jos ihosi on normaalikuntoinen, valitse arkikäyttöön mahdollisimman kevyt meikkivoide. Päivänvalossa paksu meikkipohja näyttää ankealta, varsinkin jos sävy ei ole täysin oman ihonvärin mukainen. Ei haittaa, vaikka pienet virheet kuultavat meikkivoiteen alta.

Jos mustat silmänaluset kiusaavat, käytä silmien alla vielä peite- tai valovoidetta.

2. Käytä ripsentaivuttimia

Jos ripsissäsi on hiukkasenkaan pituutta, käytä ennen maskaran levittämistä ripsentaivuttimia. Taivuttamiseen ei kulu aikaa kuin muutama sekunti, mutta kauniisti kaartuvat ripset avartavat katsetta kummasti.

Taivuttimien laadussa on eroja. Itselläni on Shiseidon klassikot, ammattilaiset kehuvat myös Shu Uemuran taivuttimia.

Jos ripsesi ovat piikkisuorat eivätkä tunnu pysyvän kaarevina koko päivää, käytä vedenkestävää ripsiväriä. Se pitää ripset paremmin kuosissa.

3. Käytä poskipunaa

Tämä on ehdoton: poskipuna. Pelkkä meikkipohja ilman poskipunaa tekee kasvoista vahamaiset ja elottomat. Varsinkin talvella kasvot kaipaavat kipeästi poskipunan tuomaa väriä. Kodin Kuvalehden videolla meikkitaiteilija Suvi Miinala opastaa levittämään poskipunan oikein.

+ Käytä huulipunaa

Poskipunaa käytän arkimeikissänikin aina, mutta huulipuna tuntuu liioittelulta. Minulla on ohuet huulet, ja puna saa ne näyttämään vielä ohuemmilta.

Ehkä pitäisi kuitenkin antaa huulipunalle mahdollisuus. Anna sinäkin, etenkin jos huulesi ovat vähintään normaalipaksuiset. Talvenkalpaa olemusta piristää varsinkin raikas peruspunainen. Me ohuthuuliset vältämme tummia sävyjä.

Lue lisää Hyvää päivää -palstan juttuja:

Naisen viikset – nyppiä vai ei?

Kuivasampoota vai vehnäjauhoa?

Marianne Rautanen on Meidän Perhe -lehden toimitussihteeri, jolla on keittiönkaapissa seitsemän pussia pähkinöitä ja joka yrittää sinnikkäästi löytää kosmeettisen avun mustiin silmänalusiin.

Odottajan ei todellakaan tarvita verhoutua mustaan kaapuun. Kuvat: valmistajat

Vaikka makeaa ei kannata ahmia kaksin käsin, odottajan on lupa hemmotella itseään tämän syksyn herkullisilla muotiuutuuksilla.

Odottaja kiskaisee helposti päälleen jotain todella mukavaa ja ei-liian räväkkää. Raskausmaha on kuitenkin mahoista paras! Sitä saa korostaa ja sen kasvusta nauttia. Älä siis uppoa harmauteen, vaan räisky kahden edestä (mukavan joustavissa vaatteissa)!

1. Tummansininen äitiysmekko laskeutuu kauniisti. 40 e, Mamalicious.

2. Nahkahousumaiset legginsit ovat tiukasta asenteestaan huolimatta mukavat päällä, 40 e, Mamalicious (kaupoissa lokakuussa).

3.  Puuvillasekoitteiset alushousut ovat naiselliset ja mukavan joustavat. Casabella Maternity, 35 e, Babyshop.

4. Luomupuuvillaisen trikooneulospaidan helman alle mahtuu muhkeakin maha. Kanto-paita, 69 e, Papu.

5. Hopeanhohtoinen kaunotar toimii odotusaikana reppuna, myöhemmin hoitolaukkuna. Mukana myös hoitoalusta. Tiba + Marl, Elwood Backpack Silver, 145 e, Babyshop. 

6. Maija Louekarin suunnittelema Rikkaruoho-kuosi tuo potkua selkeälinjaiseen trikoomekkoon, 79 e, Vimma.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Facebookin kirppisryhmät tekevät vauvakaman kierrätyksestä tosi helppoa. Ainakin periaatteessa. Vauvan lukijat paljastavat älyttömimmät FB-kirppis-oharinsa.

Facebook-kirppikset ovat mahtava keino vauvakaman metsästykseen. Shoppailla voi silloin, kun vauva nukkuu päikkäreitä, ja mikä parasta, ryhmiin voi jättää omia Halutaan ostaa -ilmoituksia. Vauvatavara vaihtaa omistaa pikkurahalla ja parhassa tapauksessa nouto tapahtuu naapurista.

Aina kaikki ei kuitenkaan mene ihan putkeen, selvisi Vauvan FB-kirppiskyselystä.  Vauvan lukijoita rassasi järjetön hinnoittelu, epärehelliset myyjät, hupivaraajat ja turhat kyselyt. Yksi ärsytys oli kuitenkin ylitse muiden – oharit. Niitä oli kokenut melkein jokainen kirppisveteraani.

Rahat saapuvat, noutaja ei

”Parhaat oharit oli, kun ostaja maksoi kiltisti, mutta ei koskaan noutanut pakettiaan. Eikä oikein meinannut antaa tilinumeroakaan rahojen palauttamiseksi, kun totesin neljän kuukauden säädön jälkeen, että laitan tuotteen uudelleen myyntiin.”

Aikakäsitys on joustava

”Joskus odotin työpäivän jälkeen työpaikallani 40 minuuttia hakijaa, joka ei koskaan saapunut. Sitten oli lähdettävä, koska toisen tavaran hakijan kanssa olin sopinut treffit meille kotiin, enkä halunnut myöhästyä. Odotuttaja oli närkästynyt, kun en voinut odottaa kauempaa. Kyseessä oli muutaman euron arvoinen tuote.”

”Eräs ostaja ilmoitti tulostaan, että 'tulen lauantaina iltapäivällä'. Tivasin tarkempaa aikaa useaan otteeseen. Kun aika koitti, ostajaa ei näkynyt. Annoin vielä toisen mahdollisuuden muutaman päivän päähän – ja hän teki uudet oharit. Siihen loppui kaupanteko. On tympeää vahdata kotona ja odottaa ostajaa, joka ei tulekaan.”

Lopulta kymmenen ”perun varauksen” -kommentin jälkeen vaikuttaa siltä kuin myytävässä tuotteessa olisi jotain vikaa.

”Kerran lähdin kuljettamaan paitaa 30 km päähän kotoani. Odotin ja odotin, laitoin myyjälle viestiä, mutta hän ei koskaan saapunut paikalle.”

Jono, joka katosi

”Myydessä tuotetta saattaa olla jonottamassa 10 ihmistä, mutta jokainen tekee oharit. Lopulta kymmenen 'perun varauksen' -kommentin jälkeen vaikuttaa siltä kuin myytävässä tuotteessa olisi jotain vikaa.”

Onnistuisiko viides yritys?

" Toisinaan noutoa on sovittu viidestikkin uudelleen, kun joka kerta oli ostajalla jokin syy, ettei pääsekkään.”

neveragain

FB-kirppis koettelee: ”Odotuttaja oli närkästynyt, kun en voinut odottaa kauempaa”

Vedin tuotteeni myynnistä, kun sen ensimmäisenä varannut ostaja oli kolme kertaa tehnyt oharit sen hakemisesta. Ketutti viettää iltoja kodin vankina, josko ostaja ilmaantuisi kuitenkin paikalle. Noin kuukauden päästä kehtasi vielä laittaa kyselyä, että onko laukku myyty. Tulisi hakemaan. Kas kummaa, en vastannut viestiin mitään. Annan kyllä ennen vaikka hyväntekeväisyyteen kuin kyttään turhaan tuntitolkulla noutajia.
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.