Ruokailuhetki on usein päivän kohokohta, jota odottavat innolla sekä lapset että aikuiset. Seuraavilla vinkeillä onnistut tekemään koko perheen tyytyväiseksi.

1.    Varaa välipalaa
Säännölliset ateriat paitsi auttavat pitämään nälän loitolla, myös tuovat lapsen päivään ennakoitavuutta ja turvallisuudentunnetta. Lapsen pieneen vatsaan mahtuu vain vähän ruokaa kerrallaan, joten on hyvä panostaa useaan pieneen ateriaan päivän mittaan ja nauttia ravitsevia välipaloja.

2.    Kokkaa yhdessä
Viikonloppuna on aikaa panostaa ruoanlaittoon, joten anna lasten auttaa keittiössä ikäkaudelle sopivalla tavalla. Pienetkin lapset voivat auttaa vihannesten pesemisessä, vähän vanhemman kanssa voi vaikkapa leipoa. Jännitys uusia makuja kohtaan helpottaa, kun lapset osallistuvat itse ruoanlaittoprosessiin.

3.    Hyödynnä aisteja
Moni nykyvanhempi muistaa lapsuudestaan kiellot olla leikkimättä ruoalla. Nykyään ruokaan kannustetaan tutustumaan koko kehollaan esimerkiksi sormiruokaillen. On huomattu, että ruoan suutuntuma on lapsille erityisen tärkeä. Kehota lasta syömään kaikilla aisteillaan. Onko ruoka rouskuvaa vai pehmeää? Kylmää vai kuumaa? Entä miltä se tuoksuu? Kokoa lautaselle kaikki sateenkaaren värit – näin varmistat myös, että lapsi saa tarvitsemansa vitamiinit.

4.    Ota rennosti
Lapset aistivat helposti ruokapöydän jännittyneen tunnelman. Näytä heille esimerkkiä rauhoittumalla itse ruoan ääreen ilman älylaitteita ja suhtautumalla ruokaan rennosti: jos kukkakaali ei tänään maistu, maailma ei kaadu. Tuputtaminen kannattaa jättää vähemmälle. Perusterveelliset ateriat ja välipalat mahdollistavat ruokavalioon myös liikkumavaraa.

Lue lisää uutuustuotteista täältä!

Mitä mieltä lapset ovat uusista Arla Luonto+ maustetuista viileistä? Katso hauska video!

2900983

 

 

 

Uudet Arla Luonto+ viilit

Yhdessä kuluttajien kanssa kehitetyt Arla Luonto+ -sarjan uudet, maustetut viilit soveltuvat loistavasti koko perheen välipalaksi, aamiaiseksi tai iltapalaksi, sillä niissä ei ole lainkaan valkoista sokeria ja ne sisältävät maitohappobakteereita. Arla Luonto+ -viilien, joiden miedot maut ovat mansikka, mustikka ja banaani, makeus tulee vain hedelmien ja marjojen omasta sokerista.