Mieheni on hoitanut lapsia koti-isänä. Joudunko maksamaan hänelle elatustukea?

Minulla ja miehelläni on 3- ja 12-vuotiaat lapset. Mieheni on hoitanut lapsia koti-isänä siitä lähtien, kun esikoisemme täytti vuoden. Nyt olemme eroamassa. Olemme sopineet yhteishuoltajuudesta ja siitä, että lapset ovat vuoroviikoin isän ja äidin luona. Mieheni mielestä minä olen velvollinen maksamaan hänelle elatustukea, sillä hän ei ole koti-isänä olon vuoksi voinut olla kehittämässä siviiliammattitaitoaan. Lisäksi hänen alallaan on nyt kova työttömyys. Miten miehen ja lasten elatus olisi hoidettavissa tulevassa erotilanteessa?

Asianajaja Ulla-Riitta Harju: Huolimatta asumisjärjestelystänne ja yhteishuoltajuudesta laki lähtee siitä, että jompikumpi vanhempi kirjataan aina niin sanotuksi lähihuoltajaksi, jonka luona lapsi asuu. Lapsella voi lainsäädännön mukaan olla vain yksi koti. Toinen vanhemmista on tällöin etähuoltaja eli käytännössä tapaava vanhempi ja elatusvelvollinen.

Yhteishuoltotilanteessa, jossa lapset ovat yhtä paljon kummankin vanhemman luona, vanhemmilla on usein käsitys, että kumpikaan vanhempi ei tällöin maksa elatusapua lapsista toiselle vanhemmalle. Käsitys on väärä, koska elatusavun määrä muodostuu aina lapsen elatuksen tarpeesta ja vanhempien elatuskyvystä. Elatuksen tarve kasvaa lapsen varttuessa. Vanhempien elatuskyky saattaa poiketa paljonkin vanhempien kesken, koska se on sidoksissa vanhempien nettotuloihin ja pakollisiin menoihin.

Sinun tapauksessasi näyttäisi siltä, että isän elatuskyky on 0 euroa, koska hän ei ole työelämässä mukana.

Oikeusministeriö on vuonna 2007 antanut ohjeet lapsen elatuksen tarpeen laskennasta ja siitä, miten määritetään kummankin vanhemman elatuskyky. Laskutapa on kuitenkin suuntaa antava, ei ehdottomasti sitova.

Lapsen elatuksen tarpeesta vähennetään lapsilisä, joka maksetaan lähihuoltajalle. Lapsilisään liittyvä yksinhuoltajakorotus taas lisätään lähivanhemman tuloihin elatuskykyä laskettaessa. Jäljelle jää lapsilisän vähentämisen jälkeen se lapsen elatuksen tarve, joka vanhempien on katettava kummankin elatuskyvyn suhteessa.

Laskentatapa perustuu erityiseen oikeusministeriön ohjeistamaan kaavaan. Se vanhemmista, joka jää ns. etähuoltajaksi maksaa lapsista elatuskykynsä mukaista elatusapua vanhemmalle, joka on lähihuoltaja.
Kun miehesi on nyt vaatimassa sinulta omien sanojensa mukaan elatustukea itselleen, hän tarkoittanee puolison elatusapua. Kysymyksestäsi ei ilmene, oletteko olleet avioliitossa vai avoliitossa, mutta oletan teidän olevan avioliitossa. Avoliitto ei mahdollista minkään elatusavun tuomitsemista avopuolisolle. Vanhemmilla on sen sijaan elatusvelvollisuus lapsiaan kohtaan aina riippumatta siitä, onko kyseessä avioliitto tai avoliitto.

Avioliittolain mukaan puolisot ovat elatusvelvollisia toisiaan kohtaan avioliitossa, mutta eivät enää avioliiton purkauduttua. Lähtökohtana on, että kummankin puolison tulee eron jälkeen vastata itse omasta elatuksestaan.
Laki antaa kuitenkin mahdollisuuden elatusavun määräämiseen myös puolisolle, mikäli tämä on elatuksen tarpeessa, toinen puoliso kykenee elatusapua maksamaan ja jos se harkitaan muihin seikkoihin nähden kohtuulliseksi.

Elatusapua voidaan tuomioistuimessa määrätä toistuvasti maksettavaksi tai määräajaksi.

Määräaikaisia elatusapuja saatetaan joissain erityisissä ja harvinaisissa tapauksissa tuomita maksettavaksi, jolloin toiselle puolisolle annetaan esimerkiksi kuusi kuukautta aikaa asioidensa järjestämiseen elatusavun turvin.
Kertomasi perusteella olosuhteet miehesi kohdalla eivät vaikuta sellaisilta, että hän olisi oikeutettu puolison elatusapuun.

Yhteiskunnan tuet pitävät huolen siitä, että miehesi ei eron jälkeenkään jää elatusta vaille.
Vauva 2/2010

Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijoillemme Vauvan neuvolaan.

Imetyksen aikana seksi saattaa tuntua yhtä houkuttelevalta kuin märkä tiskirätti naamalla. Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström avaa imetyshaluttomuuden aiheuttamia tunteita.

Haluttomuuden tunteet ovat aina yksilöllisiä. Osa lapsen saaneista pareista harrastaa intohimoisesti seksiä heti synnytyksen jälkeen, osalle halut palautuvat vasta imetyksen loputtua. Noin 80 prosenttia pareista on ollut yhdynnässä kolmen kuukauden päästä synnytyksestä, mutta tieto ei kerro mitään haluista. Seksiä voi harrastaa, vaikka siitä ei nauttisi tai sitä haluaisi.

Synnytyksen jälkeen naisen estrogeeni- ja testosteronitasot romahtavat ja munasarjat lamaantuvat hetkeksi. Imetys mullistaa naisen hormonitasoja entisestään ja saattaa aiheuttaa haluttomuutta. Usein hormonitaso normalisoituu vasta, kun kuukautiset alkavat. Ja imetys luonnollisesti saattaa siirtää kuukautisten alkua.

Kuuluko halu äideille?

Fysiologisten syiden lisäksi haluttomuuteen vaikuttaa myös stressi, väsymys sekä vauvan tuoma iso elämänmuutos. Lisäksi vauvan kanssa on koko ajan vähän varpaillaan: Osaanko hoitaa häntä oikein? Ymmärränkö vauvan viestit? Heräänkö vauvan itkuun? Äiti saattaa olla niin rasittunut, että seksihalut vain jäävät pois, koska energia menee väsymyksen kanssa taisteluun ja uuden opetteluun.

Seksuaaliteraputti Marja Kihlström painottaa, että haluttomuus vaikuttaa automaattisesti omaan seksuaaliseen identiteettiin. Haluttomuuden mukana tulee helposti myös tunne, että en ole haluttava, seksikäs tai muiden halun arvoinen.

Nainen saattaa ajatella, että hänen uusi roolinsa äitinä pitää sisältään haluttomuuden tai jopa, että seksuaalisuus ja halu eivät kuulu äideille. Mieleen saattaa hiipiä, että ehkä äidin ei kuulukaan haluta.

Syyllisyyttä ja pelkoa

Äidit saattavat kokea syyllisyyttä myös puolison tähden. Olenko huono puoliso, koska minua ei haluta? En voi antaa rakkaalleni sitä läheisyyttä, joka parisuhteisiin kuuluu. Pelko siitä, että tuottaa puolisolle pettymyksen jatkuvalla kieltäytymisellä, ja puoliso löytää jonkun muun tyydyttämään seksuaaliset tarpeet, on myös läsnä.

Pelko siitä, että puoliso löytää jonkun muun tyydyttämään seksuaaliset tarpeet, on myös läsnä.

Kihlström huomauttaa, että imetystä ei välttämättä kannata lopettaa vain siksi, että se aiheuttaa haluttomuutta, mutta toisinaan se voi olla oikea vaihtoehto. Vaikka imetyksestä aiheutuva haluttomuus tuntuisikin sillä hetkellä pitkältä ajalta, se on lopuksi vain lyhyt vaihe. Silti sitä ei pidä lakaista maton alle, vaan parisuhteen molempien osapuolien on tiedostaa, missä mennään.

Neuvolalla on suuri vastuu ottaa imettävien äitien haluttomuus rohkeasti puheeksi. Koska pienten lasten vanhemmat eroavat helposti stressaavan elämäntilanteen takia, olisi heidän hyvä  tietää, ettei haluttomuus ole lopullista, ja että se menee ohi.

Kosketuksen uudet säännöt

Haluttomuus aiheuttaa huolta myös pariskunnan ei-imettävälle osapuolelle. Aina sanotaan, että kosketus ja läheisyys ovat parisuhteen peruskiviä. Viesti voi tuntua pelottavalta, jos olet parisuhteessa, jossa haluttomuutta esiintyy.

Puoliso on saattanut kokeilla kaikkea: hellyyttä, esileikkejä, liukuvoiteita ja vaikka toista yleensä kiihottavaa pornoa, mutta ei saa haluttomuudesta kärsivää syttymään. Jatkuva torjutuksi tuleminen saattaa aiheuttaa tunteen, että on epäonnistunut rakastajana. Toisaalta, vaikka olisi hyväksynyt, että seksiä ei nyt ole, on silti jäljellä halu olla toisen lähellä, halia tai silittää ohimennen. Voi olla tuskatuttavan vaikeaa yrittää päästä lähelle, jos haluton osapuoli kokee pepulle taputtelunkin syyllistävänä kutsuna seksiin.

Haluttomallekin osapuolelle on helpottavaa tietää, ettei toinen ajattele kaiken kosketuksen olevan vihjaus seksiin. 

Imetykseen liittyvästä haluttomuudesta ei ole aina helppo puhua. Marja Kihlström kertoo tavanneensa pareja, joiden parisuhteeseen seksi ei ole kuulunut vuosiin, mutta asiasta ei ole koskaan puhuttu. Ei näin, Marja painottaa, ja kertookin Puhu Muru -blogissaan ohjeet, joilla imetyshaluttomuus nostetaan parisuhteen keittiönpöydälle.

Haluttomuudesta kärsivien on tärkeää käydä läpi molempien toiveet molempien ja luoda kosketukselle uudet säännöt. Haluttomallekin osapuolelle voi olla helpottavaa tietää, ettei toinen ajattele kaiken kosketuksen olevan vihjaus seksiin, ja toisaalta puolisokin voi rauhassa halata tai suukottaa, eikä vastassa ole syyllisyyden kiristämää puolisota.

Sexpo tarjoaa seksuaalineuvontaa sekä tukea ihmissuhteisiin kaikenikäisille. Puhelimeen vastaa koulutettu seksuaalineuvoja tai -terapeutti. Soittaminen on ilmaista.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Moni mies etsii parikseen naista, jolla on jo lapsia, deittiasiantuntija Anna Uusiheimala kertoo.

Kun sinkku treffailee uutta kumppania, puhe käntyy usein lapsiin: Onko sinulla lapsia? Kuinka monta? Haluaisitko lisää? Vai ovatko lapset ehdoton ei? Osa uutta kumppania etsivistä jopa salaa omat lapsensa paremman treffisuosion saadakseen.

Anna Uusiheimala perusti pikatreffejä järjestävän yrityksen Deittisirkuksen vuonna 2013. Siitä asti hän on toiminut parinmuodostuksen asiantuntijana.

Pikadeiteillä käyvät ihmiset esittävät erilaisia toiveita suhteessa tavattaviin treffikumppaneihin. Anna kertoo, että lapset ja lapsettomuus näyttelevät suurta roolia parinhankinnassa, ja lapsista puhutaan usein jo ensikohtaamisella.

Lapset, niiden mahdollinen hankkiminen tai ehdoton lapsettomuus ovat avainkysymyksiä, joista treffeillä käyvät jättävät palautetta. Erityisen tärkeä asia lapset ovat Annan kokemuksen mukaan miehille.

Usein vanhemmat miehet, joilla omat lapset ovat jo teini-iässä tai aikuisia, toivovat, että naisella olisi omia lapsia, jotta tämä ei halua enää hankkiutua raskaaksi.

Mutta kyllä lisääntymishalua esiintyy myös miesten maailmassa: Annan mukaan nuoremmat miehet toivovat usein tapaavansa naisen, jolla on vielä halua lisääntyä. Varsinkin miehet, joilla jo on lapsia, haluavat tavata mieluummin naisen, jolla myös on lapsia aikaisemmasta suhteesta.

– Omat lapset saattavat toimia takeena kiinnostuksesta muiden tai tulevia lapsia kohtaan. Saatetaan ajatella, että joku muu mieskin on ajatellut naisen hyväksi vanhemmaksi, vaikka parisuhde ei  sitten toiminutkaan, Anna pohtii.

– Ehkä miehet ajattelevat lapsellisen naisen hoivaavan myös muita, kuten miehen omia lapsia.

”Ehkä miehet ajattelevat lapsellisen naisen hoivaavan myös muita, kuten miehen omia lapsia.”

Anna on huomannut, että miehet saattavat jopa karttaa yli kolmikymppisiä naisia, joilla ei ole lapsia. Heidät saatetaan mieltää itsekkäiksi tai hankaliksi tyypeiksi.

Naisten toiveissa ei miehen lapsellisuus tai lapsettomuus näy juuri koskaan. Annan kokemuksen mukaan osa naisista haluaa silti olla se, joka tekee miehelle sen ensimmäisen lapsen.

– Ja yh-äidit, joiden lapsilta puuttuu aktiivinen isä, etsivät kumppanin lisäksi myös isäpuolta lapselleen.

Deittisirkus järjestää tavallisten pikadeittien lisäksi myös erityisesti sinkkuvanhemmille ja lapsimyönteisille sinkuille tarkoitettuja pikatreffejä: Helpottaa, kun treffeillä ei tarvitse huolehtia, ovatko omat lapset toiselle taakka tai haluaako vastapuoli tutustua lasta haluavaan ihmiseen.

Kysely

Saako treffikumppanilla olla lapsia?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Oletko ärsyttävä puoliso? No, ihan varmasti olet, mutta millä tavalla?

1.      Pelle-puoliso

Vitsailetko jatkuvasti? Olet luontainen hauskuuttaja? Pidät kotona koko ajan yhden ihmisen showta, jossa puolisosi saa olla toimia niin avustajan kuin yleisönkin roolissa. Tavaroiden piilottelu, kylmä suihku, tissistä nipistäminen tai puolison naaman edessä piereskely ovat mielestäsi hauskoja juttuja. Naurat niin kovaa omille vitseillesi, että et huomaa ettei muita enää naurata.

2.      Vätys-puoliso 

Sinun ei tarvitse olla mistään mitään mieltä, koska puolisosi hoitaa, no, kaiken. Seuraat mielelläsi perheesi tapahtumia ulkokehältä, oman elämäsi takapenkiltä. Et pärjää lastesi kanssa, eikä sinua oikeastaan haittaa, että lapset kysyvät apua aina toiselta vanhemmalta; saathan siten olla itse rauhassa. Et tee päätöksiä päivällisen, vaihdettavien lakanoiden tai lasten syntymäpäiväjuhlien suhteen – koskaan.

3.      Pihi-puoliso

Lasketko, että perheen menot menevät varmasti tasan? Lempiruokasi on ”eilisen jämät”, ja ostoskärrysi on täynnä ”punaisen leiman” -herkkuja. Kun halvalla sai! Et osallistu lastesi harrastuskustannuksiin, koska ne ovat puolisosi ideoimia harrastuksia. Kyselet kauppakuittien perään, luet tarkkaan kaikki mainoslehtiset ja haalit 30 glögitölkkiä kesän alennusmyynnistä.

4.      Riippakivi-puoliso 

Haluatko tehdä kaiken yhdessä? Siis aivan kaiken? Mielestäsi parisuhde vain paranee, kun jaatte mahdollisimman monet yhteiset hetket, vaikka vessassakäynnin. Kun puolisosi on ystäviensä kanssa ulkona, lähettelet hänelle pusu-hymiöitä ja kerrot kuulumisiasi, vaikka mitään ei tapahdu.

5.      Tekniikka-puoliso

Onko Genelecin muutaman tonnin kaiuttimet mielestäsi pakko-ostos lapsiperheessä? Lapset ovat jostain syystä ärsyttävimmillään, kun asennat uuteen puhelimeesi viisi tuntia appseja ja turvaohjelmia? Luet Tekniikan Maailmaa vessaan lukkiutuneena. Koet tekeväsi tämän kaiken perheesi eteen. Kiittämättömät muksut eivät vain arvosta raatamistasi. Miksi?            

6.      Suuruudenhullu-puoliso

Ostitko juuri metsäpalstan tai kolmen viikon matkan Miamiin? Perustit yrityksen, koska viikonloppuna tuli kavereiden kanssa vähän puhetta siitä. Haluat rakentaa 300 neliöisen talon biljardi-huoneella tai lähteä vuodeksi purjehtimaan kolmen alle kouluikäisen lapsen kanssa. Tavoitteesi tälle kesälle on viedä perheesi taivaisiin ja takaisin muskeliveneellä. Lempibiisisi on ”Kun mikään ei riitä”.

7.      Urheileva-puoliso

Onko sinulla tänään golf-kierros kavereiden kanssa? Ja huomenna lätkätreenit, perjantaina futismatsi ja viikonloppuna suunnitusta Suomen toisella laidalla? Pakko mennä, koska kunnosta on tässä iässä jo pidettävä huolta. Teillä on kaapit täynnä jumppapalloja, kahvakuulia ja itse tehtyjä käsipainoja. Et ymmärrä, miksi puolisosi kokee olevansa yksinäinen, koska urheilumaailmahan on täynnä hauskoja kavereita!

8.      Minä tiedän -puoliso

Oletko yleensä oikeassa? Se on rankkaa, mutta jonkunhan sekin on oltava. Varsinkin tapasi kasvattaa lapsia on parempi kuin puolisosi. Jätät kirjalliset ohjeet ruuanlaitosta, kasvatuspulmista ja tiskikoneen tyhjentämisestä, kun lähdet ruokakauppaan (koska vain sinä osaat ostaa oikeat tuotteet kaupasta). Kotoasi löytyy muistilappusia, joissa ohjeistat, kuinka wc-paperi asetetaan telineeseen. Riitely kanssasi on helppoa: koska olet aina oikeassa – mitä sitä kiistelemään.

9.      Shoppailija-puoliso

Osteletko nettikaupasta uudet lenkkarit, koruja, kiinalaiset kännykänkuoret tai lastenvaatteita? Ei kai satanen sinne tänne nyt missään tunnu. Osteletko joskus jopa niin paljon, että piilottelet uusia ostoksia puolisoltasi tai väität niiden olevan viime kesältä?

10.   Kulinaristi-puoliso

Kun puolisosi pyytää sinua laittamaan ruokaa, päätät hauduttaa hirvipaistia. Mitä sitten, jos vieraat joutuvat odottamaan kolmisen tuntia, ja lapset itkevät nälkäänsä – lopputulos ratkaisee. Haalit kaupasta erikoisruoka-aineita, luomua, lähiruokaa ja superfoodeja. Suutut, jos teillä on paistettu kalapuikkoja. Jos puolisosi laittaa ruokaa, huomauttelet sen mausta ja rakenteesta.

11.   Some-puoliso

Kuvaatko perhettäsi koko ajan Instaan? Ruokaa ei saa syödä ennen kuin olet saanut hyvän kuvan. Kukaan ei saa liikkua ennen kuin olet saanut hyvän kuvan. Olkaa tavallisesti, jotta saan hyvän kuvan. Odota, katson kuinka monta tykkäystä tälle on jo tullut! Ja itse näytät kuvissa aina hyvältä, loppu perhe lähinnä säikähtäneiltä örkeiltä. Hauska kontrasti!

12.   Lapsi-puoliso

Jätätkö pyykit lattialle ja tiskit pöytään? Joku on hukannut kaikki tavarasi – ja soittelet puolisollesi, onko hän nähnyt niitä? Et osaa siivota, laittaa ruokaa, pedata sänkyä tai valita omia vaatteitasi. Puolisosi komentaa ja ohjeistaa sinua samalla sävyllä kuin ohjeistaa lapsianne. Aika ärsyttävää. Mutta tottelet silti.

13.   Keskusteleva-puoliso

Halutko jutella kaikesta? Kuulla mitä murusellesi on tapahtunut tänään. Niin ja mitä ei ole tapahtunut? Jos teillä on kriisi, voit puida sitä tuntikaupalla. Kriisiksi riittää, että ette pidä samasta tv-ohjelmasta. Sinä annat verbaalisen hellyyden valua puolisosi päälle, ja toivoisit hänen sanaisen lokeronsa avaavan syvemmän yhteyden teidän välillenne.

Ärsyttävät puolisot on löydetty vauva.fin Aihe Vapaa -keskustelupalstalta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Vauva.fin Havaintoja parisuhteesta -blogisti Sami Minkkinen ilmoitti tänään hakeneensa avioeroa vaimonsa kanssa.

Sami Minkkinen haluaa seistä sanojensa takana ja puhuu siksi suoraan eron aiheuttamista ajatuksista ja tunteista. Samalla lailla hän kirjoittaa blogiaan, omien sanojensa mukaan paljaasti, ihmisten edessä.

Minkkisellä on ex-vaimonsa kanssa maaliskuussa syntynyt lapsi, ja keskustelupalstoilla onkin kauhisteltu, miten Sami voi olla lapsensa täysipäiväinen isä erosta huolimatta.

– Imetyksestä ja muusta johtuen näin pieni lapsi ei voi muuttaa kanssani uuteen asuntoon. Asiaa mietitään uudestaan, kun lapsi on isompi, bloggari Sami Minkkinen sanoo.

Minkkinen haluaa olla mukana vastasyntyneen arjessa. Hän vakuuttaa olevansa lapsen äidin kanssa tasavertainen vanhempi.

– Vietän lapsen kanssa aikaa lapsen äidin luona niin paljon kuin mahdollista, ja pyrin ottamaan hänet mukaan omiin menoihini, jotta äiti voi levähtää.

Hän luottaa siihen, että he voivat ex-vaimonsa kanssa keskenään sopia tapaamisajoista ja keskusteluyhteys säilyy.

”Tiesin ja en tiennyt ennen lapsen syntymää”

Eroaminen melkein heti lapsen syntymän jälkeen oli Minkkisen mukaan valintana raskas. Se huolestutti ja huolestuttaa edelleen Minkkistä kovasti.

”Tiedän, että kukaan ei lähde vanhemmuuttani eväämään.”

– Saan valinnastani varmasti valtavasti arvostelua. Mutta ei minua pelota, että en näkisi lastani. Tiedän, että kukaan ei lähde vanhemmuuttani eväämään, vaikka päädyimmekin eroon, Sami toteaa.

Minkkinen painottaa, että hän on harkinnut päätöstä tarkkaan. Erosta hän sanoo tienneensä tavallaan jo ennen lapsen syntymää

– Tiesin ja en tiennyt, mutta olihan sisälläni se tunne. Ja olin keskustellut asiasta terapeuttini kanssa jo jonkin aikaa, Sami miettii.

Kun vauva syntyi, Sami päätti tukahduttaa roihuavat tunteet. Samin kertoessa asiasta terapeutilleen, hän sai vastaukseksi kysymyksen: miksi?

– Se jotenkin rohkaisi. Sai ajattelemaan asiaa vielä kerran. Minulla on takana kolme vuotta terapiaa, ja se on opettanut olemaan rohkea, kuuntelemaan itseäni.

”En pakene arkea”

Pakeneeko Minkkinen sitten arkea? Takana on nyt kaksi pitkää parisuhdetta ja kaksi lasta. Minkkinen kokee kysymyksen jopa loukkaavana. Kummatkin Samin suhteista ovat olleet pitkiä, toinen seitsemän toinen yhdeksän vuotta.

– Kyllä noihin suhteisiin arkea on mahtunut, eikä sitä ole voinut paeta. Rakkaus on 98-prosenttisesti arkea, sitä että viikataan yhdessä niitä lakanoita, Sami vastaa.

Samin mukaan maaliskuussa syntynyt lapsi on ollut hyvä nukkumaan, ja arjen rutiinit ovat rullanneet mukavasti. Ei avioliitto arkeen kaatunut, vaan taustalla on muita asioita: suuria tunteita. Sellaisia, joita ei koskaan aiemmin ole ollut.

Lue Samin postaus Ihmisten edessä, jossa hän käsittelee avioliittonsa loppumista.

Vierailija

Sami Minkkinen avioerostaan: ”En pakene arkea”

Siis yrjöttävä ukko. Minä, minä, minä. Mun tunteet. Olenpa tosi rohkea, kun avoimesti uskallan olla niin läpeensä itsekäs, että minä ja minun tunteet ovat maailman tärkein asia. V***n tasavertainen vanhempi, hah! Jätkä kuvittelee olevansa jotenkin hyvis, kun suunnittelee ottavansa vauvan joskus mukaansa, että äiti saa levähtää. Että äiti hoivaa nyt vauvavuoden ja jätkä toteuttelee suuria tunteitaan. Sitten myöhemmin katsellaan josko lapsi olisi isukillaankin enempi. Tuskin se vaimo on tehnyt...
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.