Pakko sanoa, että olin todella yllättynyt edellisen blogitekstin saamasta vastaanotosta. En oikein tiedä mitä odotin, mutta en ainakaan noin upeita kommentteja. Ennemmin ajattelin että olisi tullut runtua oikein kunnolla sen äitimyytin murtamisesta. Ja että taas tulee sähköposteja jotka loppuvat "syö kakkaa".

Olin vähintään yhtä yllättynyt siitä kun useampi kirjoitti ettei väsymykseni näkynyt silloisista (tai nykyisistä) blogiteksteistä läpi. Mutta siinähän se on, tämä on kirjoitettua tekstiä. Minä luen kaiken läpi ennen julkaisunappulan painamista tai ajastimen asettamista ja korjailen kun huomaan että olen epähuomiossa ja väsymyksessäni livauttanut väliin kolme sivua pelkkää kirjainta "K". Silti teksti hyppii, usein liiaksikin. Itselleni ainakin tulee tukka kipeäksi joistain (melkein kaikista) vanhoista teksteistäni.

Silti on niin kovin totta että blogissa näkyy vain se, minkä kirjoitan. Isännän olemassaolosta ei esimerkiksi todista kuin muutama selkä ja pari karvaisia käsivarsia kuvissa. Kun kirjoitan että vähän väsyttää niin kukaan ei oikeastaan pysty siitä tulkitsemaan että imuroin viimeksi maaliskuussa, lapsi söi taas makaronia ja huutaa siitä huolimatta jotain kokemaansa vääryyttä viiden minuutin välein, en muista koska kävin suihkussa ja jos joudun vielä yhden kerran kuuntelemaan vauvan pinniksen yläpuolella roikkuvan mobiilin perhanan viidakkorenkutusta ennenkuin se tirriäinen suostuu nukahtamaan, sytytän hiukseni tuleen. Olisin hakannut päätäni seinään, mutta vanhempi lapsi nukkuu jo. Tukan sytyttäminen on hiljaista. En minä, katsokaas, ihan hitaalla käy!

Mutta siitä tämän tekstin aiheesta. (Mitä minä sanoinkaan siitä tekstin hyppelemisestä?) Usein, todella usein, varsinkin Vauva:n FB-sivuilla törmään keskustelussa kuin keskustelussa seuraavaan väittämään: "Yhden kanssa on helppoa". Seuraavasta ainakin tulee sanomista... Koska yhden kanssa ei muuten todellakaan ole helppoa! Vauva täytti tänään 2 kuukautta, ja minusta tuntuu kuin hän olisi ollut meillä aina. Hänen Kaksoisleukaisuutensa, tuo hymyilevä pieni mies, joka puklaa jopa enemmän kuin isoveljensä aikanaan. Saavutus, jota en edes pitänyt mahdollisena. Tähän mennessä kahden lapsen hoidosta on jo tullut ihan rutiinia. Minä pääsen niiden kanssa ovesta ulos alle puolessa tunnissa, ja osaan nukuttaa vanhemman vaikka nuorempaa ei voisi vähempää kiinnostaa mikään muu kuin huutaminen. Se nuorempi laitetaan pinnikseensä, se vihoviimeinen viidakkomobile (oikeesti, joulupukki, tuo joku uusi? Tuo Fischer-Price lakkasi pyörimästäkin ensimmäisen käyttöviikkonsa jälkeen vuoden 2010 tammikuussa) päälle ja natiainen jää iloisena hölpöttämään Peppi Pupukanillensa.

Yhden kanssa minulla ei ollut lapsista mitään käsitystä. Ne syövät ja nukkuvat, kuulemma. En tajunnut miten usein ne syövät ja miten vähän ne nukkuvat. Paitsi päivisin kun meillä oli vieraita. Tai kun kävimme kaupassa tai neuvolassa. Silloin uni kyllä maistui. Helkkari sentään. Minusta sitä kakkaa oli kaikkialla, hirveät määrät. En tiennyt miten hoidan tilanteen kun Iso Omenassa jätkä veti jäätävät niskakakat, ja vauvanhoitohuone oli täynnä imettäviä äitejä ja noin postimerkin kokoinen lavuaari suorastaan nauroi päin naamaani. Vähän niinkuin se megatortun töräyttänyt Viktor ojennettujen käsivarsieni päässä.

Saako se syödä hiekkaa? Miksi se syö hiekkaa mielummin kuin parsakaalisosetta? Noh, jälkikäteen voin kyllä todeta että itsekin söisin hiekkaa mielummin kuin parsakaalisosetta. Jouduin opettelemaan kaiken vaipoista turvakaukalon käyttöön ja siihen että uskalsin ajaa autoa lapsi kyydissä. Kuka tietää vaikka Fiesta olisi saanut päähänsä spontaanisti räjähtää? Totuttelin siihen että työelämä pärjää ilman minua sillä aikaa kun olen hiekkalaatikolla. Ja siihen, etten voi estää sitä vauvaa syömästä hiekkaa. Opettelin tulkitsemaan vauvaa ja tunnistamaan sen itkua. Opin, ettei kaikkia vaippoja tarvitse vaihtaa heti. Ja jos vaihdat, vaihda ennen yösyöttöä jottei ruokailuun nukahtanutta Kreivi Draculaa tarvitse nukuttaa puolitoista tuntia uudestaan koska se suuttuu öisestä pyllynpesusta.

Yhden kanssa ei todellakaan ollut helppoa. Ennen yhtä minä tein mitä halusin, milloin halusin. Kävimme Isännän kanssa salilla ja harrastimme elokuvia. Luimme kirjoja, teimme yhdessä ruokaa pitkistä ja hankalista resepteistä, keskustelimme. Yhden jälkeen kävimme hiekkalaatikolla, tuskailimme kun kumpikaan ei jaksanut keskittyä lukemaan edes Anttilan kuvastoa, nukahdimme lauantai-illan telkkarielokuvan alkuteksteihin Viktorin vielä pölistessä iloisena, ja ainoa mikä edes näki kattilaa oli steriloimista odottava tuttijono.

Kahden kanssa taas, tämä on niin helppoa! Minä osaan jo vaipat ja turvakaukalot, sekä sen asennon käsi seinää vasten missä selkä rasittuu vähiten kun heijaat sitä turvakaukaloa vauvan raivokohtausta estääksesi odottaessasi että esikoisesi, Hänen Ylhäisyytensä, suvaitsee pukeutua. Minä en edes kuvitellut että kukaan nukkuu kun uusi vauva syntyy ja minä tiesin että vaununokosiin totuttuaan se ei nukahtaisi millään sisätiloihin niinä päivinä kun vettä tulee poikittain. Tosin toisin kuin veljensä, tämä jätkä rauhoittuu useimmiten kun saa jotain päähänsä. Kokeilkaa muuten sitä, kaikki te joiden vauvat myös huutavat iltaisin. Akuutissa tapauksessa siihen käy esimerkiksi äidin jalasta poistettu villasukka.


Sukka päähän ja levolle

Sen esikoisen järjettömän maitoyrppäilyn jälkeen tiedän myös pistää tuollaisen harson minimiehen leuan alle hetkeksi ruokailun jälkeen. Lisäksi se tykkää väsymyksissään puristella tuhat kertaa pestyä pehmeää harsoa käsissään. Taas yksi seikka jota en olisi tiennyt jossei Viktor olisi tehnyt samoin. Toisen lapsen kohdalla minä en edes kuvittele että kipu- ja kuumelääke oikeasti poistaisi kipua tai kuumetta.

Yhden kanssa minulla oli välillä jopa tylsää. Kahden kanssa minun ei hetkeäkään tarvitse kuvitella ehtiväni tehdä yhtään mitään! Päivät kuluvat harvinaisen näppärästi kun aina on jollain nälkä, kakkahätä, yleinen kiukku tai pukemisavustuksen tarve. Tai sitten me vain hoemme kaikki kolme kotonaolijaa rivissä "Glöö!", kunnes joku paloautoista haluaa lähteä ajelulle keittiön patterin alla olevaan tomukasaan kahvilaan. Jota ei ole imuroitu maaliskuun jälkeen. Nyt tietenkin minulla on kokemusta vain kahdesta lapsesta, mutta riskillä väitän ettei se homma kamalasti hankalammaksi muutu kolmen tai useammankaan lapsen kanssa.

Yhden kanssa oli kuin uuteen duuniin olisi mennyt ensimmäistä päivää. Ja sitten aloittanut sen uuden duuninsa riisuutumalla alasti, hieromalla itseensä ulosteita, sytyttämällä konttorin palamaan ja yrittämällä sitten selittää esimiehelle miksi on pätevä työhön. Kahden kanssa minä olen tätä työtä tehnyt 24/7 jo lähes kolme vuotta. Kaikki on jo nähty. Minä olen tottunut siihen että Esimieheni ilmoittaa minulle aamulla että hampaani haisee niin kakkapyllylle, tiedustelemalla minulta miten on mahdollista että meillä ei ole sipsejä lounaaksi ja vaatimalla minua hyvittämään tämän vääryyden sillä, että piiloudun sohvatyynyn taakse ja esitän hirviötä. Mikä onnistunee helposti koska uskoakseni aika monen hirviön hampaat haisevat niin kakkapyllylle.

Tiitulainen

Pelkäsin itsestäänselvyyksiä kirjoittavani :)

Kerran Lastenklinikan päivystyksessä neuvoivat tämän yhdistelmän ja meillä siis ollut toimivampi. Siellä ne suositteli nestemäistä versiota suun kautta annettavaksi.

Musta muuten se Panadolin mukana tuleva ruisku on hirmu epäkäytännöllinen. Pyydän aina, että saisiko samanlaisen korkki-ruisku paketin kuin mikä tulee antibioottien kanssa :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

On tullut aika pistää Vauvatehdas/Taaperotalolle piste. 

Tämä on viimeinen kirjoitukseni. 

Miksikö?

Minusta blogi on täyttänyt sen tarkoituksen, johon se luotiin. Rehellisyyden nimissä on myös sanottava etten pysty panostamaan blogiin niin paljon kuin se ansaitsisi.

Teitä nimittäin on tuhansia. Asia, joka häkellyttää minua ihan joka kerta kun jotain kirjoitan.

Tuhansia.

Blogi on siis alkutekijöistään kasvanut melkoisen isoksi, ja minusta se ansaitsisi silloin sellaisen satsauksen: se ansaitsisi muuta kuin suttuisia iPhone-kuvia liian nopeasti liikkuvista lapsista, ja se ansaitsisi vähintäänkin päivittäisiä tekstejä. Omalta osaltani taas tämä tarkoittaisi että minun pitäisi hankkia kamera ja opetella photaroimaan kuviani. Se taas veisi aikaa pois blogin aiheelta, eli perheeltäni. Minä en myöskään osaisi olla hauska päivittäin. Ellen ole humalassa. Epäilen, että sillä perheellä olisi siitäkin asiasta jokin mielipide.

Mitä siihen tarkoitukseen tulee, niin aloin nelisen vuotta sitten kirjoittamaan Vauvatehdasta koska en tiennyt raskaudesta tai vauvoista mitään. Onneksi Vauva oli tässäkin vanhemmuuden alueessa aikaansa edellä ja antoi minun haparoida eteenpäin virtuaalisella tontillaan. Mieletön kiitos siitä koko toimitukselle, minulle jää teistä ainoastaan hyviä muistoja.

Neljän vuoden aikana tapahtui paljon. Minä kasvoin, niin henkisesti, fyysisesti kuin kirjoittajanakin. Perheen väkiluku kasvoi. Asuinympäristö kasvoi ja ystäväpiiri kasvoi. Haluaisin kuvitella, että kasvoin myös ihmisenä.

Ainakin olen vähemmän paskiainen kuin ennen lapsia.

En minä aivan kuivilla siinä hommassa ole, mutta vähemmän kuin ennen kuitenkin. 

Haluaisin uskotella olevani hyvä äiti, mutta se ei ole aivan totta. Toisina päivinä olen älyttömän hyvä äiti, ja toisina taas... auta armias. Valtaosan ajasta olen varmaan aika keskivertoäiti, ja siihen olen oikein tyytyväinen.

Siitä päästäänkin siihen blogin tarkoitukseen. En tajunnut raskaudesta mitään, ja äitiydessä olin ainakin alkuun aivan yhtä pihalla. Pääsääntöisesti vanhemmuus on ihanaa, mutta se on myös vaikeaa. Monesti pohdin olenko ainoa jolle tämä on niin helvetin rankkaa?

Ja sitten te saavuitte mukaan. Ja teilläkin oli rankkaa. Teidänkin lapsenne sairastivat korvatulehduksia, nukkuivat huonosti ja söivät mieluiten vain sepeliä. Sen ansiosta, teidän ansiostanne, selvisin taas hetken verran eteenpäin. En edes pysty kuvailemaan sen kiitoksen suuruutta jonka olen teille, jotka luette tätä, velkaa.

Minä kirjoitan tätä blogia mutta te luotte sen.

Tiedän että jotkut bloggaajat väittävät kivenkovaan olevansa kokonaan itsensä luomia, mutta voin kertoa teille salaisuuden. Ei kukaan kirjoita vuosikausia jollei siihen saa jonkinlaista vastakaikua. Se vastakaiku jonka minä olen saanut, on ollut suurin syy miksi jatkan. Toki, minulla on luontainen tarve aukoa päätäni jokaisella mahdollisella tavalla minkä keho antaa myöden, mutta en minä olisi viitsinyt ilman teitä. Te olette tukeneet minua, olleet samaan aikaan raskaana ja kärsineet samoista ongelmista kuin minä ja kasvatatte lapsianne minun kanssani. Tai sitten ette kasvata, koska niitä ei ole, mutta olette kuitenkin siellä. Toisin kuin monissa muissa blogeissa, te olette aina olleet kilttejä minulle. Taaperotaloon on tullut hämmästyttävän vähän "syö pääsi"-tyylistä touhua, varsinkin kun ottaa huomioon että aihe on vanhemmuus. 

Niin, ja se vanhemmuus. Ne lapset. Minun ihanat blogilapseni. Vauvatehtaan aloitusaikaan pohdittiin onko se haamuviiva ihan vakavasti otettava viiva testissä vai valmistusvirhe, ja nyt se haamuviiva on pelkkää vajaa-nelivuotiasta pitkää raajaa säntäilemässä potkupyörällä vattupuskaan.

Ihana, pellavapäinen, voimakastahtoinen Viktor. Sekä yhtä ihana, tutkiva, lämmin pieni Marius. Lapset, joita ilman ei olisi mitään. Joita ilman en olisi se ihminen, joksi minut on tarkoitettu. Naperot, joiden elämän ensiaskeleet on tallennettu harvinaisen hyvin ja laajasti. Minun pienet sydämeni, joiden ansiosta blogin lopettaminen on niin kovin hankalaa. Minähän kirjoitan lapsistani, lapsilleni, koska rakastan heitä. Tiedän, että ensin tulee ikä jolloin he inhoavat näitä tekstejä (jotka minun olisi tarkoitus printata talteen tässä syyskuun aikana), mutta siitä ohi kasvettuaan haluan uskoa että he oppivat pitämään niistä. Ehkä he arvostavat sitä että heidän ensimmäiset vuotensa on dokumentoitu niin tarkasti. Ehkä he ymmärtävät että heidän äitinsä rakastaa heitä niin paljon että halusi tehdä sen.

Isännän mielestä en tule kykenemään siihen, kirjoittamatta olemiseen. Se on varmaan ihan totta, mutta minulla on suunnitelma. Veljeni lupasi että voin soittaa hänelle aina kun tekisi hillittömästi mieli kirjoittaa jotain, joten Jonilla on varmaan edessään aika tiivis rupeama pippeli- ja kakkajuttuja.

Mitä minuun tulee, minä olen edelleen täällä. Minä luen Taaperotalon sähköpostia (taaperotalo@gmail.com) silloin tällöin, jos jollakulla on asiaa. Minä hillun edelleen hiekkalaatikolla, kahvitermari kädessä, huonosti nukutun yön jälkeen. Puhaltelen pipiä pois pienistä polvista ja teen älyttömän näköisiä synttärikakkuja joita kukaan ei pysty syömään koska ällömakeita koristeita on niin paljon. Jakelen jäähyminuutteja, halaan ja luen satuja. Kasvatan parhaani mukaan, ja kasvan itse parhaani mukaan.

Kiitos teille kaikille näistä vuosista, vaikka me emme useimpien kanssa oikeassa elämässä tunnekaan. En unohda teitä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Reima halusi tarjota lounaan yhteydessä katselmuksen kevätmallistoonsa, ja sattuipa niin hassusti että minulla on tapana syödä joka päivä, joten hipsin paikalle into piukassa.

Ai että. Ei olisi pitänyt mennä.

Luottokorttini istuu vieläkin nurkassa käpertyneenä sikiöasentoon.

Kevätkamathan eivät ole vielä kaupassa (eikä niistä saanut vielä julkaista kuvia), mutta kun ne saapuvat niin kalliiksi tulee. 

Uusiakin juttuja opin taas. En esimerkiksi tiennyt, että Reima tekee aurinkosuojavaatteita. Ne olivat paljon söpömpiäkin kuin ne mitkä me olemme apteekista (ihan sikakalliilla hinnalla) ostaneet. Eli siinä oli ensimmäinen menoerä ensi keväälle.

Opin myös, että haalarin kosteussuojan voi itse freesata taas hiukan pitävämmäksi. Haalari pistetään 40 asteeseen (eli esim. viilenemässä olevaan saunaan) jossa kosteussuoja lämmetessään leviää hiukan peittävämmäksi. Kamalasti kuumempaan ei kuulemma kannata laittaa jotteivät haalarin teippaukset ota osumaa.

En myöskään tiennyt että Reima vaihtaa haalareiden rikki menneet kenkäkuminauhat. Eli ne, jotka ujutetaan kengänpohjan alta. Kuulemma kuva rikki kuluneista riittää jotta asiakaspalvelu pistää uudet postiin. Mielestäni aika kiva palvelu!

Mutta siihen mallistoon. Minä olin siitä ehkä niin innoissani siksikin että olen aina tykännyt Reimasta. Meidän pojat ovat isovanhempien ja joulupukin ansiosta kuin firman käveleviä mainospylväitä. Toiset eivät tykkää koska Reiman vaatteet ovat aika perusvärisiä ja ilman hirvittäviä krumeluureja, mutta minä olen tykännyt juuri siitä. Olen varmaan aika tylsä mutsi, mutta lämpenin erityisesti sille että ne neutraalin väriset kamat olivat oikeasti neutraaleja, eikä niin että esimerkiksi punaisen haalarin selässä onkin sitten jumalaton Hello Kitty.

Kaikista söpöimpiä olivat varmaan Newborn-malliston kamat. (Klikatkaa muuten linkkejä ihan rauhassa, minä en saa niistä mitään.) Kenelläkään osallistujista ei ollut sille osastolle varsinaisesti asiaa, mutta jotenkin me kaikki vietimme siellä eniten aikaa. Tuli heti sellainen "oispa meilläkin näin pieni ja ihana..."-fiilis. 

Vaarallista touhua.

Saimme lopuksi vielä kurkata syksyn mallistoa, jonka on Eppusen Kaapilla on aiemmin referoinut tässä. Siinä on itseasiassa juurikin ne minunkin rahareikäni tälle syksylle, tuo vaaleanharmaa haalari ja sinisen takin alta pilkistävät vaaleanharmaat toppahenkselihousut. Ne ovat livenä vielä nätimmät kuin tuossa, mutta valitettavasti eivät ole tulleet vielä nettikauppaan.

Pakko myöntää etten kyllä ihan vielä kertoisi vaikka olisivatkin tulleet, koska pitäisi ensiksi klikata itselle ne himaan ennenkuin uskaltaa kertoa muille.

Nuo vaaleanharmaat toppahousut olivat niin nerokkaat että harkitsin niiden sullomista salaa käsilaukkuuni jo showroomilla. Tuon vinon vetskarin (jonka ansiosta sen minimustekalan änkeminen talvivaatteeseen helpottuu pikkuisen) lisäksi henkselihousuissa on painijaselkä, jotka muuttuvat henkseleiksi vain etupuolelta. Ja korkea kyljet ettei napaan mene lunta kun makaa hangessa.

Se painijaselkä-henkselietupuoli oli minusta nerokas siksi että nuo olivat juuri tuollaiset 1-2-vuotiaiden haalarit, eikä niillä rantapalloilla ole mitään hartioita pitämään normaaleja henkseleitä paikoillaan. Mutta avot, ongelma ratkaistu!

Vaaleanharmaat olivat vielä ReimaTeciäkin, kaiken lisäksi.

Tulipas aikamoinen kehumisteksti, mutta kai minä sitten vaan olen Reimatyttöjen Reimatyttö? Yritin viime vuonna ilmoittaa Viktoria siihen hakuun missä etsittiin tavallisia lapsia tuotetestaajiksi, mutta emme tulleet valituksi koska Viktor oli juuri puoli vuotta liian nuori verrattuna haun alaikärajaan.

Tai ainakin minä aion hokea itselleni edelleen että se johtui siitä.

Jos tässä nyt on todettu että minä olen perusvärien ihminen ja aion pukea nappulani jatkossakin harmaaseen, mustaan ja siniseen, niin millä meiningillä teillä mennään? Välillä minusta nimittäin tuntuu että joku MOLO:n neonvärinen haalari olisi hyvä jotta nappulan löytää kolmemetrisestä hangesta. Tai sitten Ticketin kun niissä on niin hyvin heijastimia (mutta voi jessus miten ne haalarit ovat kalliita), vaikka otsalamppu kyllä ratkaisee sen pimeällä näkymisen ongelman ehkä kaikesta näppärimmin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Tehän tiedätte että blogit ovat aivan täynnä höttöä. Tekaistua, kaunista todellisuutta jossa ihmiset ovat laihoja ja heillä on iho kuin barbienukeilla. 

No ok. Kaikki muotibloggaajat ovat oikeasti kai laihoja. Mutta sellaista ihoa ei ole kenelläkään.

Joka tapauksessa.

Meidät kutsuttiin tässä päivänä eräänä rantapäivää viettämään Pihlajasaareen. En ole Helsingistä kotoisin, joten tällaiset salaiset saaret kaupungin ulkopuolella ovat minulle tuntematon alue. Ja ne siis ovat niin salaisia että niille menee lautta kaksi kertaa tunnissa koko päivän. Lautta lähtee sellaisen salaisen, valtavan PIHLAJASAARI-kyltin alta. Joka on salaisesti jemmattu kahvila Caruselin viereen. 

Agentti-meininkiä.

Mutta joo, blogeissahan rantapäivät ovat idyllisiä ja ihania. Lapset käyttäytyvät ihanasti ja vilkutellaan ohi lipuvalle Tallinnanlaivalle, niinkuin tuossa pääkuvassa. 

Oikeasti sillä yritettiin kiinnittää muiden keksejä kärttävän kolmevuotiaan huomio muualle samalla kuin yritettiin tyynnytellä vauvaa, joka suuttui koska ei saanut syödä koko rantaa.

Tässä toisessa kuvassa hengaillaan hiukset kesätuulessa hulmuten, iloinen vauva sylissä.

Oikeasti se on iloinen siksi että sillä on suu täynnä hiekkaa. Minua hymyilyttää koska sen suussa on hiekkaa, eikä se vieressä lojunut hanhenpökäle.

Sitten meillä on tietenkin tämä ihana uimakuva, jossa blogilapset telmivät aalloissa täydellisen blogimiehen valvovan katseen alla.

Oikeasti pienempi blogilapsi pitää kädessään leväkökköä, jonka seuraavaksi yritti tunkea suuhunsa. Sai raivarin kun täydellinen blogimies esti tämän. Isompi blogilapsi unohti veteen juostessaan ettei osaa uida.

Pikkujuttuja.

Välillä hengailtiin rannalla pienet hiekkaiset varpaat sylissä.

Vaikka oikeasti vauva oli sylissä koska en jaksanut kokoajan jahdata sitä pitkin mitä ilmeisimmin syötäväksi tarkoitettua rantaa, jonne ärtsyt kanadanhanheet kakkivat vähemmän syötäviä pökäleitä. Ihanat blogivauvanhiekkavarpaat olivat ihanasti suussa tuon kuvan jälkeen. Nyrkissään oleva hiekkaläjän ihana blogivauva survaisi ihanasti pahaa aavistamattomien hampaideni väliin.

Mutta blogissakin iso osa on totta. Meillä oli oikeasti ihana päivä ihanassa seurassa. Viktor, vaikkakin unohteli uimataidottomuutensa, hillui aalloissa kuusivuotiaan Urhon kanssa kunnes molemmilla sinersivät huulet. Ja hei, kuusivuotias Urho leikki Viktorin kanssa koko päivän! 

Tajuatteko!

Urho 6 v!

Orgiat Daniel Craigin kanssa! Koska siihen se oli täysin verrattavissa jos Viktor olisi minä. Moi äiti.

Marius puolestaan sai maistaa ihka ensimmäistä (hiekkaista) keksiään, ja sai survottua siihen minikitaansa sen verran santaa että oletan sen kakkivan tiiliä koko viikon.

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy mitä Isäntä touhuili valvoessaan lasten touhuja leikkipaikalla.

Oikeasti meillä oli sellaiset vaijerit ja vinssit jotta ukko saatiin tuohon asentoon. 

Ei vaiskaan.

Kyllä se noin hillui.

Puoli päivää.

Koska minä olen naimisissa kreikkalaisen jumalan kanssa.

Mutta saa se Daniel Craig silti soitella.

Kaksi ylimmäistä kuvaa ovat muuten Taaperotaloon poikkeuksellisen hyvälaatuisia, ja se johtuu ainoastaan siitä että minä en ottanut niitä. Niistä saan kiittää Stella Harasekia. Jolla, muista tyylibloggaajista poiketen, on oikeastikin sellainen barbie-iho. Sen lisäksi että se on laiha ja tyylikäs.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kyllä. HopLopissa. Koska elämästämme puuttui niin olennaisissa määrin kaaosta. 

Ei sentään, ulkona satoi. 

Ja elämästämme puuttui kaaosta. 

Opin etten ole enää aivan niin ketterä kuin ennen. Meinasin (Mapen suureksi riemuksi) jumittua tuohon putkeen.

Muutenkin oli sydänkohtaus lähellä koska tuo pikkujätkä on aivan yhtä nopea kuin Viku oli hiukan vaille vuotiaana. Ratkaisin pelin heittämällä mupeltajan ensitutustumiselle pallomereen. Koska kaikki rakastavat pallomerta, ja sydänkohtauksen ja niveltrauman kokeneet äidit voivat istua siellä paikoillaan ja heitellä palloja lapsilleen. Jotka maistelevat jokaikisen pallon yksitellen. 

Immunivaste, immuunivaste, immuunivaste...

Kukaan ei ehkä ole koskaan ollut niin innoissaan pallomerestä kuin Marius.

...paitsi ehkä Viktor. Joka siis näkyy kuvassa, vaikkakin hyvin marginaalisesti.

Mariusta myös kiinnosti autorata hieman enemmän kuin Viktoria samanikäisenä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.