Heti kärkeen tuhannet kiitokset kaikille jotka kommentoitte ja onnittelette. En millään pysty vastaamaan kaikkiin, mutta jokainen kommentti koskettaa meitä syvästi. Olette parhaita! Ja paljon onnea kaikille jotka kävivät myös synnyttämässä tässä välissä!

Ajattelin tehdä tämän homman mitenkuten kronologisessa järjestyksessä, joten tästä tulee todennäköisesti pisin teksti ikinä. Missään.

Herään kolmen maissa yöllä siihen että vihloo. VihlooVihlooVIHLOO! En ennen tajunnut kun sanottiin että supistukset pakottavat liikkeelle, mutta yhtäkkiä on aivan mahdotonta maata paikallaan. Ylös ja selkä pitkäksi. Ja vessaan, tietenkin, tällä rakolla... Vessassa tuntuu oudolta, ja kurkkaan alas. Mikä helv...? Limatulppa. Hyyyyyyyi! Vielä karmeamman näköinen kuin googlettamalla! En ehdi keskittyä sen enempää kun sattuuSattuuSATTUU!

Viiden minuutin päästä sama toistuu. Kuuden minuutin kuluttua taas. Selkäni tuntuu siltä kuin liekit nousisivat sitä pitkin ylös aina minuutista kahteen minuuttiin kerrallaan. Herätän Isännän ja sanon että kannattaa varautua siihen että aamulla ei mennä töihin. Isäntä kommentoi ettei kai se muksu nyt tule kun hän ei ole kerennyt nukkuakaan kunnolla. Kuristaisin ukon siihen paikkaan mutta uusi supistus alkaa ja puren melkein kieleni poikki.

Alamme kellottamaan supistuksia, ja ne ovat kokoajan viisi-kuusi minuuttia erossa toisistaan ja kestävät kaikki tuskaisat pari minuuttia. Lantioni on kuin tulessa. Aamuseitsemän jälkeen en kestä enää ja päätämme lähteä Naikkarille.

Varauduimme aina siihen että Mini voi saapua mihin vuorokauden aikaan tahansa, mutta emme todellakaan laskeneet lapsemme kierotuneen huumorintajun varaan. Matka taittuu pahimpaan aamuruuhka-aikaan. Niinpä tietysti. 

Saavumme Naikkarille hieman kahdeksan jälkeen ja pääsemme sydänkäyrään. Supistukset tuntuvat siltä kuin koko ruumiini olisi limsapullo jota joku koittaa ruuvata auki. Käyrässä ne näyttävät säälittävän pieniltä. Kätilön tutkimuksen perusteella ne myös ovat sitä, koska en ole auennut juuri lainkaan. Pehmennyt kylläkin. Haluaisinkö lähteä kotiin odottelemaan vai haluaisinkö yläkertaan synnyttämättömien osastolle kipulääkitykseen ja katsottaisiin sitten mennäänkö kotiin? 

Lääkitykseen!

Saan osastolla petidiinipiikin (häijyn tuntuista) joka taittaa suurimman kärjen poltoista, mutta kokonaan se ei vie niitä pois. Yritän nukkua, tuloksettomasti. Kahden tunnin kuluttua lääkitys ei enää tee yhtään mitään, joten vaellan kerjäämään lisää. Todetaan että rouva on nelisen senttiä auki ja voitaisi mennä tuonne synnytysosastolle takaisin neuvottelemaan kunnon kivunlievityksestä. Kuulostaa loistavalta, koska tämä harjoittelukierros oli kyllä syvältä.

Olen tässä vaiheessa tuskaillut jo yli 10 tuntia supistusten kanssa, ja kokoajan minua on kehoitettu hengittämään. Muista hengittää. Joten hengitän. Puuskutan niin kovaa että hyperventiloin itselleni kokovartalotärinän joka ei helpota millään. Hengitys tasaantuu vasta kun hoitaja ottaa minua harteista kiinni, katsoo silmiin ja laskee hengityksiä kanssani. Aikuisuus on tästä olosta kaukana.

Huoneessa päädymme kätilön kanssa epiduraaliin. Kätilö kertoo että katetri sitten jätetään selkään jotta voidaan tarvittaessa antaa lisäannos. Kehoitan survomaan vaikka tärykalvooni jos se auttaa. Kokeilemme ilokaasua odotellessamme lääkäriä. Ilokaasu toimii kyllä, mutta sekään ei vie supistuksia kokonaan pois. Ne tuntuvat edelleen samalta kuin yökolmelta, sillä erolla että 12 tunnin unettomuus lyödään vielä päälle. Arvostan toki kokemusta ensimmäisenä kunnon humalana lähes vuoteen, mutta nyt sitä piikkiä sinne selkään tai lähtee järki! 

Lääkäri tulee ja pitää minua selästä kiinni tehdessään työtä. Hoitaja pitää minua reidestä kiinni jotten liiku. Isäntä pitää kädestä kiinni jotten panikoi. Itse halaan uutta parasta ystävääni: ilokaasunaamaria. Pieni pistos. Siis mitä, noin pieni pistos? Olenko pelännyt epiduraalia 9 kuukautta ja se ei edes satu?! Lisää ilokaasua. Hetken päästä varpaat tuntuvat lämpimältä, ja mikään ei enää satu. Mikään ei polta, mistään ei tunnu pahalta. Tämähän on loistavaa! Epiduraali on loistavaa! Julistan Isännälle että hankimme ensi jouluksi kaikille lahjaksi epiduraaleja. Kaikille kierros tätä tavaraa!

Keskustelemme kätilön kanssa synnytysasennoista. Kerron että haluaisin kokeilla synnytysjakkaraa jos siinä vaiheessa vielä pystyn ja jaksan. Kätilön mukaan se käy mikäli välttämättä haluan, mutta silloin kannattaa tiedostaa että välilihan repeäminen on todennäköisintä juuri jakkaralla synnytettäessä.

Hylkäämme jakkaran hyvin äkkiä.

Seuraavaksi pitäisi puhkaista kalvot jotta saadaan show kunnolla käyntiin. Meille kerrotaan että samalla laitetaan lapsen päähän hakasella kiinni anturi. Kuulemma ei satu. Tässä vaiheessa minun molemmissa käsissäni on käynyt tippa, toisessa roikkuu kaksi letkua, selässä on katetri, mahan ympäri mittari ja minua on piikitetty jo ainakin 4 kertaa. Pieni hakanen vauvan päähän kuulostaa vähintäänkin kohtuulliselta.

Parin tunnin päästä saan lisää epiduraalia (loistavaa!) ja oksitosiinitippa laitetaan vetämään jotta saadaan homma pakettiin tämän vuorokauden puolella. Hieman ennen seitsemää alkaa tuntua siltä että täytyy ponnistaa. Kätilön mukaan rouva on hyvä ja työntää vaan. Puristan Isännän kättä ja työöööööönnnän. Kätilö kannustaa ja voi herranjumala sehän lumpsahtaa joka työnnön jälkeen takaisin sisään, tuo lapsi. Työöööööönnnän. Pinnistän. Polttaa, painaa, särkee, ei kai se tuohon jää! Kätilön mukaan pää näkyy jo, haluanko kokeilla? EN TODELLAKAAN HALUA KOKEILLA, HALUAN SEN POIS!  Viimeisten parin rankan työnnön aikana Isännällä alkaa olla hankalaa pidätellä naurua. Vaimo pinnistää minkä kerkeää, kätilö kannustaa minkä voi, ja tulevan isän rooli on istua vieressä ja katsoa kun muija puristaa hänen sormensa kuolioon. Onneksi herra hillitsi itsensä koska muuten olisi nokka murtunut. Polttaa niin uskomattomasti, ja tuntuu että lapsi on ikuisesti jumiutunut eikä tule koskaan ulos, mutta pinnistän perhana vaikka itseltäni tajun kankaalle kun tässä kerran ollaan! Ja SIINÄ! Pää on ulkona!

Mini humpsahtaa pihalle, ja kaikki kipu todellakin loppuu. Vauva huutaa varmaan tunnin rinnalla, syntyminen ei ollut kokemus jota hän arvostaa, mutta se ei haittaa lainkaan. Olemme perhe.

 

Leena

Synnytystuskia

Ei voinut kun nauraa ihan vedet silmissä :D Ekaa kertaa blogiisi eksyin ja hurjan hauska ainakin synnytystarinasi on. Epiduraalista täysin samaa mieltä kanssasi. Pelkäsin sitä koko raskauden ajan mutta halusin sen kuitenkin. Kun piikin aika tuli, vaadin isännän vierelle pitämään kädestä ja sitten se pisto tuntui hyttysen pistolta. HALOO!!! Mutta se ihana helpotuksen tunne. Mamma ja mukulat 3,5 kk
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

On tullut aika pistää Vauvatehdas/Taaperotalolle piste. 

Tämä on viimeinen kirjoitukseni. 

Miksikö?

Minusta blogi on täyttänyt sen tarkoituksen, johon se luotiin. Rehellisyyden nimissä on myös sanottava etten pysty panostamaan blogiin niin paljon kuin se ansaitsisi.

Teitä nimittäin on tuhansia. Asia, joka häkellyttää minua ihan joka kerta kun jotain kirjoitan.

Tuhansia.

Blogi on siis alkutekijöistään kasvanut melkoisen isoksi, ja minusta se ansaitsisi silloin sellaisen satsauksen: se ansaitsisi muuta kuin suttuisia iPhone-kuvia liian nopeasti liikkuvista lapsista, ja se ansaitsisi vähintäänkin päivittäisiä tekstejä. Omalta osaltani taas tämä tarkoittaisi että minun pitäisi hankkia kamera ja opetella photaroimaan kuviani. Se taas veisi aikaa pois blogin aiheelta, eli perheeltäni. Minä en myöskään osaisi olla hauska päivittäin. Ellen ole humalassa. Epäilen, että sillä perheellä olisi siitäkin asiasta jokin mielipide.

Mitä siihen tarkoitukseen tulee, niin aloin nelisen vuotta sitten kirjoittamaan Vauvatehdasta koska en tiennyt raskaudesta tai vauvoista mitään. Onneksi Vauva oli tässäkin vanhemmuuden alueessa aikaansa edellä ja antoi minun haparoida eteenpäin virtuaalisella tontillaan. Mieletön kiitos siitä koko toimitukselle, minulle jää teistä ainoastaan hyviä muistoja.

Neljän vuoden aikana tapahtui paljon. Minä kasvoin, niin henkisesti, fyysisesti kuin kirjoittajanakin. Perheen väkiluku kasvoi. Asuinympäristö kasvoi ja ystäväpiiri kasvoi. Haluaisin kuvitella, että kasvoin myös ihmisenä.

Ainakin olen vähemmän paskiainen kuin ennen lapsia.

En minä aivan kuivilla siinä hommassa ole, mutta vähemmän kuin ennen kuitenkin. 

Haluaisin uskotella olevani hyvä äiti, mutta se ei ole aivan totta. Toisina päivinä olen älyttömän hyvä äiti, ja toisina taas... auta armias. Valtaosan ajasta olen varmaan aika keskivertoäiti, ja siihen olen oikein tyytyväinen.

Siitä päästäänkin siihen blogin tarkoitukseen. En tajunnut raskaudesta mitään, ja äitiydessä olin ainakin alkuun aivan yhtä pihalla. Pääsääntöisesti vanhemmuus on ihanaa, mutta se on myös vaikeaa. Monesti pohdin olenko ainoa jolle tämä on niin helvetin rankkaa?

Ja sitten te saavuitte mukaan. Ja teilläkin oli rankkaa. Teidänkin lapsenne sairastivat korvatulehduksia, nukkuivat huonosti ja söivät mieluiten vain sepeliä. Sen ansiosta, teidän ansiostanne, selvisin taas hetken verran eteenpäin. En edes pysty kuvailemaan sen kiitoksen suuruutta jonka olen teille, jotka luette tätä, velkaa.

Minä kirjoitan tätä blogia mutta te luotte sen.

Tiedän että jotkut bloggaajat väittävät kivenkovaan olevansa kokonaan itsensä luomia, mutta voin kertoa teille salaisuuden. Ei kukaan kirjoita vuosikausia jollei siihen saa jonkinlaista vastakaikua. Se vastakaiku jonka minä olen saanut, on ollut suurin syy miksi jatkan. Toki, minulla on luontainen tarve aukoa päätäni jokaisella mahdollisella tavalla minkä keho antaa myöden, mutta en minä olisi viitsinyt ilman teitä. Te olette tukeneet minua, olleet samaan aikaan raskaana ja kärsineet samoista ongelmista kuin minä ja kasvatatte lapsianne minun kanssani. Tai sitten ette kasvata, koska niitä ei ole, mutta olette kuitenkin siellä. Toisin kuin monissa muissa blogeissa, te olette aina olleet kilttejä minulle. Taaperotaloon on tullut hämmästyttävän vähän "syö pääsi"-tyylistä touhua, varsinkin kun ottaa huomioon että aihe on vanhemmuus. 

Niin, ja se vanhemmuus. Ne lapset. Minun ihanat blogilapseni. Vauvatehtaan aloitusaikaan pohdittiin onko se haamuviiva ihan vakavasti otettava viiva testissä vai valmistusvirhe, ja nyt se haamuviiva on pelkkää vajaa-nelivuotiasta pitkää raajaa säntäilemässä potkupyörällä vattupuskaan.

Ihana, pellavapäinen, voimakastahtoinen Viktor. Sekä yhtä ihana, tutkiva, lämmin pieni Marius. Lapset, joita ilman ei olisi mitään. Joita ilman en olisi se ihminen, joksi minut on tarkoitettu. Naperot, joiden elämän ensiaskeleet on tallennettu harvinaisen hyvin ja laajasti. Minun pienet sydämeni, joiden ansiosta blogin lopettaminen on niin kovin hankalaa. Minähän kirjoitan lapsistani, lapsilleni, koska rakastan heitä. Tiedän, että ensin tulee ikä jolloin he inhoavat näitä tekstejä (jotka minun olisi tarkoitus printata talteen tässä syyskuun aikana), mutta siitä ohi kasvettuaan haluan uskoa että he oppivat pitämään niistä. Ehkä he arvostavat sitä että heidän ensimmäiset vuotensa on dokumentoitu niin tarkasti. Ehkä he ymmärtävät että heidän äitinsä rakastaa heitä niin paljon että halusi tehdä sen.

Isännän mielestä en tule kykenemään siihen, kirjoittamatta olemiseen. Se on varmaan ihan totta, mutta minulla on suunnitelma. Veljeni lupasi että voin soittaa hänelle aina kun tekisi hillittömästi mieli kirjoittaa jotain, joten Jonilla on varmaan edessään aika tiivis rupeama pippeli- ja kakkajuttuja.

Mitä minuun tulee, minä olen edelleen täällä. Minä luen Taaperotalon sähköpostia (taaperotalo@gmail.com) silloin tällöin, jos jollakulla on asiaa. Minä hillun edelleen hiekkalaatikolla, kahvitermari kädessä, huonosti nukutun yön jälkeen. Puhaltelen pipiä pois pienistä polvista ja teen älyttömän näköisiä synttärikakkuja joita kukaan ei pysty syömään koska ällömakeita koristeita on niin paljon. Jakelen jäähyminuutteja, halaan ja luen satuja. Kasvatan parhaani mukaan, ja kasvan itse parhaani mukaan.

Kiitos teille kaikille näistä vuosista, vaikka me emme useimpien kanssa oikeassa elämässä tunnekaan. En unohda teitä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Reima halusi tarjota lounaan yhteydessä katselmuksen kevätmallistoonsa, ja sattuipa niin hassusti että minulla on tapana syödä joka päivä, joten hipsin paikalle into piukassa.

Ai että. Ei olisi pitänyt mennä.

Luottokorttini istuu vieläkin nurkassa käpertyneenä sikiöasentoon.

Kevätkamathan eivät ole vielä kaupassa (eikä niistä saanut vielä julkaista kuvia), mutta kun ne saapuvat niin kalliiksi tulee. 

Uusiakin juttuja opin taas. En esimerkiksi tiennyt, että Reima tekee aurinkosuojavaatteita. Ne olivat paljon söpömpiäkin kuin ne mitkä me olemme apteekista (ihan sikakalliilla hinnalla) ostaneet. Eli siinä oli ensimmäinen menoerä ensi keväälle.

Opin myös, että haalarin kosteussuojan voi itse freesata taas hiukan pitävämmäksi. Haalari pistetään 40 asteeseen (eli esim. viilenemässä olevaan saunaan) jossa kosteussuoja lämmetessään leviää hiukan peittävämmäksi. Kamalasti kuumempaan ei kuulemma kannata laittaa jotteivät haalarin teippaukset ota osumaa.

En myöskään tiennyt että Reima vaihtaa haalareiden rikki menneet kenkäkuminauhat. Eli ne, jotka ujutetaan kengänpohjan alta. Kuulemma kuva rikki kuluneista riittää jotta asiakaspalvelu pistää uudet postiin. Mielestäni aika kiva palvelu!

Mutta siihen mallistoon. Minä olin siitä ehkä niin innoissani siksikin että olen aina tykännyt Reimasta. Meidän pojat ovat isovanhempien ja joulupukin ansiosta kuin firman käveleviä mainospylväitä. Toiset eivät tykkää koska Reiman vaatteet ovat aika perusvärisiä ja ilman hirvittäviä krumeluureja, mutta minä olen tykännyt juuri siitä. Olen varmaan aika tylsä mutsi, mutta lämpenin erityisesti sille että ne neutraalin väriset kamat olivat oikeasti neutraaleja, eikä niin että esimerkiksi punaisen haalarin selässä onkin sitten jumalaton Hello Kitty.

Kaikista söpöimpiä olivat varmaan Newborn-malliston kamat. (Klikatkaa muuten linkkejä ihan rauhassa, minä en saa niistä mitään.) Kenelläkään osallistujista ei ollut sille osastolle varsinaisesti asiaa, mutta jotenkin me kaikki vietimme siellä eniten aikaa. Tuli heti sellainen "oispa meilläkin näin pieni ja ihana..."-fiilis. 

Vaarallista touhua.

Saimme lopuksi vielä kurkata syksyn mallistoa, jonka on Eppusen Kaapilla on aiemmin referoinut tässä. Siinä on itseasiassa juurikin ne minunkin rahareikäni tälle syksylle, tuo vaaleanharmaa haalari ja sinisen takin alta pilkistävät vaaleanharmaat toppahenkselihousut. Ne ovat livenä vielä nätimmät kuin tuossa, mutta valitettavasti eivät ole tulleet vielä nettikauppaan.

Pakko myöntää etten kyllä ihan vielä kertoisi vaikka olisivatkin tulleet, koska pitäisi ensiksi klikata itselle ne himaan ennenkuin uskaltaa kertoa muille.

Nuo vaaleanharmaat toppahousut olivat niin nerokkaat että harkitsin niiden sullomista salaa käsilaukkuuni jo showroomilla. Tuon vinon vetskarin (jonka ansiosta sen minimustekalan änkeminen talvivaatteeseen helpottuu pikkuisen) lisäksi henkselihousuissa on painijaselkä, jotka muuttuvat henkseleiksi vain etupuolelta. Ja korkea kyljet ettei napaan mene lunta kun makaa hangessa.

Se painijaselkä-henkselietupuoli oli minusta nerokas siksi että nuo olivat juuri tuollaiset 1-2-vuotiaiden haalarit, eikä niillä rantapalloilla ole mitään hartioita pitämään normaaleja henkseleitä paikoillaan. Mutta avot, ongelma ratkaistu!

Vaaleanharmaat olivat vielä ReimaTeciäkin, kaiken lisäksi.

Tulipas aikamoinen kehumisteksti, mutta kai minä sitten vaan olen Reimatyttöjen Reimatyttö? Yritin viime vuonna ilmoittaa Viktoria siihen hakuun missä etsittiin tavallisia lapsia tuotetestaajiksi, mutta emme tulleet valituksi koska Viktor oli juuri puoli vuotta liian nuori verrattuna haun alaikärajaan.

Tai ainakin minä aion hokea itselleni edelleen että se johtui siitä.

Jos tässä nyt on todettu että minä olen perusvärien ihminen ja aion pukea nappulani jatkossakin harmaaseen, mustaan ja siniseen, niin millä meiningillä teillä mennään? Välillä minusta nimittäin tuntuu että joku MOLO:n neonvärinen haalari olisi hyvä jotta nappulan löytää kolmemetrisestä hangesta. Tai sitten Ticketin kun niissä on niin hyvin heijastimia (mutta voi jessus miten ne haalarit ovat kalliita), vaikka otsalamppu kyllä ratkaisee sen pimeällä näkymisen ongelman ehkä kaikesta näppärimmin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Tehän tiedätte että blogit ovat aivan täynnä höttöä. Tekaistua, kaunista todellisuutta jossa ihmiset ovat laihoja ja heillä on iho kuin barbienukeilla. 

No ok. Kaikki muotibloggaajat ovat oikeasti kai laihoja. Mutta sellaista ihoa ei ole kenelläkään.

Joka tapauksessa.

Meidät kutsuttiin tässä päivänä eräänä rantapäivää viettämään Pihlajasaareen. En ole Helsingistä kotoisin, joten tällaiset salaiset saaret kaupungin ulkopuolella ovat minulle tuntematon alue. Ja ne siis ovat niin salaisia että niille menee lautta kaksi kertaa tunnissa koko päivän. Lautta lähtee sellaisen salaisen, valtavan PIHLAJASAARI-kyltin alta. Joka on salaisesti jemmattu kahvila Caruselin viereen. 

Agentti-meininkiä.

Mutta joo, blogeissahan rantapäivät ovat idyllisiä ja ihania. Lapset käyttäytyvät ihanasti ja vilkutellaan ohi lipuvalle Tallinnanlaivalle, niinkuin tuossa pääkuvassa. 

Oikeasti sillä yritettiin kiinnittää muiden keksejä kärttävän kolmevuotiaan huomio muualle samalla kuin yritettiin tyynnytellä vauvaa, joka suuttui koska ei saanut syödä koko rantaa.

Tässä toisessa kuvassa hengaillaan hiukset kesätuulessa hulmuten, iloinen vauva sylissä.

Oikeasti se on iloinen siksi että sillä on suu täynnä hiekkaa. Minua hymyilyttää koska sen suussa on hiekkaa, eikä se vieressä lojunut hanhenpökäle.

Sitten meillä on tietenkin tämä ihana uimakuva, jossa blogilapset telmivät aalloissa täydellisen blogimiehen valvovan katseen alla.

Oikeasti pienempi blogilapsi pitää kädessään leväkökköä, jonka seuraavaksi yritti tunkea suuhunsa. Sai raivarin kun täydellinen blogimies esti tämän. Isompi blogilapsi unohti veteen juostessaan ettei osaa uida.

Pikkujuttuja.

Välillä hengailtiin rannalla pienet hiekkaiset varpaat sylissä.

Vaikka oikeasti vauva oli sylissä koska en jaksanut kokoajan jahdata sitä pitkin mitä ilmeisimmin syötäväksi tarkoitettua rantaa, jonne ärtsyt kanadanhanheet kakkivat vähemmän syötäviä pökäleitä. Ihanat blogivauvanhiekkavarpaat olivat ihanasti suussa tuon kuvan jälkeen. Nyrkissään oleva hiekkaläjän ihana blogivauva survaisi ihanasti pahaa aavistamattomien hampaideni väliin.

Mutta blogissakin iso osa on totta. Meillä oli oikeasti ihana päivä ihanassa seurassa. Viktor, vaikkakin unohteli uimataidottomuutensa, hillui aalloissa kuusivuotiaan Urhon kanssa kunnes molemmilla sinersivät huulet. Ja hei, kuusivuotias Urho leikki Viktorin kanssa koko päivän! 

Tajuatteko!

Urho 6 v!

Orgiat Daniel Craigin kanssa! Koska siihen se oli täysin verrattavissa jos Viktor olisi minä. Moi äiti.

Marius puolestaan sai maistaa ihka ensimmäistä (hiekkaista) keksiään, ja sai survottua siihen minikitaansa sen verran santaa että oletan sen kakkivan tiiliä koko viikon.

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy mitä Isäntä touhuili valvoessaan lasten touhuja leikkipaikalla.

Oikeasti meillä oli sellaiset vaijerit ja vinssit jotta ukko saatiin tuohon asentoon. 

Ei vaiskaan.

Kyllä se noin hillui.

Puoli päivää.

Koska minä olen naimisissa kreikkalaisen jumalan kanssa.

Mutta saa se Daniel Craig silti soitella.

Kaksi ylimmäistä kuvaa ovat muuten Taaperotaloon poikkeuksellisen hyvälaatuisia, ja se johtuu ainoastaan siitä että minä en ottanut niitä. Niistä saan kiittää Stella Harasekia. Jolla, muista tyylibloggaajista poiketen, on oikeastikin sellainen barbie-iho. Sen lisäksi että se on laiha ja tyylikäs.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kyllä. HopLopissa. Koska elämästämme puuttui niin olennaisissa määrin kaaosta. 

Ei sentään, ulkona satoi. 

Ja elämästämme puuttui kaaosta. 

Opin etten ole enää aivan niin ketterä kuin ennen. Meinasin (Mapen suureksi riemuksi) jumittua tuohon putkeen.

Muutenkin oli sydänkohtaus lähellä koska tuo pikkujätkä on aivan yhtä nopea kuin Viku oli hiukan vaille vuotiaana. Ratkaisin pelin heittämällä mupeltajan ensitutustumiselle pallomereen. Koska kaikki rakastavat pallomerta, ja sydänkohtauksen ja niveltrauman kokeneet äidit voivat istua siellä paikoillaan ja heitellä palloja lapsilleen. Jotka maistelevat jokaikisen pallon yksitellen. 

Immunivaste, immuunivaste, immuunivaste...

Kukaan ei ehkä ole koskaan ollut niin innoissaan pallomerestä kuin Marius.

...paitsi ehkä Viktor. Joka siis näkyy kuvassa, vaikkakin hyvin marginaalisesti.

Mariusta myös kiinnosti autorata hieman enemmän kuin Viktoria samanikäisenä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.