VIDEO Yhteen muuttaneen pariskunnan eteinen muuttui avaraksi oleskelutilaksi.

Kun pariskunta muuttaa yhteen, haasteena on saada molempien tavarat mahtumaan yhteen asuntoon. Toisinaan ensimmäinen yhteinen koti perustetaan asuntoon, jossa toinen on asunut aiemmin yksinään. Mitä tehdä, kun asunnossa ei tunnu olevan tarpeeksi tilaa kahdelle asukkaalle ja heidän tavaroilleen?

Hilla Helasaari asui pari vuotta yksin Helsingin Ullanlinnassa sijaitsevassa vajaan 50 neliön asunnossaan. Kesällä asuntoon muutti poikaystävä, nykyinen avopuoliso Juho Melaluoto. Pariskunta rakentaa nyt yhteistä kotia, mutta tilaa ei tunnu olevan tarpeeksi.

Sisustussuunnittelija Pirjo Pörhö-Liikamaa löysi tilanteeseen ratkaisun. Hän suunnitteli tilan uudelleen niin, että pitkästä eteisestä saatiin lisää tilaa asumiseen ja oleskeluun.

Ratkaisun avain löytyi kahdesta samanlaisesta matosta, joilla oleskelutila erotettiin eteisestä omaksi tilakseen. Pitkään eteiseen saatiin avaruutta vapauttamalla lattiapinta-alaa seinälle kiinnitettävällä hyllystöllä.
Pariskunnan yhteisen kodin rakentamista tuettiin myös tuomalla esiin heille tärkeitä ja yhdistäviä asioita.

”Toteutuksen idea lähti Hillan isän maalaamasta taulusta”, Pirjo kertoo.

Katso videolta, miten kotiin luotiin lisää tilaa asumiseen!

Yhteistyössä: Lundia (Lundia Fuuga-moduulit eteisen seinällä), Stockmann: Hay, Vinkel
Kuvausjärjestäjä: Saija Kattelus
Meikki: Mervi Markkanen
Kuvaus: Kimmo Karhemo