Nopealla matematikalla ja ns. hihavakiolla heittäen Isäntä on noin puolet vuodesta poissa työnsä takia. Useimmiten vain viikkoja kerrallaan, mutta joskus pöydälle loikahtaa varsinainen rupisammakko. Niinkuin teki vuonna 2011. Isäntä oli poissa vajaat 5 kuukautta sellaisella ajanjaksolla, jonne ajoittui (tietoisest) Viktorin 1-vuotissyntymäpäivät ja (ei todellakaan tietoisesti) korvalapseksi muuntuminen.

Ystäväni kysyvät minulta edelleen aika usein että miten selvisin siitä. Minä hymisen useimmiten jotain siitä että en oikein tiedä, mutta kaikesta kai selviää jos on pakko. Eiköhän olisi aika ravistaa totuus esiin? En minä todellakaan selvinnyt. Viktorin kannalta homma meni aika hyvin, koska jätkä oli niin pieni että noin viikko Isännän talosta poistumisen jälkeen poika tuskin muisti isää olevan olemassakaan. Sen huomasimme myös hyvin kun Skypetimme Isännän kanssa. Viktor nimittäin tuijotti lumoutuneena omaa kuvaansa tietokoneen alalaidassa suurimman osan ajasta.

Minun onneni tuona aikakautena oli että Matiaksen äiti, ystäväni Maija, oli samaan aikaan kotona ja äitiyslomalla. Vertaistuki siis oli olemassa, ja kävimme silloin tällöin esimerkiksi salilla niin että hoidimme lapsia sen ajan vuorotellen. Olisin saanut myös hoitoapua niin omilta vanhemmiltani, appivanhemmiltani ja jopa omalta serkultani!

Murphyn laki vain puuttui peliin. Viktorilla nimittäin oli joulun alla 2010 ensimmäinen korvatulehduksensa. Joka tammikuussa uusi. Ja uusi, ja uusi, ja uusi. Yhteensä 5 korvatulehdusta suurinpiirtein yhtä monelle kuukaudelle. Olivat ne varmaan eri tulehduksia, mutta jestas että niitä sitten oli. Aina molemmissa korvissa, ja joka kerta reseptissä luki "akuutti märkäinen korvatulehdus". Yöks. Voitte siis arvata miltä yömme näyttivät. Itkua ja hammastenkiristystä, jota tauotti tasan se 1,5 tuntia minkä Panadol-annos auttoi, tai myöhemmin 3,5 tuntia joka oli Pronaxen-kipulääkkeen vaikutusaika lapsellani. Työsarkaa ei varsinaisesti myöskään helpottanut se, että Viku on uniongelmainen. Poika oppi nukkumaan vasta 2 vuoden 3 kuukauden kypsässä iässä. Siihen mennessä hän heräsi joka yö lähes jokaisen unisyklinsä päätteeksi itkemään tai repäisemään kunnon skitsoraivarit. Tahtoo sanoa 8-10 kertaa yössä. Joka yö. 2 vuotta ja 3 kuukautta. Sitten se loppui kuin seinään. Kukaan ei osaa sanoa mistä se johtui tai mikä sen lopetti, miksi mikään ei tehonnut ja mitä olisi voinut tehdä toisin. Ei neuvola, ei korvalääkäri, eikä se Jorvin unitohtori. Mutta ohi meni. Ei kuitenkaan sen 5 kuukauden aikana vuonna 2011.

Tarjottua hoitoapua pääsin käyttämään sinä aikana 4 kertaa, koska kipeätä lasta ei tietenkään voi jättää kenellekään hoitoon. Siihen väliin saimme tietysti myös sen Noro-viruksen jonka ansiosta Viktor oksensi kerran, ja minä jouduin tiputukseen. On muuten hieeeeeman haastavaa löytää noro-tarttuneelle lapselle hoitajaa siksi aikaa kun itse olet sairaalassa. Omat vanhempani ja appivanhempani olivat töissä ja kaikilla ystävilläni jotka olivat kotona on omia lapsia, joten tautipesäkettä ei sinne voisi sysätä. Loppupeleissä Vikun toinen kummitäti uhrasi vapaapäivänsä, otti lapsen hoiviinsa ja sai siitä kiitokseksi itse saman taudin. Lievempänä tosin, onneksi. Vein sitten kotiuduttuani heille kiitokseksi samppanjapullon. Viktor myöskin keksi tuona aikana ruokalakkoilla. Aluksi uskoin kun ihmiset sanoivat että kyllä se syö kun tulee tarpeeksi nälkä, mutta kun kolmatta viikkoa jätkä söi max. 6 makaronia päivässä, aloitin ruokataistelun. Tässä siis nopeasti selostettuna suurin osa siitä, mitä siihen Isännän pisimpään poissaoloon sattui mahtumaan.

Miten se sitten näkyi minussa kun väitän etten selvinnyt? No ensinnäkin, minä lihoin tuona aikana 7 kiloa. Lohtusyöminen kun on ainoa mitä voi turvallisesti tehdä lasten kanssa. Minä en saanut unta. Olin niin väsynyt, etten onnistunut rauhoittumaan enkä näin ollen saanut unta. Tiesin myös joka kerta Viktoria nukkumaan laittaessani että 1,5 tunnin sisällä tulee ensimmäinen yöraivari, joten minua lievästi sanottuna ahdisti nukkumaanmeno. Mikä johti siihen että aloin tupakoimaan. (hei äiti!). Minun oli vain pakko mennä pihalle hetkeksi rauhoittumaan, hengittelemään ilmaa. Kun se ei auttanut, aloin iltaisin hengittämään sitä filtterin kautta. Olin silti aivan zombi. Luonnollisesti. Kärsivällisyyteni riitti tasan Viktorin hoitoon, pukemiseen, ruokkimiseen ja leikittämiseen, mutta esimerkiksi itseni kanssa luovutin täysin. Kuljin yöt läpeensä lohduttamassa, lääkitsemässä, kantamassa ja tekemässä mitä tahansa jotta olisimme saaneet nukkua, mutta ei. Jotkut aamut jaksoin vain nostaa Vikun pinniksestä lattialle kunnes rojahdin itse siihen hetkeksi keräilemään itseäni ennen päivän toimia. Mutta aina tapahtui jotain, kuten esimerkiksi se, että Viktor juoksi naureskellen takaisin luokseni, suikkasi oman tuttinsa suuhuni, taputti minua päähän ja alkoi vetämään kädestä pitäen keittiöön päin. Niin me sitten taas aloitimme uuden aamun.

En juurikaan itke, mutta huomasin oireilevani toisin siihen väsymykseen. Kaksi kertaa esimerkiksi Vikun käynnistellessä miljoonatta yökohtaustaan jonkun korvatulehdusrumban päätteeksi taas, juoksin ensiksi vessaan oksentamaan ennenkuin menin lapseni luo. Ne yöt yksinkertaisesti kammottivat niin paljon että oksetti. Jotenka, siinä vaiheessa kun Isännän työkomennus alkoi lähennellä loppuaan, minä seisoin oman psyykeeni savuavilla raunioilla. Jälkikäteen voin sanoa että ei montaa paukkua olisi enää tarvittu kun olisin ollut lataamoon valmis. Viktorin korvat putkitettiin kaksi viikkoa ennen Isännän paluuta. Viikko ennen Isännän paluuta lapsi uskalsi alkaa nukkua ilman pelkoa yöllisistä korvakivuista, ja yöt rauhoittuivat hieman. Ne kiukkukohtaukset jatkuivat vielä toisenkin vuoden, mutta korvien yölääkitseminen poistui.

Isäntä tuli kotiin. Minä lakkasin tupakoimasta ja laihduin. Silti meni noin puoli vuotta ennenkuin pystyin kuuntelemaan Viktorin itkua mistä tahansa syystä ilman että kaikki karvat nousivat pystyyn ja päässä alkoi takoa "Nyt se alkaa taas!!!!". Sen jälkeen tosin olen todella paatunut itkeskelyn sietäjä. Minua ei edelleenkään vaivaa lainkaan jos jonkun muun lapsi saa jonkun eeppisen kohtauksen läheisyydessäni. Että silleen. Niin hyvin minä kestin.

Mainittakoon lopuksi vielä että tuo 5 kuukautta oli sellainen katastrofien katastrofi, koska kaikki vain kasaantui ja kasaantui, eikä helpotusta juuri noista mainituista syistä ollut saatavilla. Tällaiset normaalit pätkät kun olen lasten kanssa kotona, ne menivät jo ennen tuota keikkaa ihan rutiinilla jo. Menevät edelleen. Ei tee edes pahaa. Minusta vain oli vihdoin paikallaan julkisesti tunnustaa että ei ne äidit kaikkea jaksa kuitenkaan. Ainakaan tyylikkäästi. Joten jos teillä on tuttavapiirissä yh-vanhempia (koko-/tai osa-aikaisia) niin kannattaapi oman jaksamisensa puitteissa välillä yrittää tarjota apuaan.

Sari

Kiitoskiitoskiitos! Et tajua kuinka helpottavaa tätä oli lukea! En ehkä olekaan ainut, jonka mielestä vauva-aika ei ollut sitä pastellihörhöä vaan siinä oli se oma synkkä puolensa, varsinkin valvomisen pitkittyessä. Välillä tuntui ihan siltä, että omalla tahdolla ei ole mitään merkitystä, sitä on vaan joku palveluautomaatti ja pienikin änähdys tarkoitti sitä, että tauko loppui JUST NYT.

KA

Sä oot ihana! <3

PMMP Koko Show:

"Otan koko show’n
oli mitä vaan
koko paketin
mitä siihen kuulukin

Ja silti otan koko show’n
täyden laidallisen
käy miten käy
sen koko paketin
Ainakin jotain yritin."

Voimia!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

On tullut aika pistää Vauvatehdas/Taaperotalolle piste. 

Tämä on viimeinen kirjoitukseni. 

Miksikö?

Minusta blogi on täyttänyt sen tarkoituksen, johon se luotiin. Rehellisyyden nimissä on myös sanottava etten pysty panostamaan blogiin niin paljon kuin se ansaitsisi.

Teitä nimittäin on tuhansia. Asia, joka häkellyttää minua ihan joka kerta kun jotain kirjoitan.

Tuhansia.

Blogi on siis alkutekijöistään kasvanut melkoisen isoksi, ja minusta se ansaitsisi silloin sellaisen satsauksen: se ansaitsisi muuta kuin suttuisia iPhone-kuvia liian nopeasti liikkuvista lapsista, ja se ansaitsisi vähintäänkin päivittäisiä tekstejä. Omalta osaltani taas tämä tarkoittaisi että minun pitäisi hankkia kamera ja opetella photaroimaan kuviani. Se taas veisi aikaa pois blogin aiheelta, eli perheeltäni. Minä en myöskään osaisi olla hauska päivittäin. Ellen ole humalassa. Epäilen, että sillä perheellä olisi siitäkin asiasta jokin mielipide.

Mitä siihen tarkoitukseen tulee, niin aloin nelisen vuotta sitten kirjoittamaan Vauvatehdasta koska en tiennyt raskaudesta tai vauvoista mitään. Onneksi Vauva oli tässäkin vanhemmuuden alueessa aikaansa edellä ja antoi minun haparoida eteenpäin virtuaalisella tontillaan. Mieletön kiitos siitä koko toimitukselle, minulle jää teistä ainoastaan hyviä muistoja.

Neljän vuoden aikana tapahtui paljon. Minä kasvoin, niin henkisesti, fyysisesti kuin kirjoittajanakin. Perheen väkiluku kasvoi. Asuinympäristö kasvoi ja ystäväpiiri kasvoi. Haluaisin kuvitella, että kasvoin myös ihmisenä.

Ainakin olen vähemmän paskiainen kuin ennen lapsia.

En minä aivan kuivilla siinä hommassa ole, mutta vähemmän kuin ennen kuitenkin. 

Haluaisin uskotella olevani hyvä äiti, mutta se ei ole aivan totta. Toisina päivinä olen älyttömän hyvä äiti, ja toisina taas... auta armias. Valtaosan ajasta olen varmaan aika keskivertoäiti, ja siihen olen oikein tyytyväinen.

Siitä päästäänkin siihen blogin tarkoitukseen. En tajunnut raskaudesta mitään, ja äitiydessä olin ainakin alkuun aivan yhtä pihalla. Pääsääntöisesti vanhemmuus on ihanaa, mutta se on myös vaikeaa. Monesti pohdin olenko ainoa jolle tämä on niin helvetin rankkaa?

Ja sitten te saavuitte mukaan. Ja teilläkin oli rankkaa. Teidänkin lapsenne sairastivat korvatulehduksia, nukkuivat huonosti ja söivät mieluiten vain sepeliä. Sen ansiosta, teidän ansiostanne, selvisin taas hetken verran eteenpäin. En edes pysty kuvailemaan sen kiitoksen suuruutta jonka olen teille, jotka luette tätä, velkaa.

Minä kirjoitan tätä blogia mutta te luotte sen.

Tiedän että jotkut bloggaajat väittävät kivenkovaan olevansa kokonaan itsensä luomia, mutta voin kertoa teille salaisuuden. Ei kukaan kirjoita vuosikausia jollei siihen saa jonkinlaista vastakaikua. Se vastakaiku jonka minä olen saanut, on ollut suurin syy miksi jatkan. Toki, minulla on luontainen tarve aukoa päätäni jokaisella mahdollisella tavalla minkä keho antaa myöden, mutta en minä olisi viitsinyt ilman teitä. Te olette tukeneet minua, olleet samaan aikaan raskaana ja kärsineet samoista ongelmista kuin minä ja kasvatatte lapsianne minun kanssani. Tai sitten ette kasvata, koska niitä ei ole, mutta olette kuitenkin siellä. Toisin kuin monissa muissa blogeissa, te olette aina olleet kilttejä minulle. Taaperotaloon on tullut hämmästyttävän vähän "syö pääsi"-tyylistä touhua, varsinkin kun ottaa huomioon että aihe on vanhemmuus. 

Niin, ja se vanhemmuus. Ne lapset. Minun ihanat blogilapseni. Vauvatehtaan aloitusaikaan pohdittiin onko se haamuviiva ihan vakavasti otettava viiva testissä vai valmistusvirhe, ja nyt se haamuviiva on pelkkää vajaa-nelivuotiasta pitkää raajaa säntäilemässä potkupyörällä vattupuskaan.

Ihana, pellavapäinen, voimakastahtoinen Viktor. Sekä yhtä ihana, tutkiva, lämmin pieni Marius. Lapset, joita ilman ei olisi mitään. Joita ilman en olisi se ihminen, joksi minut on tarkoitettu. Naperot, joiden elämän ensiaskeleet on tallennettu harvinaisen hyvin ja laajasti. Minun pienet sydämeni, joiden ansiosta blogin lopettaminen on niin kovin hankalaa. Minähän kirjoitan lapsistani, lapsilleni, koska rakastan heitä. Tiedän, että ensin tulee ikä jolloin he inhoavat näitä tekstejä (jotka minun olisi tarkoitus printata talteen tässä syyskuun aikana), mutta siitä ohi kasvettuaan haluan uskoa että he oppivat pitämään niistä. Ehkä he arvostavat sitä että heidän ensimmäiset vuotensa on dokumentoitu niin tarkasti. Ehkä he ymmärtävät että heidän äitinsä rakastaa heitä niin paljon että halusi tehdä sen.

Isännän mielestä en tule kykenemään siihen, kirjoittamatta olemiseen. Se on varmaan ihan totta, mutta minulla on suunnitelma. Veljeni lupasi että voin soittaa hänelle aina kun tekisi hillittömästi mieli kirjoittaa jotain, joten Jonilla on varmaan edessään aika tiivis rupeama pippeli- ja kakkajuttuja.

Mitä minuun tulee, minä olen edelleen täällä. Minä luen Taaperotalon sähköpostia (taaperotalo@gmail.com) silloin tällöin, jos jollakulla on asiaa. Minä hillun edelleen hiekkalaatikolla, kahvitermari kädessä, huonosti nukutun yön jälkeen. Puhaltelen pipiä pois pienistä polvista ja teen älyttömän näköisiä synttärikakkuja joita kukaan ei pysty syömään koska ällömakeita koristeita on niin paljon. Jakelen jäähyminuutteja, halaan ja luen satuja. Kasvatan parhaani mukaan, ja kasvan itse parhaani mukaan.

Kiitos teille kaikille näistä vuosista, vaikka me emme useimpien kanssa oikeassa elämässä tunnekaan. En unohda teitä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Reima halusi tarjota lounaan yhteydessä katselmuksen kevätmallistoonsa, ja sattuipa niin hassusti että minulla on tapana syödä joka päivä, joten hipsin paikalle into piukassa.

Ai että. Ei olisi pitänyt mennä.

Luottokorttini istuu vieläkin nurkassa käpertyneenä sikiöasentoon.

Kevätkamathan eivät ole vielä kaupassa (eikä niistä saanut vielä julkaista kuvia), mutta kun ne saapuvat niin kalliiksi tulee. 

Uusiakin juttuja opin taas. En esimerkiksi tiennyt, että Reima tekee aurinkosuojavaatteita. Ne olivat paljon söpömpiäkin kuin ne mitkä me olemme apteekista (ihan sikakalliilla hinnalla) ostaneet. Eli siinä oli ensimmäinen menoerä ensi keväälle.

Opin myös, että haalarin kosteussuojan voi itse freesata taas hiukan pitävämmäksi. Haalari pistetään 40 asteeseen (eli esim. viilenemässä olevaan saunaan) jossa kosteussuoja lämmetessään leviää hiukan peittävämmäksi. Kamalasti kuumempaan ei kuulemma kannata laittaa jotteivät haalarin teippaukset ota osumaa.

En myöskään tiennyt että Reima vaihtaa haalareiden rikki menneet kenkäkuminauhat. Eli ne, jotka ujutetaan kengänpohjan alta. Kuulemma kuva rikki kuluneista riittää jotta asiakaspalvelu pistää uudet postiin. Mielestäni aika kiva palvelu!

Mutta siihen mallistoon. Minä olin siitä ehkä niin innoissani siksikin että olen aina tykännyt Reimasta. Meidän pojat ovat isovanhempien ja joulupukin ansiosta kuin firman käveleviä mainospylväitä. Toiset eivät tykkää koska Reiman vaatteet ovat aika perusvärisiä ja ilman hirvittäviä krumeluureja, mutta minä olen tykännyt juuri siitä. Olen varmaan aika tylsä mutsi, mutta lämpenin erityisesti sille että ne neutraalin väriset kamat olivat oikeasti neutraaleja, eikä niin että esimerkiksi punaisen haalarin selässä onkin sitten jumalaton Hello Kitty.

Kaikista söpöimpiä olivat varmaan Newborn-malliston kamat. (Klikatkaa muuten linkkejä ihan rauhassa, minä en saa niistä mitään.) Kenelläkään osallistujista ei ollut sille osastolle varsinaisesti asiaa, mutta jotenkin me kaikki vietimme siellä eniten aikaa. Tuli heti sellainen "oispa meilläkin näin pieni ja ihana..."-fiilis. 

Vaarallista touhua.

Saimme lopuksi vielä kurkata syksyn mallistoa, jonka on Eppusen Kaapilla on aiemmin referoinut tässä. Siinä on itseasiassa juurikin ne minunkin rahareikäni tälle syksylle, tuo vaaleanharmaa haalari ja sinisen takin alta pilkistävät vaaleanharmaat toppahenkselihousut. Ne ovat livenä vielä nätimmät kuin tuossa, mutta valitettavasti eivät ole tulleet vielä nettikauppaan.

Pakko myöntää etten kyllä ihan vielä kertoisi vaikka olisivatkin tulleet, koska pitäisi ensiksi klikata itselle ne himaan ennenkuin uskaltaa kertoa muille.

Nuo vaaleanharmaat toppahousut olivat niin nerokkaat että harkitsin niiden sullomista salaa käsilaukkuuni jo showroomilla. Tuon vinon vetskarin (jonka ansiosta sen minimustekalan änkeminen talvivaatteeseen helpottuu pikkuisen) lisäksi henkselihousuissa on painijaselkä, jotka muuttuvat henkseleiksi vain etupuolelta. Ja korkea kyljet ettei napaan mene lunta kun makaa hangessa.

Se painijaselkä-henkselietupuoli oli minusta nerokas siksi että nuo olivat juuri tuollaiset 1-2-vuotiaiden haalarit, eikä niillä rantapalloilla ole mitään hartioita pitämään normaaleja henkseleitä paikoillaan. Mutta avot, ongelma ratkaistu!

Vaaleanharmaat olivat vielä ReimaTeciäkin, kaiken lisäksi.

Tulipas aikamoinen kehumisteksti, mutta kai minä sitten vaan olen Reimatyttöjen Reimatyttö? Yritin viime vuonna ilmoittaa Viktoria siihen hakuun missä etsittiin tavallisia lapsia tuotetestaajiksi, mutta emme tulleet valituksi koska Viktor oli juuri puoli vuotta liian nuori verrattuna haun alaikärajaan.

Tai ainakin minä aion hokea itselleni edelleen että se johtui siitä.

Jos tässä nyt on todettu että minä olen perusvärien ihminen ja aion pukea nappulani jatkossakin harmaaseen, mustaan ja siniseen, niin millä meiningillä teillä mennään? Välillä minusta nimittäin tuntuu että joku MOLO:n neonvärinen haalari olisi hyvä jotta nappulan löytää kolmemetrisestä hangesta. Tai sitten Ticketin kun niissä on niin hyvin heijastimia (mutta voi jessus miten ne haalarit ovat kalliita), vaikka otsalamppu kyllä ratkaisee sen pimeällä näkymisen ongelman ehkä kaikesta näppärimmin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Tehän tiedätte että blogit ovat aivan täynnä höttöä. Tekaistua, kaunista todellisuutta jossa ihmiset ovat laihoja ja heillä on iho kuin barbienukeilla. 

No ok. Kaikki muotibloggaajat ovat oikeasti kai laihoja. Mutta sellaista ihoa ei ole kenelläkään.

Joka tapauksessa.

Meidät kutsuttiin tässä päivänä eräänä rantapäivää viettämään Pihlajasaareen. En ole Helsingistä kotoisin, joten tällaiset salaiset saaret kaupungin ulkopuolella ovat minulle tuntematon alue. Ja ne siis ovat niin salaisia että niille menee lautta kaksi kertaa tunnissa koko päivän. Lautta lähtee sellaisen salaisen, valtavan PIHLAJASAARI-kyltin alta. Joka on salaisesti jemmattu kahvila Caruselin viereen. 

Agentti-meininkiä.

Mutta joo, blogeissahan rantapäivät ovat idyllisiä ja ihania. Lapset käyttäytyvät ihanasti ja vilkutellaan ohi lipuvalle Tallinnanlaivalle, niinkuin tuossa pääkuvassa. 

Oikeasti sillä yritettiin kiinnittää muiden keksejä kärttävän kolmevuotiaan huomio muualle samalla kuin yritettiin tyynnytellä vauvaa, joka suuttui koska ei saanut syödä koko rantaa.

Tässä toisessa kuvassa hengaillaan hiukset kesätuulessa hulmuten, iloinen vauva sylissä.

Oikeasti se on iloinen siksi että sillä on suu täynnä hiekkaa. Minua hymyilyttää koska sen suussa on hiekkaa, eikä se vieressä lojunut hanhenpökäle.

Sitten meillä on tietenkin tämä ihana uimakuva, jossa blogilapset telmivät aalloissa täydellisen blogimiehen valvovan katseen alla.

Oikeasti pienempi blogilapsi pitää kädessään leväkökköä, jonka seuraavaksi yritti tunkea suuhunsa. Sai raivarin kun täydellinen blogimies esti tämän. Isompi blogilapsi unohti veteen juostessaan ettei osaa uida.

Pikkujuttuja.

Välillä hengailtiin rannalla pienet hiekkaiset varpaat sylissä.

Vaikka oikeasti vauva oli sylissä koska en jaksanut kokoajan jahdata sitä pitkin mitä ilmeisimmin syötäväksi tarkoitettua rantaa, jonne ärtsyt kanadanhanheet kakkivat vähemmän syötäviä pökäleitä. Ihanat blogivauvanhiekkavarpaat olivat ihanasti suussa tuon kuvan jälkeen. Nyrkissään oleva hiekkaläjän ihana blogivauva survaisi ihanasti pahaa aavistamattomien hampaideni väliin.

Mutta blogissakin iso osa on totta. Meillä oli oikeasti ihana päivä ihanassa seurassa. Viktor, vaikkakin unohteli uimataidottomuutensa, hillui aalloissa kuusivuotiaan Urhon kanssa kunnes molemmilla sinersivät huulet. Ja hei, kuusivuotias Urho leikki Viktorin kanssa koko päivän! 

Tajuatteko!

Urho 6 v!

Orgiat Daniel Craigin kanssa! Koska siihen se oli täysin verrattavissa jos Viktor olisi minä. Moi äiti.

Marius puolestaan sai maistaa ihka ensimmäistä (hiekkaista) keksiään, ja sai survottua siihen minikitaansa sen verran santaa että oletan sen kakkivan tiiliä koko viikon.

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy mitä Isäntä touhuili valvoessaan lasten touhuja leikkipaikalla.

Oikeasti meillä oli sellaiset vaijerit ja vinssit jotta ukko saatiin tuohon asentoon. 

Ei vaiskaan.

Kyllä se noin hillui.

Puoli päivää.

Koska minä olen naimisissa kreikkalaisen jumalan kanssa.

Mutta saa se Daniel Craig silti soitella.

Kaksi ylimmäistä kuvaa ovat muuten Taaperotaloon poikkeuksellisen hyvälaatuisia, ja se johtuu ainoastaan siitä että minä en ottanut niitä. Niistä saan kiittää Stella Harasekia. Jolla, muista tyylibloggaajista poiketen, on oikeastikin sellainen barbie-iho. Sen lisäksi että se on laiha ja tyylikäs.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kyllä. HopLopissa. Koska elämästämme puuttui niin olennaisissa määrin kaaosta. 

Ei sentään, ulkona satoi. 

Ja elämästämme puuttui kaaosta. 

Opin etten ole enää aivan niin ketterä kuin ennen. Meinasin (Mapen suureksi riemuksi) jumittua tuohon putkeen.

Muutenkin oli sydänkohtaus lähellä koska tuo pikkujätkä on aivan yhtä nopea kuin Viku oli hiukan vaille vuotiaana. Ratkaisin pelin heittämällä mupeltajan ensitutustumiselle pallomereen. Koska kaikki rakastavat pallomerta, ja sydänkohtauksen ja niveltrauman kokeneet äidit voivat istua siellä paikoillaan ja heitellä palloja lapsilleen. Jotka maistelevat jokaikisen pallon yksitellen. 

Immunivaste, immuunivaste, immuunivaste...

Kukaan ei ehkä ole koskaan ollut niin innoissaan pallomerestä kuin Marius.

...paitsi ehkä Viktor. Joka siis näkyy kuvassa, vaikkakin hyvin marginaalisesti.

Mariusta myös kiinnosti autorata hieman enemmän kuin Viktoria samanikäisenä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.