Nyt tilaajaa hemmotellaan! Kun tilaat Vauva- tai Meidän Perhe -lehteä, saat nyt lukea kaikkia Sanoman aikakauslehtiä verkossa. Ulottuvillasi on 15 huippulehteä.

Digilehdet-palvelussa käytössäsi ovat Vauva, Meidän Perhe, Me Naiset, Cosmopolitan, Sport, Suuri Käsityö, Kodin Kuvalehti, Gloria, Glorian Koti, Glorian ruoka & viini, Hyvä Terveys,Tiede, ET, ET Matkaopas ja ET Terveys.

Kunkin lehden uusin numero ilmestyy Digilehdet-palveluun samana päivänä kun se ilmestyy paperipainoksenakin. Palvelussa on lehtiä vuoden 2015 alusta asti.

Näin saat edun käyttöön

Jos sinulla jo on digilukemiseen tarvittavat tunnukset, kirjaudu sisään Digilehdet-palveluun etusivun yläkulmasta olevasta Kirjaudu-painikkeesta.

Ellet ole vielä ottanut tilaukseesi kuuluvaa digiominaisuutta käyttöön, tee se ensin osoitteessa https://oma.sanoma.fi/aktivoi/digilehdet. Aktivoinnin jälkeen pääset kirjautumaan suoraan digilehdet.fi-palveluun.

Ellei sinulle vielä tule Vauva-lehteä, tilaa se täältä. Meidän Perhe -lehden voit tilata täältä.

Lue lisää Digilehdet-palvelusta täältä.

Joulun tuoma ilo on aina sydäntä lämmittävää. Lasten leikit joulukuusen äärellä ja lelujen herättämä ihmetys, kun ne paristojen avulla heräävät henkiin, on korvaamatonta. Joulun leikkien toivoisikin kestävän läpi joulun.

Joulun pyhät ovat pitkät ja lahjaksi saatujen lelujen tulisi kestää myös joulun yli. Varustamalla lastesi tai lastenlastesi lelut kestävimmillä paristoilla leikkihetket voivat jatkua huoletta joulun yli ja näin leikeissä vain mielikuvitus on enää rajana!

Duracell Ultra Power -alkaliparistot takaavat paremman suorituskyvyn pidempään. Pitkä kestävyys on tärkeää, sillä uusimmat lelut vaativat enemmän paristojen kestolta, laadulta ja suorituskyvyltä kuin koskaan aiemmin. Oikeanlaisen pariston valitseminen on oleellista, joten ethän unohda hankkia paristoja tänäkään jouluna.

Duracell haluaa toivottaa sinulle, perheellesi ja ystävillesi oikein hyvää joulua!

Duracell-paristot ovat saatavilla hyvin varustetuista supermarketeista ja kodinkoneliikkeistä. Lue lisää Duracell Ultra Powerista osoitteesta www.duracell.fi.

Kolmen lapsen äidin syksy on kiireinen: työt televisio- ja radiotuotantojen parissa sekä opinnot työn ohella vaativat tarkkaan suunnitellun arjen.

Sannan perheessä lapsia ei tarvitse pahemmin herätellä, koska kaikki kolme lasta ovat varsinaisia aamuvirkkuja. Esikoispoika Ben aloitti syksyllä esikoulun, mutta tytöt Mai, 4, ja Liv,3, ovat kotona hoitajan kanssa vielä tämän syksyn. Sanna on puolisonsa kanssa järjestänyt työnsä niin, ettei lapsille tule liian pitkiä päiviä hoitajan kanssa. Toinen vanhemmista lähteekin töihin varhain ja palaa kotiin aikaisemmin. Aamurutiinit hoitava vanhempi saattaa Benin päiväkotiin, kun tyttöjen kotihoitaja saapuu paikalle.

Lapset heräävät pikku hiljaa vuorotellen, jolloin jokainen saa pienen rauhallisen hetken kotona aamulla olevan vanhemman kanssa.

”Elämässä joutuu hosumaan ja kiirehtimään niin paljon, että olemme halunneet rauhoittaa aamut. Teemme kaikki aamutoimet hyvin rauhallisessa tahdissa. Meillä saatetaan joskus jopa muovailla aamulla”, Sanna nauraa.

Ex tempore -elämän saa unohtaa!

Ben syö aamiaisen esikoulussa ja tytöille aamiaisen valmistaa kaikessa rauhassa hoitaja. Tytöt syövät aamulla marjoja, omenaa, kurkkua, porkkanaa ja muroja. Ben syö puuroa päiväkodissa ja jos hän on kotona, niin silloin pojalle maistuu puuro tai murot.

Sanna itse huolehtii siitä, että syö pian herättyään.
”Koska nälkäisenä pinna herkästi kiristyy ja silloin ei tavoitella Vuoden äiti -palkintoa”, Sanna nauraa.

Sannan mielestä suurin este lempeille aamuille on se, jos ei yhtään ennakoi aamun ja tulevan päivän tapahtumia. Sannan perheessä ehditään aamulla hoitamaan kaikki normaalit aamutoimet, mutta jos tulevassa päivässä on jotain poikkeavaa, valmistelut tehdään edellisenä iltana.

”Ex tempore -elämän voi unohtaa, kun saa lapsia. Jos aikuinen säntäilee aamulla kiireessä huoneesta toiseen keräillen lasten harrastuskamoja, niin onhan aamun tunnelma aika erilainen verrattuna siihen jos olisi pakannut tavarat edellisiltana valmiiksi”, Sanna miettii.

Sannan kolme vinkkiä lempeisiin aamuihin:

1.    Huolehdi omasta jaksamisestasi – nuku riittävästi ja syö hyvin
2.    Ennakoi ja suunnittele poikkeavat menot hyvissä ajoissa
3.    Lapset ovat vain hetken pieniä, jos elämäntilanne joustaa, anna lapselle aamulla aikaa

Katso vinkkejä aamiaispöytään!

Kaikki Nestlén murot on valmistettu täysjyväviljasta ja saat jokaisesta annoksesta vähintään 8 grammaa täysjyväviljaa. Nestlén aamiaismuropakkaukset, jotka on merkitty vihreällä palkilla ja täysjyvämerkillä sisältävät täysjyvää. Tämä on takuu siitä, että perheesi saa nauttia herkullisesta täysjyvästä.

Cheerios Kaura -muroilla on myös Sydänmerkki, joka osoittaa, että tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Sydänmerkin saaneet murovalmisteet ovat rasvan, suolan, sokerien ja kuidun kannalta parempi valinta.

Kun baletin yleisönä ovat lapset, heiluvat yleisössä taikasauvat eikä esitystä tarvitse seurata hiirenhiljaa.

”Tää ilta on ollut ihan superkiva!”

Yhdeksänvuotiaan Seelan katse on lumoutunut. Hän on juuri nähnyt elämänsä ensimmäisen balettiesityksen. Seelan vieressä seisoo pian kuusi vuotta täyttävä pikkusisko Viola, jonka posket punoittavat innostuksesta – ja ehkä vähän myös jännityksestä.

”Ei mua jännittänyt ollenkaan”, Viola yrittää vakuutella, mutta Heikki-isän ja Sarri-äidin lempeät hymähdykset paljastavat totuuden.

”Mun mielestä esitys oli jännittävä, mutta hyvällä tavalla. Se ei ollut ollenkaan pelottava,” kiirehtii isosisko selittämään.

Veijolan perhe ei ole ennen käynyt baletissa koko konkkaronkan voimin. Mukana on Violan, Seelan ja vanhempien lisäksi myös Aulikki-mumma. Viola ja Seela ovat käyneet useasti teatterissa, mutta baletissa molemmat ovat nyt ensimmäistä kertaa.

”Vähän jännitin etukäteen, jaksavatko lapset seurata koko baletin loppuun asti. Hyvin jaksoivat,” Heikki sanoo.

Veijolat kävivät katsomassa H. C. Andersenin klassikkosatuun perustuvan Lumikuningatar-baletin. Tarina ei ollut perheen lapsille ennestään tuttu, mutta siihen tutustuttiin kotona etukäteen. Yhdessä äidin kanssa katsottiin baletin traileri ja kerrattiin lyhyesti juonta.

”Mä tykkäsin tarinasta tosi paljon”, Seela tuumii baletin nähtyään. ”Balettitanssijat oli tosi taitavia ja niiden puvut hienoja.”

Katso lisää lasten kommentteja videolta:

2803455

Viola ja Seela harrastavat tanssia itsekin. Lajirepertuaariin ei tosin vielä kuulu baletti, mutta Viola haaveilee omasta tutusta ja balettitossuista.

”Voihan se olla, että balettikärpänen iskee tämän jälkeen entistä kovemmin”, Sarri-äiti arvelee. Eikä puhu pelkästään perheen lapsista.

”En tiedä, olenko koskaan nähnyt mitään näin hienoa! Mä taidan olla se, joka leijuu esityksen jälkeen tästä porukasta korkeimmalla. Olen ollut koko illan aivan haltioissani. Minun täytyy varmaan itsekin lähteä balettitossuostoksille”, Heikki nauraa.

Kansallisoopperan ja -baletin ohjelmistossa pyritään aina pitämään mukana lapsille sopivia esityksiä. Lisäksi lapsille ja vauvoille järjestetään esimerkiksi suosittuja taidetuokioita.

Perheen yhteistä aikaa voi juhlistaa myös herkuttelemalla väliajalla. Samalla, kun Veijolan perheen aikuiset siemailevat näytösten välissä lasilliset kuohuviiniä ja hörppivät kahvia, on Seelalla ja Violalla vaikeuksia päättää, mistä herkuttelun oikein aloittaisi.

”Erilaisia karkkeja, valkosuklaatikkari, marjoja, limsaa, tuulihattuja, marenkeja…” Seela luettelee. ”Meillä on tässä tarjolla aika paljon herkkuja!”

Violalla on kuitenkin selvä suosikki. ”Ballerina-keksi on paras herkku”, hän tietää.

Selaa kuvagalleriasta illan tunnelmia:

Seurueen vanhimmasta, Aulikki-mummasta, on ihanaa nähdä, että lapsenlapset ovat kiinnostuneita kulttuurista ja liikunnasta. ”Parasta tässä illassa on upea tunnelma. Musiikki, lavastus ja koko tarina oli uskomattoman hieno. Ilta on ollut sellaista tunteiden vuoristorataa, että välillä olen joutunut silmäkulmiakin pyyhkimään.”

Perheen aikuiset ovat yhtä mieltä siitä, että balettia voi suositella lapsiperheille.

”Tää on ollut meille kaikille uskomattoman hieno, yhteinen kokemus”, Sarri ja Heikki sanovat yhdestä suusta.

Valojen sammuessa ja balettitanssijoiden pyörähdellessä lavalla katsomossa käy toisinaan supina. Lapset kysyvät kysymyksiä ja kommentoivat esitystä ääneen – ja se on sallittua.

”Oli ihanaa kuulla lasten kuiskauksia kesken baletin. Kenenkään ei pitäisi miettiä, voiko lasta viedä balettiin, jos se ei osaakaan olla hiljaa. Täällä lapset saavat kysyä, sanoa ja elää esityksen mukana”, Aulikki-mumma muistuttaa.

Veijolat suosittelevat balettia kaikille lapsiperheille.

”Meidän viisivuotias jaksoi tosi hienosti koko kaksinäytöksisen esityksen ja nautti illasta herkutteluineen kaikkineen ihan täysillä”, Sarri sanoo. ”Balettiesitys oli jo itsessään loistava, mutta piste iin päälle oli, kun lapset saivat osallistua taikasauvoilla esitykseen baletin lopussa.”

Viimeiseen kysymykseen seurue vastaa harvinaisen yksimielisesti. Kyllä, he haluaisivat kaikki tulla uudelleen balettiin koko perheen kanssa.

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas (ensi-ilta 2.12.2016)
Joutsenlampi (ensi-ilta 17.2.2017)
Muumipeikko ja pyrstötähti (ensi-ilta 3.3.2017)

Lue lisää ja varaa lippusi näytöksiin täällä.

Kolme suloista vauvaa. Viisi uutta makua. Katso videolta, miten Piltin mainoskuvaukset sujuivat!

Piltti lanseerasi lokakuussa uuden Ensimaut-tuotesarjan, joka sopii nimensä mukaisesti kiinteitä ruokia aloittaville vauvoille. Ensimaut-sarjan tuotteet sisältävät 100 % hedelmää, marjaa tai vihannesta, purkkeihin ei ole lisätty sokeria tai säilöntäaineita.

Keräsimme Vauvan lukijoista testiryhmän, joka pääsi maistelemaan tuotteita ensimmäisten joukossa. Testiryhmästä valikoitui Piltin mainoskuvauksiin kolme vauvaa: Pihla, 4 kk, Molly, 6 kk, ja Elian, 8 kk. Kuvauspäivän sadosta syntyi advertoriaali, jota pääsee ihastelemaan 16.12. ilmestyvässä Vauva-lehdessä.

Lue täältä, mitä mieltä testiryhmän vauvat olivat uusista mauista.

THL:n uudet ravitsemussuositukset tukevat kiinteiden maistelua jo neljän kuukauden ikäisenä. Ensimmäisiksi mauiksi sopivat hyvin miedot perusmaut.

Ensimakujen 4 kk tuotteet sisältävät vain yhtä raaka-ainetta: porkkanaa, omenaa tai mangoa. 5 kk tuotteet Omenaa ja porkkanaa sekä Banaania ja puolukkaa taas on suunniteltu tarjoamaan lapselle mielenkiintoisia kahden raaka-aineen yhdistelmiä.

Piltti-tuotteiden laadusta pitää huolen elintarviketeollisuuden säädökset, jotka ovat kaikista tiukimpia lastenruokien kohdalla. Kaikki Piltti-purkkiruoat valmistetaan Suomessa Turun lastenruokatehtaalla.

Lue lisää Piltti Ensimauista täältä!