Tulosta kiva etiketti, teippaa purkkiin ja täytä purkki ilahduttavilla asioilla.

Tässä vinkki viemisiksi: Anna purkki täynnä huilia! Täytä vaikkapa karkeilla tai itse tehdyillä yllätyksillä.

Tulosta purkkiin kaunis etiketti, kirjoita siihen lahjan saajan nimi ja teippaa se purkkiin. A4-kokoisella sivulla on neljä erilaista etikettiä. Yhden etiketin koko on noin 9 cm x 9 cm.

Kuva tulostuu oikean kokoisena, kun lataat tiedoston ensin koneellesi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Miten ratkaista yökyläilyt, kun kotona ei ole vierashuonetta? Ammattijärjestäjä Ilana Aalto vastaa.

”Meillä yleinen kyläilijä on nelihenkinen perhe, jossa lapset ovat jo teinejä. Kaikki eivät siis mahdu levitettävään vuodesohvaan. Myös lapsilla käy usein omia yökyläkavereita.

Ilmapatjat rikkoutuvat harmillisen nopeasti, superlonpatja on hankala säilyttää, taittopatjat ovat isommalle nukkujalle epämukavia. Ratkaisuja? Mikä olisi paras ratkaisu säilöä yökyläilijöiden patjat ja vuodevaatteet?”

Annamari

Ilana Aalto vastaa

Kysyt asiaa, joka on ongelmana monessa kodissa, jossa kestitään tiuhaan yövieraita. Selkeästi paras ratkaisu pulmaan on erillinen vierashuone, johon mahtuu riittävästi kunnollisia sänkyjä ja säilytystilat petivaatteille. Harmiksi vain harvassa kodissa on tähän mahdollisuus.

Teillä on tarvetta sekä aikuis- että lapsivieraiden majoittamiseen, ja välillä porukkaa on runsaastikin. Aikuisvieraille vuodesohva on hyvä ratkaisu ja sinne mahtuu usein osa petivaatteistakin, mutta teinit ja lapset pitäisi vielä saada omille patjoilleen.

Kaikissa vieraspatjoissa on puolensa. Ilmapatjat ovat helppoja säilyttää, koska ne menevät pieneen tilaan. Mutta niissä nukkuminen on varsin epämiellyttävää. Ne sopivat parhaiten satunnaiseen käyttöön ja vieraille jotka viipyvät vain lyhyen ajan eivätkä näin kärsi huonoista unista useita öitä.

Vaahtomuovipatjassa, varsinkin jos siihen lisää petauspatjan, on yleensä suht mukava nukkua. Ongelmaksi muodostuu patjan säilytys.

Vuodevaatteita myyvistä liikkeistä saa pusseja, joihin patjan voi rullata. Näin patja on tiiviisti pakattu, pölyltä suojassa ja sen voi nostaa esimerkiksi vaatehuoneen ylähyllylle.

Vieraspatjaan voi ommella kivan päällisen ja säilyttää sitä sängyn selkänojana. 

Joissakin kodeissa patjoille on ommeltu sisustukseen sopivat päälliset ja patjat säilytetään kyljellään sängyn ja seinän välissä. Näin patjasta muodostuu ikään kuin sängyn selkänoja esimerkiksi nuoren huoneessa.

Vuodesohvien lisäksi kannattaa miettiä myös muita huonekaluratkaisuja. Mahtuisiko lastenhuoneeseen nojatuoli, joka aukeaa vierassängyksi? Entäpä mitä on sängyn alla? Moniin lastensänkyihin saa alle vuodelaatikon, johon menee patja ja petivaatteet ja jonka voi vetää esille yökyläilyn sattuessa. Tällaisia sänkyjä saa myös valmiina.

Yksi vaihtoehto on hankkia lapsille 120 senttiä leveät sängyt. Niihin mahtuu hyvin kaksi lasta, jopa teiniä, siskonpetiin.

Lastenhuoneisiin voi myös koota ”sohvan” irtopatjoista, petauspatjoista, päivänpeitteestä ja tyynyistä.

Jos yövieraita käy kerran vuodessa, kannattaa harkita vieraspatjojen lainaamista naapurilta tai ystäviltä. Vieraat voi majoittaa myös hotelliin tai lyhytaikaisesti vuokrattaviin, kalustettuihin huoneistoihin ja vierashuoneisiin naapurustossanne. Ehkä joku naapuri tai ystävä on matkoilla ja heille mahtuu?

Vieraille varattuja peittoja ja tyynyjä voi käyttää täytteenä isojen koristetyynyjen tai lattiatyynyjen sisällä.

Vieraspeitteiden ja tyynyjen säilyttäminen on huomattavasti helpompaa kuin paljon tilaa vievien patjojen. Jos ne eivät mahdu kaappeihin tai varastoihin, niitä voi käyttää täytteenä isojen koristetyynyjen tai lattiatyynyjen sisällä. Tyynyt voi asettaa sohvalle tai niistä voi koota lekottelunurkan lastenhuoneeseen.

Mitä tulee erillisiin vierasliinavaatteisiin, niitä harvoin tarvitaan lainkaan. Vieraat voivat hyvin käyttää samoja lakanoita ja pyyhkeitä kuin emäntäväki, kunhan ne on ajoissa pesty.

AMMATTIJÄRJESTÄJÄ ILANA AALTO VASTAA

Ammattijärjestäjä Ilana Aalto vastaa lukijoiden kysymyksiin vauva.fissä. Lähetä kysymyksesi lomakkeella tai meilitse meidanperhe@sanoma.com otsikolla "Kysy ammattijärjestäjältä".

Vierailija

Mikä on paras tapa majoittaa yövieraat ja miten säilyttää vieraspatjat?

Vuodetuolit ovat aika hyvä ratkaisu ainakin nuorille yöpyjille. Isovanhempia en sellaisiin majoittaisi, sillä lattiatasolta ylös könyäminen ei ole helppoa. Näitä tuoleja voi kyllä säilyttää lastenhuoneessa, mutta on harkittava tarkkaan, kenet majoittaa lastenhuoneeseen. Vai olisiko tilaa vaikka takkahuoneessa? Olen itse jonkun kerran joutunut lastenhuoneeseen. Alle kouluikäinen lapsi meni vanhempien väliin ja minä sitten yritin nukkua epämukavassa nuorisosängyssä. Ei kiitos, ei enää!
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Tsemppijuliste, lastenhuoneen löhötuoli ja muut asuntomessujen oivallukset.

Mikkelin asuntomessuilla on esillä muodikkaan mustia keittiöitä ja ylellisiä kylppäreitä, mutta löytyy messuilta muutama loistava idea lastenhuoneeseenkin!

1. Seinäpinta hyötykäyttöön

Kuva: Susanna Lehmuskoski
Kuva: Susanna Lehmuskoski

Miksi mahduttaa kaikki kalusteet väkisin lattialle, kun seinille voi nostaa isompia ja pienempiä hyllyjä, tasoja ja laatikoita. Tässä tytön huoneessa on erikokoisista laatikoista tehty asetelma, johon sopivat yöpöydän kirjat, muutama muistoesine ja kukkanen. Vähemmän kauniit kamat ja sekasotkun voi piilottaa kaapinoven taakse.

Huone on kohteessa Casa Wellikulho, numero 19.

2. Tiiliseinä tapetilla

Kuva: Susanna Lehmuskoski
Kuva: Susanna Lehmuskoski

Miltä tämä huone tuntuisi ilman tapettia? Vähän vaisulta: tapetti on huoneen säväyttäjä. Rähjäistä tiiliseinää jäljittelevä tapetti ei ole perinteinen koululaisen huoneen tapetti, ja juuri siksi huone näyttää niin hauskalta. Tiilitapetti kestää ehkä paremmin aikaa ja koululaisen kasvamisen teiniksi kuin fudis- tai keijutapetti.

Tapetti Rebel Walls. Huone on kohteessa Omatalo Ajatus, numero 3.

3. Rakastu vihreään

Kuva: Susanna Lehmuskoski
Kuva: Susanna Lehmuskoski

Tässä huoneessa on kiva vihreä värimaailma. Levollinen limetinvihreän sävy ei ole liian pastellinen eikä toisaalta dramaattisen tumma.  Valkoiset kalusteet pitävät tilan ilmeen raikkaana.

Huone on kohteessa Fiskarhedenvillan Ajaton, numero 15.

4. Viesti sinulle

Kuva: Susanna Lehmuskoski
Kuva: Susanna Lehmuskoski

Sopivan tsemppaavalla viestillä varustettu juliste potkii elämässä eteenpäin. Kukapa ei haluaisi tulla muistutetuksi siitä, että on loistotyyppi?

Ninnimoi Designin julisteet ovat kohteessa Casa Wellikulho, talo numero 19.

5. Löhötuoli lastenhuoneeseen(kin)

Kuva: Susanna Lehmuskoski
Kuva: Susanna Lehmuskoski

Jos neliöitä riittää, lastenhuoneeseenkin kannattaa kantaa löhö- ja lukutuoli. Lukupaikka tai -nurkkaus lastenhuoneessa on kiva ensin vanhemmalle, joka lukee iltasadut, ja myöhemmin kirjoja itse lukevalle koululaiselle. Nojatuolin ei tarvitse olla uusi, kierrätyskeskuksesta hankittu ja itse tuunattu  toimii yhtä hyvin. Leikittele väreillä: raikuvan oranssi tyyny piristää neutraalin sinisen tuolin.

Kuvan tuoli on Hakolan Day. Huone on kohteessa Passiivikivitalo Skaala, talo numero 20.

6. Huopa syö ääniä

Kuva: Susanna Lehmuskoski
Kuva: Susanna Lehmuskoski

Entäpä jos sisustuskirjaimella olisi jokin muukin tehtävä kuin huoneen koristaminen? Tällä ällällä on, se on nimittäin tehty akustoivasta huovasta.

Huone on kohteessa Fiskarhedenvillan Ajaton, numero 15.

7. Sälä piiloon sängynrunkoon

Kuva: Susanna Lehmuskoski
Kuva: Susanna Lehmuskoski

Toki on olemassa tuhat ja yksi ideaa yrittää piilottaa lelut, mutta tässä on jotain uutta: lastenhuoneeseen on teetetty sänky, jonka runkoon piiloutuu lava. Pienet lapset saavat sinne lelut, vähän isommat harrastusvälineitä.

Tämän Lelujemma-sängyn teki Juuso Kokko Design Woodista. Huone on kohteessa Saimaan Aava, numero 13.

8. Oma olkkari lapsille

Kuva: Muotolevy-rakennustuotteet
Kuva: Muotolevy-rakennustuotteet

Jos muksuja on monta eikä tilasta pulaa, miksipä ei annettaisi lapsille omaa olkkaria. Messutalo Ajatuksessa on sijoitettu kolmen lapsen huoneet omaan siipeensä, jossa on myös television katseluun soveltuva aulatila, lasten oma oleskeluhuone. Tavoitteena on rajata leikit tietylle alueelle, jolloin perheen yhteiset tilat voisivat pysyä hieman siistimpinä ja rauhallisempina. Pysyvätkö ne oikeasti – se selviää, kun messut elokuussa loppuvat ja viisihenkinen Krievetzin perhe pääsee muuttamaan kotiinsa.

Huone on kohteessa Omatalo Ajatus, numero 3.

Asuntomessut Mikkelissä 14.7. – 13.8.2017. Messualue sijaitsee kolmen kilomerin päässä Mikkelin keskustasta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Minulle ongelmallisin kohta tavaroiden suhteen on vaikeus myöntää virheostokset. Miten nämä virheet voisi huomata jo kaupassa?

”En ole kova shoppailemaan, päinvastoin. Harkitsen ja punnitsen hankintoja joskus vuosiakin. Silti joskus, tyypillisesti ulkomaanreissuilla, sorrun heräteostoksiin. Joskus nämä osoittautuvat onnistuneiksi löydöiksi. Joskus taas en käytä näitä vaatteita tai kenkiä kertaakaan, syystä tai toisesta.

Miksi en pysty myöntämään itselleni näitä virheitä? Varsinkin jos kyseessä on kallis merkkivaate, en mitenkään pysty edes ajattelemaan siitä luopumista. En voi edes myydä tavaraa, koska siinäkin paljastaisin virheeni.

Hilloan vaatteita tai kenkiä niin monta vuotta komerossa, että niiden parasta ennen -päiväys on umpeutunut. Uskottelen itselleni, että käytän tuota takkia, onhan se Italiasta ostettu kallis merkkituote. Enkä sitten kuitenkaan käytä, koska takki ei istu hartioista, on liian pieni tai liian kimalteinen Suomen oloihin.

Miten pystyisin myöntämään virheostoksen itselleni?”

–Ulkomaan matkaaja

Ilana Aalto vastaa:

Kiitos kysymyksestäsi, Ulkomaan matkaaja!

Palasin itsekin juuri lomamatkalta. Tällä kertaa onnistuin välttämään virhehankinnat, mutta on niitä käynyt minullekin. Kerran interraililla rahtasin pariisilaistavaratalon alennusmyynnistä löydetyn puolipitkän villakangastakin kotiin rinkassa. Muistaakseni käytin sitä kerran. Tyylilaji oli kerta kaikkiaan väärä.

Se, miksi harkitsevainenkin kuluttaja sortuu heräteostoksiin juuri ulkomaanmatkoilla, liittyy loman luonteeseen. Ensinnäkin lomalla on enemmän aikaa lorvia ostospaikoissa. Tyypillisesti ei tarvitse edes hakeutua ostoskeskukseen, vaan kaikenlaista ihanaa on tyrkyllä juuri siellä, missä turisti muutenkin liikkuu. Mitä enemmän viettää aikaa kaupassa, sitä helpommin tulee ostettua jotakin.

Toiseksi tunne löydön ainutlaatuisuudesta voimistuu ulkomaanmatkalla. Näitä ei myydä kotona! Tämä on erityinen! Näin edullinenkin! Tällaista ei ole kenelläkään muulla!

Kolmanneksi matkailija on irti arjestaan. Matkalla on vaikea muistaa, millaisia vaatteita omassa kaapissa kotona on ja sopisiko uusi löytö niihin. Maailman eri kolkilla vallitsevat erilaiset trendit. Se, mikä kaupassa näyttää muihin esillä oleviin vaatteisiin verrattuna oman tyyliseltä, voi kotona osoittautua rankaksi tyylipoikkeamaksi.

Tunne löydön ainutlaatuisuudesta voimistuu ulkomaanmatkalla.

Myös sääolosuhteet hämäävät. Kolmenkymmenenviiden asteen helteessä haalii saronkeja, sandaaleja ja hellehattuja muistamatta, että Suomen kesässä on hyvässä lykyssä kolme päivää, jolloin tällaisille vaatteille on käyttöä.

Matkalle, kuten ostoksille ylipäätään, pitäisi aina lähteä ostoslistan kanssa. Ja listastaan täytyy sitten myös pitää kiinni. Lisäksi suosittelen kaikkiin hankintoihin harkinta-aikaa. Kotona se voi olla viikko, mutta matkalla vähintään kahvitauon mittainen, mieluiten seuraavaan päivään. Jos vielä senkin jälkeen ostos tuntuu välttämättömältä, hae se pois.

Keskity oman harmituksesi sijaan siihen, että joku vähemmän onnekas saa sinulle turhista vaatteista valtavasti iloa!

Kysyt myös, miten pystyisit myöntämään virhehankinnat itsellesi. Keksit itsellesi syitä säilyttää virhehankinnat, vaikka samalla tiedät, ettet tule vaatteita käyttämään. Kuten toteat, kalliinkaan tavaran arvo ei kasva varastossa, päinvastoin. Ajatellaan asiaa liiketaloudellisesti. Myös yrityksissä tehdään virheinvestointeja. Sen sijaan, että niitä piiloteltaisiin takahuoneissa, niistä otetaan opiksi ja toimitaan jatkossa fiksummin.

Kun sallit itsesi kokea virheostostesi seuraukset, olet seuraavalla ulkomaanreissulla valppaampi ja harkitsevampi hankintojen suhteen.

Valitse arvoihisi sopiva lahjoituskohde ja vie käyttämättä jääneet vaatteet sinne. Kukaan ei kysele, miksi lahjoitat mitä lahjoitat, ja säilytät kasvosi. Keskity oman harmituksesi sijaan siihen, että joku vähemmän onnekas saa sinulle turhista vaatteista valtavasti iloa!

Jos oikein kirpaisee, aloita lahjoittamalla vain yksi vaate. Kun huomaat, että mielesi kevenee tästä, jatka samaan malliin.

Ammattijärjestäjä Ilana Aalto vastaa lukijoiden kysymyksiin vauva.fissä. Lähetä kysymyksesi lomakkeella tai meilitse meidanperhe@sanoma.com otsikolla "Kysy ammattijärjestäjältä".

Vierailija

Miten opin myöntämään virheostokset ja luopumaan niistä?

Itse olen pihi ja harvoin hankin mitään itselleni. Mutta jostain syystä lähipiiri hankkii joko minua varten tai sitten itselleen vaatteita/asusteita/kenkiä jotka vikaostoksia heille, joten ne päätyy minulle. Tällä tavalla minulle kertyy paljon tarpeettomia tavaroita joista en osaa hankkiutua eroon vaan käytän vaikkei ne ole sellaisia joita itse hankkisin. Pihinä koen mahdottomaksi sen että kieltäytyisin näistä kun muuten heittävät roskiin.
Lue kommentti
Käyttäjä2628
Seuraa 
Liittynyt10.9.2016

Miten opin myöntämään virheostokset ja luopumaan niistä?

Samaa mieltä syistä, jotka johtavat virheostoksiin lomalla. Eri mieltä siitä, miten kannattaisi toimia. Minusta lomalla voi ostaa paukauttaa jotakin, jos siltä sattuu tuntumaan. Jos osoittautuu hutihommaksi niin so what. Lomalla aika on rahaa ja saa olla kyllä aikamoinen hankinta, jolle kannattaa uhrata kahtena päivänä aikaa! Mieluummin turha mekko mukaan ja seuraavana päivänä näkemään jotakin, mitä ei kotona ole. Voi myös pohtia sitä, kannattaako matkustaa kohteisiin, joissa korostuu ostelu.
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kuvittaja Sanna Mander hankki ihan ensin lastenhuoneeseen leveät, pomppimista kestävät sängyt.

Sanna, mikä teidät veti asumaan juuri tähän kotiin?

Etsimme kotia kantakaupungista, ja tässä asunnossa ihastuin ensin kodinhoitohuoneeseen. Odotin Ossia ja kuvittelin, miten pesen vauvan peppua kodinhoitohuoneen ikkunan edessä olevassa altaassa ja katselen sisäpihalle.

Toiseksi ihastuin keittiöön, joka on näyttävä ja hyvin sosiaalinen. Pidämme usein illallis- ja teekutsuja. Minä kokkaan kasvisruokaa ja vieraat hengaavat saarekkeen ympärillä.

Kolmanneksi ihastuin kirjahyllyyn. Edellisessä kämpässä kirjahyllymme sortui. Täällä on laadukas, kiinni seinään rakennettu kirjahylly, joka ei romahda ikinä.

Välipalan aika. Keittiön maalauksineen, saarekkeineen ja betonitasoineen suunnitteli kodin entinen asukas.
Välipalan aika. Keittiön maalauksineen, saarekkeineen ja betonitasoineen suunnitteli kodin entinen asukas.

Avokeittiötä hallitsee taidemaalari Anna Retulaisen koko seinän kokoinen työ.
Avokeittiötä hallitsee taidemaalari Anna Retulaisen koko seinän kokoinen työ.

Miten kuvailisit kotianne sellaiselle, joka ei ole käynyt täällä?

Meillä on aina sotkuista jossain. Yritän ajatella, että kaaos on ihan ok ja että elämässä on muutakin kun siivoamista.

Sisustustyylimme on leikkisä. Seinillä on minun, lasten ja kavereiden teoksia. Meillä ei ole mitään arvokasta. En kestäisi, jos pitäisi kytätä, etteivät lapset sotke jotain hienoa kalustetta. Vaihdamme järjestystä usein. Pidän vinksahtaneista esineistä ja taiteesta. Olen viettänyt lapsuuteni Tukholman lähiössä, kirjaston yläkerrassa. Kirjat ovat tärkeitä elämässä ja sisustuksessa.

Ikuisia asioita. Sannan ja Jonathanin perheessä arvostetaan kirjoja. Jykevä, seinään kiinni rakennettu kirjahylly ei romahda. Sellaisestakin perheellä on nimittäin kokemusta.
Ikuisia asioita. Sannan ja Jonathanin perheessä arvostetaan kirjoja. Jykevä, seinään kiinni rakennettu kirjahylly ei romahda. Sellaisestakin perheellä on nimittäin kokemusta.

Piilopaikka. Olohuoneessa on yllätyselementtinä hyttysverkko. Sen sisällä leikitään, luetaan ja katsotaan ohjelmia tabletilta. Tai föönataan.
Piilopaikka. Olohuoneessa on yllätyselementtinä hyttysverkko. Sen sisällä leikitään, luetaan ja katsotaan ohjelmia tabletilta. Tai föönataan.

Viisihenkisellä perheellänne on vain kaksi makuuhuonetta. Miten huoneet on jaettu?

Pyörittelimme kauan, miten nukkumapaikat järjestetään. Lopulta marssimme Ikeaan ja kysyimme, mitkä runkopatjat kestävät parhaiten pomppimista.

Pixin ja Morrisin sängyt ovat 120 senttiä leveät. Ne ovat kätevät monessa mielessä. Aikuistenkin on kivempi lukea iltasatu pötkötellen lapsen vieressä kuin kykkiä jakkaralla kerrossängyn vieressä, kuten teimme edellisessä kodissamme.

”Avainsana on joustavuus.”

Joskus Ossi nukkuu Morrisin vieressä, vaikka useimmiten hän nukkuu vielä meidän makuuhuoneessamme. Avainsana perheemme nukkumis- ja asumisjärjestelyissä on joustavuus.

Tilaa hauskuudelle. Lastenhuoneen kalustus koostuu kirjahyllystä, kahdesta sängystä ja askartelupöydästä. Tyhjää lattiatilaa leikeille jää reilusti.
Tilaa hauskuudelle. Lastenhuoneen kalustus koostuu kirjahyllystä, kahdesta sängystä ja askartelupöydästä. Tyhjää lattiatilaa leikeille jää reilusti.

Mitä uudistatte kotona seuraavaksi?

Seuraava hankinta lastenhuoneeseen on isompi askartelupöytä. Pienet lapset leikkivät lattialla, mutta lasten kasvaessa tarvitaan yhä enemmän pöytätilaa leikkeihin ja taiteiluun.

Jossain vaiheessa tietysti lapset saattavat haluta omat huoneet. Aika näyttää. Minusta se, että jokaisella lapsella pitää olla oma huone, on kangistunutta ajattelua.

Varsinkaan en ymmärrä vauvanhuoneita. Eihän vastasyntynyt todellakaan halua olla eristyksissä muusta perheessä omassa kammiossaan.

Tuu leikkiin -kyltin Sanna teki Skidit festarit -tapahtumaan.
Tuu leikkiin -kyltin Sanna teki Skidit festarit -tapahtumaan.

Taitelijat ateljeessaan. Lastenhuoneen pirttipöydän ääressä maalataan ja piirretään. Seinälle on päätynyt kalaopas sekä taidetta äidiltä ja lapsilta.
Taitelijat ateljeessaan. Lastenhuoneen pirttipöydän ääressä maalataan ja piirretään. Seinälle on päätynyt kalaopas sekä taidetta äidiltä ja lapsilta.

Mihin satsaatte asumisessa?

Satsaamme sijaintiin. Asumme lähellä Helsingin keskustaa vuokralla, ja vuokraan menee parituhatta euroa kuussa. Lisäksi maksan vuokraa työhuoneestani, joka on samalla kadulla. Eli kaikki rahamme menevät vuokriin. Meillä ei ole designhuonekaluja vaan kirpparilöytöjä ja Ikeaa.

Olohuoneen violetti sohva on Ikean sohva, jonka ostimme edullisimmalla mahdollisilla valkoisella päällyskankaalla. Yritin värjätä päällisiä ensin harmahtavan roosaksi, mutta lopputulos oli kauhea, homemainen. Ostin uuden satsin pesukoneväriä ja pyöräytin kankaat violeteiksi. Nyt olen lopputulokseen oikein tyytyväinen.

Häikäisevää kesää! Ossi varustautuu kesään asianmukaisilla laseilla, Morris kuvaa videota päivän tapahtumista. Taustalla on Jonathan-iskä ja itse värjätty Ikean sohva.
Häikäisevää kesää! Ossi varustautuu kesään asianmukaisilla laseilla, Morris kuvaa videota päivän tapahtumista. Taustalla on Jonathan-iskä ja itse värjätty Ikean sohva.

Mitä teette kotona viikonloppuisin?

Vapaapäivinä meillä otetaan rennosti ja luetaan lehtiä ja kirjoja. Lapset katselevat ehkä ohjelmia tabletilta ja askartelevat. Harva se viikonloppu menemme jonkun synttäreille ja pidämme paljon kutsuja itsekin.

Lasten synttäreiden lisäksi vietämme pehmoeläinten synttäreitä. Pixin pehmolelun synttärit ovat seuraavana lauantaina, ja Morrisin apinan synttäreitä juhlitaan aina syksyllä.

Onni on hyvä kirja. Perheenäiti rentoutuu hetken.
Onni on hyvä kirja. Perheenäiti rentoutuu hetken.

Mitä haluaisit muuttaa kotikulmillanne?

Ainut pulma on lasten kanssa pyöräily. Jos pyöräilemme jalkakäytävällä, kävelijät ovat vihaisia. Jos pyöräilemme ajotiellä, autoilijat ovat vihaisia. Toivoisin siis iloisempaa asennetta. Kyllä tänne kaikki mahtuvat.

Tätä emme näytä vieraille. Matkoilla perhe majoittuu Airbnb-koteihin, joista eräässä oli crosstrainer. Manderit päättivät hankkia samanlaisen, ja koje löytyi sopuhintaan tori.fi:stä. Nyt se nuokkuu käyttämättömänä vanhempien makuuhuoneen nurkassa.
Tätä emme näytä vieraille. Matkoilla perhe majoittuu Airbnb-koteihin, joista eräässä oli crosstrainer. Manderit päättivät hankkia samanlaisen, ja koje löytyi sopuhintaan tori.fi:stä. Nyt se nuokkuu käyttämättömänä vanhempien makuuhuoneen nurkassa.

Meidän Perhe 6/16

Sanna Mander ja Jonathan Mander asuvat kolmen lapsensa kanssa Helsingin keskustassa Kruununhaan kaupunginosassa, vuonna 1888 rakennetussa kerrostalossa. Sanna on kuvittaja ja Jonathan copywriter. Lapset ovat Pixi, Morris ja Ossi.