Kaupallinen yhteistyö
Mitä tänään mietin töissä
Kukaan ei varmaan huomaa, jos vähän yhdistelen pisteitä palaverissa... tai koristelen neukkarin ponitarroilla!

Hei, sinä aikuinen! Missä menee lapsellisen ja katu-uskottavan puuhan raja?

Kun on töissä toimituksessa, jossa tehdään lapsille luettavaa ja puuhaa, unohtuu aina silloin tällöin paneutumaan "työasioihin" muutenkin kun viran puolesta. Niin kävi myös tänään, kun tutkailin verkkokauppamme kevätsiivouskampanjaan kuuluvia puuhatuotteita: yks kaks huomasin ryhtyneeni testaamaan hiukan isommille suunnattua Star Wars-aiheista yhdistä pisteet -kirjaa. En ollut aiemmin moista kokeillut, ja homma olikin yllättävän haastavaa (seuraava etappi lienee optikko). Riemu siitä, miten seuraava piste löytyy ja kuva alkaa hahmottua, oli silti ihan samaa kuin 5-vuotiaana.

Silloin, kun oikeasti olin 5-vuotias, ikiomaan värityskirjaan tai yhdistä pisteet -tehtävään uppoutunutta aikuista olisi katsottu hiukan vinoon. Nykyisin monenlainen puuhailu on onneksi sallittua ja jopa suotavaa iästä riippumatta, mutta kuvittelenko vain, vai ovatko jotkin puuhat silti edelleen aikuisuskottavampia kuin toiset? Värittäminen, askartelu, lauta- ja palapelit, ystäväkirjat, ja älypähkinät ovat okei, mutta entä muovailuvahataide tai magneettitaulupiirustus? Aikuisten tarrakirjatkaan eivät vielä ole tainneet saavuttaa hittipotentiaalin huippua?

Kertokaa, oi kanssa-aikuiset, oma näkemyksenne asiaan! Haastan kaikki aikuispuuhastelijat myös vastaamaan oheiseen kyselyyn, joka pyrkii kartoittamaan uusien puuhakonseptien hittipotentiaalia.
 

 

Mitä tänään mietin töissä

Tässä sarjassa Kids Median toimitus pohtii työn ohessa kaikenlaista lastenkirjoihin, supersankareihin, ennätyksiin, Disney-hahmoihin, koiranpentuihin, Ankkalinnan asukkaisiin ynnä muihin tärkeisiin asioihin liittyviä kysymyksiä. 

Kysely

Minkä näistä haluaisit itsellesi?

Arttu ja Kerttu kyläilevät Helsingin keskustassa boheemin Pirkko-tätinsä kotona. Kaupunkivisiitillä käydään ulkoilmakirppiksellä ja Pirkon kantapaikassa lounaalla. Ruokailu kuitenkin keskeytyy, kun salaperäinen voro yrittää varastaa Affen!

Satukirjastossa voi tutustua tällä viikolla maksutta Paola ja Pirjo Suhosen kuvakirjaan Kevätrekti kaupungilla. Raikas visuaalisuus yhdistyy lämpöiseen tarinaan, jonka on lukenut ääneen näyttelijä Ella Pyhältö.

Kaupallinen yhteistyö

Ennen testiä voit virittäytyä Pupu Tupunan maailmaan Lasten Omassa Satukirjastossa.

 

Kaupallinen yhteistyö
Tulosta tästä ihanat My Little Pony -pääsiäiskoristeet!

Kaipaavatko tipusi ja pupusi seuraa rairuohoniitylle? Fluttershy, Pinkie Pie, Rainbow Dash, Scootaloo ja Sweetie Belle laukkaavat apuun!

Suloisen poniniityn loihtiminen pääsiäisen piristykseksi on helppoa kuin heinänteko. Näin se käy:

  1. Kylvä rairuohot hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. Toimituksen nurmet kasvoivat koristelukorkeuteen noin viidessä päivässä. Jos kylvöaika pääsi livahtamaan ohi, monista (kukka)kaupoista saa valmiiksi vehreitä pääsiäisniittyjä.
  2. Lataa kuva-arkki aivan artikkelin lopussa näkyvästä linkistä (mylittlepony_koristeet.pdf) ja tulosta itsellesi sopivan kokoinen ponilauma. Kuvissa näkyvät ponit on tulostettu A3-kokoon.
  3. Leikkaa ponit irti ääriviivoja pitkin. Kestävämpiä koristeita saat, kun liimaat kuvat kartongille, leikkaat uudelleen ja päällystät koko komeuden kontaktimuovilla. Ponit pysyvät korkeassa ruohossa mainiosti pystyssä ilman tukeakin, mutta voit myös teipata koristeiden taakse esimerkiksi cocktailtikun tai pari ja tökätä ponit multaan niiden varaan.
  4. Asettele ponit niitylle ja täydennä halutessasi vaikkapa suklaamunilla, tipuilla ja höyhenillä.
  5. Ikioma Equestriasi on valmis! Iloista pääsiäistä!

P.S. Jäitkö vallan rairuohotta? Ei hätää! Ponit sopivat mainiosti vaikkapa virpomavitsojen koristeiksi: tulosta hulmuharjat A4-kokoiselle arkille, leikkaa irti ja teippaa pajunkissojen kylkeen. Tai miten olisi pääsiäiskollaasi? Maalaa vesiväreillä pääsiäisniitty tai kokoa se erivärisistä paperi- tai kangaspaloista ja liimaa ponit siihen.
 

 

P.S. 2: Ihanat My Little Pony -kirjat ja -lelut löydät Lasten Omasta Kaupasta.

Kaupallinen yhteistyö

Tuliko munittua? Ei hätää! Aku Ankan toimitus on nyt laatinut kaikkien vastakuoriutuneiden vanhempien iloksi ankkamaisen hulvattoman täytettävän Vauvakirjan, johon voi kirjata oman pikku untuvikon mitat, möläytykset ja pulautukset sudenpentumaisella tarkkuudella.


 

Elämässä voi joskus käydä niin, että haikara pudottaa kotiovelle pienen, tuhisevan nyytin. Vauva-aika vaipparalleineen ja valvomisineen hurahtaa helposti ohi ennen kuin ehtii kissaa sanoa, mutta johonkin olisi silti mukava kirjata ylös oman pienokaisen kävelemään oppiminen, hampaiden puhkeaminen tai ensimmäinen väärään paikkaan lirahtanut pissa. Onneksi on keksitty vauvakirjat!

Itsekin erinäisiä untuvikkoja vuosien varrella kasvattanut Aku Ankan toimituskaarti on nyt kantanut kortensa vauvakirjojen kekoon ja laatinut opuksen, jonka sivuille voi tallettaa tavallisempien tietojen ohessa muun muassa tiedot jälkikasvun lempiserkusta ja rikkaimmasta sukulaisesta ynnä ensimmäisen kerran kun lapsen suusta kuuluu "Kääk!". Kirjan kuvitus on poimittu Akkareista, Taskareista ja muista ankkasarjakuvista vuosien varrelta ja täytettävien sivujen lomassa on myös muutama yksisivuinen sarjakuva, joten ei oikeastaan edes haittaa, vaikka kirjaa ei edes tulisi aivan viimeisen päälle täytettyä. (Niin, tuleeko täytettyä? Vastaa kyselyymme!)

Uunituoretta Aku Ankan Vauvakirjaa on saatavilla hyvinvarustetuissa kirjakaupoissa sekä tietenkin Aku Ankan omassa verkkokaupassa.

 

 

Vauvakirja, uhka vai mahdollisuus?

Mitä ajattelet, kun kuulet sanan "vauvakirja"?