Nyt tilaajaa hemmotellaan! Kun tilaat Vauva- tai Meidän Perhe -lehteä, saat nyt lukea kaikkia Sanoman aikakauslehtiä verkossa. Ulottuvillasi on 15 huippulehteä.

Digilehdet-palvelussa käytössäsi ovat Vauva, Meidän Perhe, Me Naiset, Cosmopolitan, Sport, Suuri Käsityö, Kodin Kuvalehti, Gloria, Glorian Koti, Glorian ruoka & viini, Hyvä Terveys,Tiede, ET, ET Matkaopas ja ET Terveys.

Kunkin lehden uusin numero ilmestyy Digilehdet-palveluun samana päivänä kun se ilmestyy paperipainoksenakin. Palvelussa on lehtiä vuoden 2015 alusta asti.

Näin saat edun käyttöön

Jos sinulla jo on digilukemiseen tarvittavat tunnukset, kirjaudu sisään Digilehdet-palveluun etusivun yläkulmasta olevasta Kirjaudu-painikkeesta.

Ellet ole vielä ottanut tilaukseesi kuuluvaa digiominaisuutta käyttöön, tee se ensin osoitteessa https://oma.sanoma.fi/aktivoi/digilehdet. Aktivoinnin jälkeen pääset kirjautumaan suoraan digilehdet.fi-palveluun.

Ellei sinulle vielä tule Vauva-lehteä, tilaa se täältä. Meidän Perhe -lehden voit tilata täältä.

Lue lisää Digilehdet-palvelusta täältä.

Kaupallinen yhteistyö

Eväsretki lähikallioille, jalkapallomatsit taloyhtiön pihalla, salainen maja naapurin puussa… Mikä oli juuri sinun suosikkipuuhasi lapsena ulkona? Kerro se meille ja voit voittaa seikkailupuistoelämyksen koko perheelle!

Osallistu kyselyyn OMO Suomi -FB-sivulla ja halutessasi arvontaan, jonka palkintona on koko perheen seikkailupuistoelämys (arvo noin 100 e). 

 

Vaihtoehdot:

- pyöräily

- juoksuleikit, kuten kirkonrotta ja hippa

- eväsretket

- hyppynarulla hyppiminen

- uinti

- keinuminen

- hiekkalaatikkoleikit

- pallon potkiminen

- majan rakentaminen

- jokin muu

Kaupallinen yhteistyö

Tiesitkö, että lapsi tarvitsee kaksi tuntia reipasta liikuntaa joka päivä? Silti vain kolmannes suomalaislapsista liikkuu tarpeeksi. Liikkuminen todella kannattaa, sillä liikunta parantaa todistettavasti oppimiskykyä ja sosiaalisia taitoja – hyödyt ovat siis mittavat.

Lasten iltapäiväkerhotoiminta tarjoaa luontevat puitteet kasvattaa liikunnan iloa ja harrastamista. Valitettavasti 70 prosenttia alakouluikäisistä jää koulupäivän yhteydessä järjestettävän liikunnallisen kerhotoiminnan ulkopuolelle.* Kuitenkin 60 prosenttia lapsista haluaisi sellaiseen mukaan.

Jokaiselle lapselle liikuntaharrastus

Alakouluikäisten lasten iltapäivät koetaan usein tyhjiönä, jolloin lapset ovat omillaan. On kaikkien etu, ettei lapsia jätetä yksin iltapäivisin. Siksipä täydellinen ajankohta liikunnalliselle kerhotoiminnalle ja harrastuksille on juuri iltapäiväaikaan! Tutkimusten mukaan liikunta vähentää yksinäisyyttä ja parantaa lasten sosiaalisia taitoja.

Lasten Liike on hanke, joka pyrkii kasvattamaan lasten liikunnallisten iltapäiväkerhojen määrää. Lasten Liikkeen unelmana on suoda jokaiselle lapselle ympäri Suomen mahdollisuus liikuntaharrastukseen koulupäivän yhteydessä. Toiminnallaan se tuo yhteen liikuntayhteisön, koulut ja yritykset.

Juoksemaan oppii vain juoksemalla!

Liikunnallinen elämäntapa syntyy lapsena. Monella nykypäivän lapsella on puutteita liikunnan perustaidoissa. Siksi onkin tärkeää rohkaista lasta liikkumaan eri tavoin ja luoda liikunnan kautta hyvän mielen kokemuksia! Lasten Liikkeen tukema toiminta on monilajista matalan kynnyksen liikuntaa, joka kehittää liikunnan perustaitoja monipuolisesti. Se on myös lapsille ilmaista tai hyvin edullista.

Kyseessä on pienet mutta merkitykselliset asiat. Liikunnan avulla lapselle luodaan hyvä päivä, jossa on mukana innostusta, monipuolisuutta, paljon liikettä ja leikkiä sekä terveelliset elämäntavat.

* Lähde: Liitu-tutkimus 2016.

Lasten Liike -iltapäiväkerhot käynnistyvät 57 paikkakunnalla syksyllä 2017. Lasten Liike on pääosin yritysten rahoittama ja sitä koordinoi kattotasolla Suomen Olympiakomitea sekä alueellisesti liikunnan aluejärjestöt.
Mukaan Lasten Liikkeen kerhoihin voi ilmoittautua elokuun lopulla. 

Kaupallinen yhteistyö

Mustikkaa paidan rinnuksilla, purkkamytty lempparihousujen lahkeessa – mikä on teidän perheessänne yleisin tahra?

Lapsiperheen vauhdikkaaseen arkeen kuuluvat lika ja tahrat, mutta onneksi viheliäisimmätkin sutut on mahdollista saada pois! Osallistu kyselyyn OMO Suomi -FB-sivulla ja kerro, mikä seuraavista on yleisin tahra perheessänne. Voit voittaa vuoden pesuaineet (arvo noin 50 euroa). 

Erilaiset tahrat vaativat omanlaisensa puhdistuskonstit. Vinkit yleisimpien tahrojen poistoon löydät alta. Huom! Muista aina ensin lukea vaatteen oma hoito-ohje. Silloin tiedät, soveltuuko tahranpoisto-ohje kyseiselle kankaalle.

1)      Mustikkatahrat

Huuhtele tahra kylmällä vedellä – mitä pikemmin, sen parempi! Huuhtelun jälkeen lisää nestemäistä pesuainetta suoraan tahralle ja anna vaikuttaa muutama minuutti. Käytä tahranpoistoainetta tai nestemäistä pyykinpesuainetta, kuten OMO Pikkujättiä. Pese vaate esikäsittelyn jälkeen normaalisti.

2)      Veritahrat

Huuhtele tuore tahra välittömästi kylmällä vedellä! Tarpeen vaatiessa tahraan voi lisätä saippuaa ja hieroa vaatetta varovasti. Jo kuivumaan päässyt veritahra kannattaa esikäsitellä nestemäisellä pyykinpesuaineella. Mikäli veritahra on erityisen pinttynyt, vaatetta voi liottaa yön yli haaleassa vedessä. Tahranpoiston jälkeen pese vaate normaalilla pesuohjelmalla.

3)      Purukumitahrat

Purkan saa irti vaatteista jäädyttämällä! Laita vaate pakastepussiin ja anna olla pakastimessa vähintään kaksi tuntia. Irrota purukumitahra kynnellä tai tylpällä veitsellä raaputtamalla. Purukumin jättäessä jälkeensä tahran, kohta kannattaa esikäsitellä nestemäisellä pyykinpesuaineella ja sitten pestä vaate normaalisti.

4)      Rasvatahrat

Toimi mahdollisimman nopeasti! Kaada pieni määrä OMO Pikkujättiä tai muuta nestemäistä puhdistusainetta tahrakohtaan. Sen jälkeen hankaa hellävaraisesti. Voit myös kokeilla lisätä tahran päälle laimennettua tiskinpesuainetta. Hiero hellävaroin sormilla rasvatahran kohdalta, jotta aine imeytyy kankaaseen. Lopuksi pese vaate koneessa pesuohjeen mukaisessa kuumimmassa sallitussa lämpötilassa.

5)     Tussitahrat

Jos tahra on lähtöisin vedenkestävästä tussista, levitä puhdistusalkoholia tai suihkuta hiuslakkaa suoraan tahralle. Kun sprii tai lakka on vielä märkää, laita vaate pesukoneeseen. Käytä tavallista pesulämpötilaa ja pesuainetta. Vanhaan tussitahraan kannattaa käyttää tahranpoistoainetta.
 

Muistatko jännityksen pihakavereiden kanssa piiloleikissä ja naurunremakan kirkonrotan jälkeen? Kokosimme yhteen pihaleikkien ikisuosikit. Käykää perheen kesken läpi vaikka koko lista!

1. Hippa, litta, natti, peppa – tuttu leikki, monta nimeä!

Hippa on pihaleikkien aatelia. Kokeile tällä kertaa sen uutta versiota, pesukonehippaa! Pesukonehipassa kiinnijäänyt leikkijä jää seisomaan kädet sivuille ojennettuna. Hänet voi pelastaa linkoamalla eli pyöräyttämällä leikkijää kolme kertaa ympäri. Linkouksen aikana hippa ei saa ottaa kiinni. Kiinniottajaa vaihdetaan usein, ja jos leikkijöitä on paljon, voi kiinniottajiakin olla useampia.

2. Väri

Yksi leikkijöistä on väri, ja hän seisoo selin muihin. Muut leikkijät seisovat lähtöviivalla hänen takanaan. Väri voi sanoa muille leikkijöille esimerkiksi: “Se, kenellä on sinistä vaatteissaan, saa liikkua kolme askelta eteenpäin!” Joskus väri saattaa pyytää liikkumaan myös taaksepäin. Ensimmäinen värin luokse päässyt leikkijä saa olla seuraava väri.

3. Hiirenhäntä

Yksi leikkijöistä pyörittää hyppynarua ja muut hyppivät sen yli. Kun joku sotkeutuu naruun, hänestä tulee pyörittäjä. Leikkiin voi liittää lorun: ”Pappi, lukkari, talonpoika, kuppari, rikas, rakas, köyhä, varas.” Sana, jonka kohdalla hyppääjä osuu naruun, kertoo hyppääjän tulevasta puolisosta.

4. Peili

Leikin aluksi yksi leikkijöistä valitaan peiliksi. Peili seisoo selin muihin leikkijöihin. Muut asettuvat aloitusviivalle sovitun matkan päähän. Muut leikkijät liikkuvat hiljaa kohti peiliä, joka varoittamatta käännähtää heihin päin. Jos peili huomaa jonkun liikkuvan, on leikkijän palattava takaisin alkuun. Ensimmäisenä peilin luokse päässeestä leikkijästä tulee seuraava peili.

5. Maa – meri – laiva

Leikkialueelle piirretään kolme samansuuntaista viivaa reiluin välein. Yhdestä leikkijästä tulee käskyttäjä, jonka komennon mukaan muut leikkijät siirtyvät mahdollisimman nopeasti oikeaan paikkaan. Toisessa reunassa on “maa”, keskellä “meri” ja toisessa reunassa “laiva”. Viimeisenä oikeaan paikkaan päässyt leikkijä putoaa pelistä. Pisimpään leikissä mukana säilyneestä tulee uusi käskyttäjä.

6. Polttopallo

Ensin päätetään pelialueen rajat. Peliin tarvitaan pehmeä pallo, jota heittämällä yritetään polttaa muita pelaajia vyötäröstä alaspäin. Kun pelaaja saa osuman, hänestä tulee polttaja. Viimeisenä poltettu pelaaja voittaa ja hänestä tulee seuraavan kierroksen ensimmäinen polttaja.

7. Nurkkajussi

Nurkkajussia leikitään kiertämällä taloa ympäri. Yksi pelaajista on nurkkajussi, joka kopauttaa talon kulmaa kepillä kahdesti aina ennen kuin tulee nurkan takaa esiin. Äänen kuullessaan pelaajat yrittävät paeta seuraavan nurkan taakse piiloon. Nähdessään jonkun pelaajan nurkkajussi huutaa tämän nimen. Kiinnijääneestä tulee seuraava nurkkajussi.

8. Kymmenen tikkua laudalla

Leikkiin tarvitaan kymmenen tikkua, laudanpätkä ja palikka keinulaudan alustaksi. Tikut asetetaan laudan päälle ja sovitaan, kuka on ensimmäinen etsijä. Yksi leikkijöistä ponnauttaa tikut laudalta ilmaan, etsijä alkaa kerätä tikkuja takaisin laudalle ja muut piiloutuvat samaan aikaan. Kun kaikki tikut ovat jälleen laudalla, etsijä huutaa ”kymmenen tikkua laudalla” ja aloittaa muiden etsinnän.

Kun etsijä näkee jonkun muista pelaajista, yrittävät molemmat ehtiä laudalle ensimmäisenä. Jos etsijä ehtii laudalle ensin, hän huutaa löydetyn nimen. Löydetty jää odottamaan muiden löytymistä. Jos piilossa lymynnyt ehtii laudan luokse ensin, hän ponnauttaa tikut ja juoksee uuteen piiloon. Samalla muut löydetyt pelastuvat. Kun kaikki on löydetty, tulee ensimmäisenä löydetystä leikkijästä seuraava etsijä.

Tiesitkö, että lapset tarvitsevat vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa joka päivä? Silti yhä harvemmat lapset liikkuvat riittävästi. OMO kannustaa kaikkia lapsia liikkumaan ja tukee www.lastenliikeiltapaiva.fi -toimintaa, jonka tavoitteena on mahdollistaa kaikille lapsille liikunnallinen harrastus koulupäivän yhteydessä.