Jo Vauvatehtaan aikaan avauduin aika mittavasti siitä, miten ihmiset unohtavat käytöstapansa raskaana olevan naisen lähellä. Mahasi on vapaata riistaa, ja ainakin minun osaltani kyytiä sai myös ulkonäkö. Mikä tietenkin on tavallaan ihan ymmärrettävää jos massaa tulee se parikymmentä kiloa. Tosin itse en koskaan kommentoisi ei-raskaana olevalle että onpas sulle tota tavaraa kertynyt, mutta menkööt.

Sama homma tuntuu jatkuvan tälläkin kertaa. Tässä lähiaikoina minulle eräs puolituttu muun muuassa totesi että olipas aika ikävästi tehty työnantajalle tuollainen raskaaksi tuleminen.

Tosin sen "ikävästi"-sanan kohdalla oli eräs "kakkamaisen" hiukan rumempi versio.

Minä olen monia asioita, mutta sanaa "rauhallinen" ei voi käyttää minua kuvatessa. Arvata siis saattaa että tuollaisen laukominen minulle päin naamaa saa aikaan suurinpiirtein saman efektin kuin valkohain yllättäminen suolihuuhtelulla.

Toinen yhtä loistava oli mielestäni "eli teetät työt sitte muilla kun jäät äikkärille".

Nyt hei, oikeesti.

Työnantajani ja esimieheni siis suhtautuvat ihan positiivisella mielin raskauteeni, eivätkä näe normaalia lisääntymisprosessia mitenkään taakkana. He ymmärtävät että tällainen kuuluu elämään ja kaikennäköisissä aloissa ihmiset jäävät välillä pois synnyttämään, tullakseen myöhemmin takaisin.

Nämä yllä mainitut kommentit ovat tulleet ihmisiltä joilla ei ole minun työni kanssa mitään tekemistä. Siksi ne ehkä hämmästyttävätkin niin paljon. Sellaisissa kohdissa kuitenkin on ihan turha alkaa selittämään kysyjälle että mitä sinä minun töitäni murehdit kun ne eivät kuitenkaan ole sinulle tulossa ulkoistetuiksi. Tietenkin minusta olisi äärimmäisen hauskaa kuvitella että olen niin korvaamaton että työpaikkani kirjaimellisesti sortuu jos minä en ole paikalla pitämässä firmaa pystyssä.

Todellisuus kuitenkin on hiukan muuta.

Vaikka olenkin korvaamaton.

Tottakai.

Kuka minun tasolleni muka yltäisi?

Vai mitä?

Eiks vaan?

Kaverit?

Paras tokaisu minusta tuli aivan raskauspaljastuksen jälkeen: "Eli sä jäät sit kohta sairauslomalle?".

Minä olen neljännellä kuulla raskaana, ja viimeksi kun tarkistin niin ikävistä oireista huolimatta raskautta ei rinnastettu mihinkään tunnettavaan sairauteen. Se on kyllä kumma, mitä kaikkea voi päästellä suustaan "mutkun toi on raskaana!"-verukkeen alla.

Selkeyden vuoksi tuohon sairaslomajuttuun on kuitenkin paikallaan huomauttaa että minä olen tällä hetkellä omassa kehossani vapaamatkustaja. Minulla ei ole mitään kontrollia enää kehoni uudelleenmuotoutumiseen, painoon tai ihon kestävyyteen. Kuskina tässä ajopelissä on alaikäinen, ja se muuten myös näkyy. Tyypillä on hakusessa sekä ihon hormonikoostumuksen oikea kaava että raudan imeytymisvipu, ja vatsan emergency eject-nappia se pirulainen hakkaa kuin viimeistä päivää. Mitäpä muuta sitä odottaisikaan joltain, jolla saattaa vielä olla kidusten jämät.

Tässä on siis neljäs kuukausi kohta lopuillaan, ja nyt jo meno on tällaista. Kauhistuttaa ajatella mitä kaikkea leppoisaa heittoa sitä saa jäljellä olevien kuukausien aikana vielä ottaa vastaan, koska pienemmäksihän minä en tästä ole muuttumassa. Enemmän ehkä kauhistuttaa omat reaktioni tuleviin juttuihin, koska viimeksikin olin loppumetreillä yhtä leppoisa kuin useimmat pyörremyrskyt.

Kyllä se vaan on totta kun sanotaan että kaikkien ihmisten kanssa ei vain voi elää.

Ei niitä kyllä myöskään voi haudata takapihalle ilman että naapurit näkee.

jenni

Tämä on mielestäni erittäin hyvä kommentti.

Se, mikä kutakin ärsyttää, on aina henkilökohtaista. Minusta raskauteen pätevät samat säännöt kuin muuhun kanssaelämiseen, joten erikoiskohtelua en edes odottaisi. Olen itse myös monta kertaa lapsettomana päästellyt suustani asioita jotka nyt ymmärrän sekä typeriksi että loukkaaviksi. Onneksi lähipiirini äidit ymmärsivät sen johtuvan ihan puhtaasta kokemuspuutteesta, ja antoivat hölmöjen juttujen mennä ohi. Yritän itse tehdä samaa nykyään.

Muiden puolesta minun on paha puhua, mutta minun rajani kulkee samassa kohtaa kuin silloin kun en ole raskaana: En sietäisi mahan/minkään muun ruumiinosani silittelyä ulkopuolisen toimesta ilman lupaa. "Normaaliolotilassa" minun ulkonäköäni, kuten lihomista/laihtumista/turvotusta/ihottumia ei tulla kommentoimaan, enkä tekisi sitä itsekään. Minusta ihan peruskäytöstapoihin kuuluu ettei ihmisille mennä sanomaan että he näyttävät kamalalta. Puolitutuiltakaan en suostuisi kuuntelemaan kommentteja siitä miten ikävästi tehty työpaikalle on esimerkiksi kesälomalle lähteminen, oma tai jonkun muun.

Mainitsemasi small talk on minusta (mutta taas voin siis puhua vain omasta puolestani) ihan ok ja kaikin puolin suositeltavaa. Kuten sanoit, puhutaanhan sitä säästäkin, joten miksei ilmeisen isosta vatsasta? Itseäni sellainen taas ei ole koskaan haitannut, mutta myönnän että vastaan "Miten olet voinut"-uteluihin aina "ihan hyvin", koska en jaksa alkaa selostamaan verenpaineista, painosta, liitoskivuista tai muusta jotka mielestäni eivät kuulu kevyeeseen jutusteluun.

Loppujen lopultahan tämä on hankala juttu. Kuten itsekin sanoit, toiset voivat upeasti ja kaipaavat vatsaansa, ja toiset ovat minunkaltaisia vastarannankiiskiä. Ei se helppoa ole kummallekaan osapuolelle, joten kannatan Ymmärrystä Peliin-lähestymistä :)

veera

Tähän keskusteluun on nyt pakko tuoda sekin näkökulma, että kaikki hölmöyksien lausujat eivät tosiaankaan tiedä tai muista, millaista on olla raskaana ja mikä kaikki tuntuu raskaana olevasta pahalta. Yhteiskunta ja asenteetkin ovat saattaneet muuttua omista raskausajoista.

Olen itse lapseton, joten minusta monet Jennin kertomat esimerkit tuntuivat oudoilta. Miksi niistä nyt pitäisi loukkaantua? Esimerkiksi, miksi kasvavaa mahaa ei saisi kommentoida. Ovathan raskaana olevatkin ylpeitä näkyvästä raskaudestaan ja näistäkin blogeista on saanut katsella ihania kuvia kasvavista vatsoista. Raskaana olevat haluavatkin usein esitellä kaunista mahaansa maailmalle, varsinkin esikoistaan odottavat. Raskaus näkyy siis oikeasti ulospäin ja se herättää heti ajatuksia ja tunteita ihmisissä. (Se on tietysti eri asia, jos arvaillaan, kun raskaus ei vielä ole silmin nähden havaittavissa, tai kerrottu juttu.)

Myös smalltalk perustuu usein havaintoihin, esimerkiksi säästä tai ruuhkasta keskustelemiseen, ja raskaus(varsinkin loppuvaiheessa) on myös hyvin näkyvä olotila, joten siitä on helppo alkaa keskustella(toiset eivät siedä vaivaantunutta hiljaisuutta). Keskustelua käydään aina myös omista kokemuksista ja aikaisemmista tiedoista käsin, joten smalltalkiin tuo sen, mihin itse kykenee, ja joku hyvin työelämäorientoitunut henkilö ei välttämättä laisinkaan osaa eläytyä lisääntyvän kanssakulkijan rooliin vaan katsoo asioita vain omasta näkökulmastaan. Puolitutut eivät vaan usein tiedä, mikä juuri tästä raskaanaolevasta tuntuu pahalta ja mitä saa kysyä tai kommentoida.

Antakaa armoa meille puolitutuille sillä emme tosiaankaan aina tiedä miltä teistä tuntuu, eivätkä kaikki edes käy lukemassa blogeja opiskellaakseen aihetta. Joten johdatelkaa puheenaihe johonkin ihan muuhun kuin siunattuun tilaanne tai poistukaa paikalta, jos ette halua käydä small talkia raskaudestanne. Minä lupaan myös yrittää olla mahdollisimman huomaavainen, mutta tuntuu, että vaikka kuinka yrittää lähimmäistään rakastaa, niin monessa kohtaa voin mokata ja sanoa väärän sanan. Yritetään kaikki täällä ymmärtää toisiamme ja eläytyä toistemme rooliin sekä olla pahoittamatta toistemme mieliä. :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

On tullut aika pistää Vauvatehdas/Taaperotalolle piste. 

Tämä on viimeinen kirjoitukseni. 

Miksikö?

Minusta blogi on täyttänyt sen tarkoituksen, johon se luotiin. Rehellisyyden nimissä on myös sanottava etten pysty panostamaan blogiin niin paljon kuin se ansaitsisi.

Teitä nimittäin on tuhansia. Asia, joka häkellyttää minua ihan joka kerta kun jotain kirjoitan.

Tuhansia.

Blogi on siis alkutekijöistään kasvanut melkoisen isoksi, ja minusta se ansaitsisi silloin sellaisen satsauksen: se ansaitsisi muuta kuin suttuisia iPhone-kuvia liian nopeasti liikkuvista lapsista, ja se ansaitsisi vähintäänkin päivittäisiä tekstejä. Omalta osaltani taas tämä tarkoittaisi että minun pitäisi hankkia kamera ja opetella photaroimaan kuviani. Se taas veisi aikaa pois blogin aiheelta, eli perheeltäni. Minä en myöskään osaisi olla hauska päivittäin. Ellen ole humalassa. Epäilen, että sillä perheellä olisi siitäkin asiasta jokin mielipide.

Mitä siihen tarkoitukseen tulee, niin aloin nelisen vuotta sitten kirjoittamaan Vauvatehdasta koska en tiennyt raskaudesta tai vauvoista mitään. Onneksi Vauva oli tässäkin vanhemmuuden alueessa aikaansa edellä ja antoi minun haparoida eteenpäin virtuaalisella tontillaan. Mieletön kiitos siitä koko toimitukselle, minulle jää teistä ainoastaan hyviä muistoja.

Neljän vuoden aikana tapahtui paljon. Minä kasvoin, niin henkisesti, fyysisesti kuin kirjoittajanakin. Perheen väkiluku kasvoi. Asuinympäristö kasvoi ja ystäväpiiri kasvoi. Haluaisin kuvitella, että kasvoin myös ihmisenä.

Ainakin olen vähemmän paskiainen kuin ennen lapsia.

En minä aivan kuivilla siinä hommassa ole, mutta vähemmän kuin ennen kuitenkin. 

Haluaisin uskotella olevani hyvä äiti, mutta se ei ole aivan totta. Toisina päivinä olen älyttömän hyvä äiti, ja toisina taas... auta armias. Valtaosan ajasta olen varmaan aika keskivertoäiti, ja siihen olen oikein tyytyväinen.

Siitä päästäänkin siihen blogin tarkoitukseen. En tajunnut raskaudesta mitään, ja äitiydessä olin ainakin alkuun aivan yhtä pihalla. Pääsääntöisesti vanhemmuus on ihanaa, mutta se on myös vaikeaa. Monesti pohdin olenko ainoa jolle tämä on niin helvetin rankkaa?

Ja sitten te saavuitte mukaan. Ja teilläkin oli rankkaa. Teidänkin lapsenne sairastivat korvatulehduksia, nukkuivat huonosti ja söivät mieluiten vain sepeliä. Sen ansiosta, teidän ansiostanne, selvisin taas hetken verran eteenpäin. En edes pysty kuvailemaan sen kiitoksen suuruutta jonka olen teille, jotka luette tätä, velkaa.

Minä kirjoitan tätä blogia mutta te luotte sen.

Tiedän että jotkut bloggaajat väittävät kivenkovaan olevansa kokonaan itsensä luomia, mutta voin kertoa teille salaisuuden. Ei kukaan kirjoita vuosikausia jollei siihen saa jonkinlaista vastakaikua. Se vastakaiku jonka minä olen saanut, on ollut suurin syy miksi jatkan. Toki, minulla on luontainen tarve aukoa päätäni jokaisella mahdollisella tavalla minkä keho antaa myöden, mutta en minä olisi viitsinyt ilman teitä. Te olette tukeneet minua, olleet samaan aikaan raskaana ja kärsineet samoista ongelmista kuin minä ja kasvatatte lapsianne minun kanssani. Tai sitten ette kasvata, koska niitä ei ole, mutta olette kuitenkin siellä. Toisin kuin monissa muissa blogeissa, te olette aina olleet kilttejä minulle. Taaperotaloon on tullut hämmästyttävän vähän "syö pääsi"-tyylistä touhua, varsinkin kun ottaa huomioon että aihe on vanhemmuus. 

Niin, ja se vanhemmuus. Ne lapset. Minun ihanat blogilapseni. Vauvatehtaan aloitusaikaan pohdittiin onko se haamuviiva ihan vakavasti otettava viiva testissä vai valmistusvirhe, ja nyt se haamuviiva on pelkkää vajaa-nelivuotiasta pitkää raajaa säntäilemässä potkupyörällä vattupuskaan.

Ihana, pellavapäinen, voimakastahtoinen Viktor. Sekä yhtä ihana, tutkiva, lämmin pieni Marius. Lapset, joita ilman ei olisi mitään. Joita ilman en olisi se ihminen, joksi minut on tarkoitettu. Naperot, joiden elämän ensiaskeleet on tallennettu harvinaisen hyvin ja laajasti. Minun pienet sydämeni, joiden ansiosta blogin lopettaminen on niin kovin hankalaa. Minähän kirjoitan lapsistani, lapsilleni, koska rakastan heitä. Tiedän, että ensin tulee ikä jolloin he inhoavat näitä tekstejä (jotka minun olisi tarkoitus printata talteen tässä syyskuun aikana), mutta siitä ohi kasvettuaan haluan uskoa että he oppivat pitämään niistä. Ehkä he arvostavat sitä että heidän ensimmäiset vuotensa on dokumentoitu niin tarkasti. Ehkä he ymmärtävät että heidän äitinsä rakastaa heitä niin paljon että halusi tehdä sen.

Isännän mielestä en tule kykenemään siihen, kirjoittamatta olemiseen. Se on varmaan ihan totta, mutta minulla on suunnitelma. Veljeni lupasi että voin soittaa hänelle aina kun tekisi hillittömästi mieli kirjoittaa jotain, joten Jonilla on varmaan edessään aika tiivis rupeama pippeli- ja kakkajuttuja.

Mitä minuun tulee, minä olen edelleen täällä. Minä luen Taaperotalon sähköpostia (taaperotalo@gmail.com) silloin tällöin, jos jollakulla on asiaa. Minä hillun edelleen hiekkalaatikolla, kahvitermari kädessä, huonosti nukutun yön jälkeen. Puhaltelen pipiä pois pienistä polvista ja teen älyttömän näköisiä synttärikakkuja joita kukaan ei pysty syömään koska ällömakeita koristeita on niin paljon. Jakelen jäähyminuutteja, halaan ja luen satuja. Kasvatan parhaani mukaan, ja kasvan itse parhaani mukaan.

Kiitos teille kaikille näistä vuosista, vaikka me emme useimpien kanssa oikeassa elämässä tunnekaan. En unohda teitä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Reima halusi tarjota lounaan yhteydessä katselmuksen kevätmallistoonsa, ja sattuipa niin hassusti että minulla on tapana syödä joka päivä, joten hipsin paikalle into piukassa.

Ai että. Ei olisi pitänyt mennä.

Luottokorttini istuu vieläkin nurkassa käpertyneenä sikiöasentoon.

Kevätkamathan eivät ole vielä kaupassa (eikä niistä saanut vielä julkaista kuvia), mutta kun ne saapuvat niin kalliiksi tulee. 

Uusiakin juttuja opin taas. En esimerkiksi tiennyt, että Reima tekee aurinkosuojavaatteita. Ne olivat paljon söpömpiäkin kuin ne mitkä me olemme apteekista (ihan sikakalliilla hinnalla) ostaneet. Eli siinä oli ensimmäinen menoerä ensi keväälle.

Opin myös, että haalarin kosteussuojan voi itse freesata taas hiukan pitävämmäksi. Haalari pistetään 40 asteeseen (eli esim. viilenemässä olevaan saunaan) jossa kosteussuoja lämmetessään leviää hiukan peittävämmäksi. Kamalasti kuumempaan ei kuulemma kannata laittaa jotteivät haalarin teippaukset ota osumaa.

En myöskään tiennyt että Reima vaihtaa haalareiden rikki menneet kenkäkuminauhat. Eli ne, jotka ujutetaan kengänpohjan alta. Kuulemma kuva rikki kuluneista riittää jotta asiakaspalvelu pistää uudet postiin. Mielestäni aika kiva palvelu!

Mutta siihen mallistoon. Minä olin siitä ehkä niin innoissani siksikin että olen aina tykännyt Reimasta. Meidän pojat ovat isovanhempien ja joulupukin ansiosta kuin firman käveleviä mainospylväitä. Toiset eivät tykkää koska Reiman vaatteet ovat aika perusvärisiä ja ilman hirvittäviä krumeluureja, mutta minä olen tykännyt juuri siitä. Olen varmaan aika tylsä mutsi, mutta lämpenin erityisesti sille että ne neutraalin väriset kamat olivat oikeasti neutraaleja, eikä niin että esimerkiksi punaisen haalarin selässä onkin sitten jumalaton Hello Kitty.

Kaikista söpöimpiä olivat varmaan Newborn-malliston kamat. (Klikatkaa muuten linkkejä ihan rauhassa, minä en saa niistä mitään.) Kenelläkään osallistujista ei ollut sille osastolle varsinaisesti asiaa, mutta jotenkin me kaikki vietimme siellä eniten aikaa. Tuli heti sellainen "oispa meilläkin näin pieni ja ihana..."-fiilis. 

Vaarallista touhua.

Saimme lopuksi vielä kurkata syksyn mallistoa, jonka on Eppusen Kaapilla on aiemmin referoinut tässä. Siinä on itseasiassa juurikin ne minunkin rahareikäni tälle syksylle, tuo vaaleanharmaa haalari ja sinisen takin alta pilkistävät vaaleanharmaat toppahenkselihousut. Ne ovat livenä vielä nätimmät kuin tuossa, mutta valitettavasti eivät ole tulleet vielä nettikauppaan.

Pakko myöntää etten kyllä ihan vielä kertoisi vaikka olisivatkin tulleet, koska pitäisi ensiksi klikata itselle ne himaan ennenkuin uskaltaa kertoa muille.

Nuo vaaleanharmaat toppahousut olivat niin nerokkaat että harkitsin niiden sullomista salaa käsilaukkuuni jo showroomilla. Tuon vinon vetskarin (jonka ansiosta sen minimustekalan änkeminen talvivaatteeseen helpottuu pikkuisen) lisäksi henkselihousuissa on painijaselkä, jotka muuttuvat henkseleiksi vain etupuolelta. Ja korkea kyljet ettei napaan mene lunta kun makaa hangessa.

Se painijaselkä-henkselietupuoli oli minusta nerokas siksi että nuo olivat juuri tuollaiset 1-2-vuotiaiden haalarit, eikä niillä rantapalloilla ole mitään hartioita pitämään normaaleja henkseleitä paikoillaan. Mutta avot, ongelma ratkaistu!

Vaaleanharmaat olivat vielä ReimaTeciäkin, kaiken lisäksi.

Tulipas aikamoinen kehumisteksti, mutta kai minä sitten vaan olen Reimatyttöjen Reimatyttö? Yritin viime vuonna ilmoittaa Viktoria siihen hakuun missä etsittiin tavallisia lapsia tuotetestaajiksi, mutta emme tulleet valituksi koska Viktor oli juuri puoli vuotta liian nuori verrattuna haun alaikärajaan.

Tai ainakin minä aion hokea itselleni edelleen että se johtui siitä.

Jos tässä nyt on todettu että minä olen perusvärien ihminen ja aion pukea nappulani jatkossakin harmaaseen, mustaan ja siniseen, niin millä meiningillä teillä mennään? Välillä minusta nimittäin tuntuu että joku MOLO:n neonvärinen haalari olisi hyvä jotta nappulan löytää kolmemetrisestä hangesta. Tai sitten Ticketin kun niissä on niin hyvin heijastimia (mutta voi jessus miten ne haalarit ovat kalliita), vaikka otsalamppu kyllä ratkaisee sen pimeällä näkymisen ongelman ehkä kaikesta näppärimmin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Tehän tiedätte että blogit ovat aivan täynnä höttöä. Tekaistua, kaunista todellisuutta jossa ihmiset ovat laihoja ja heillä on iho kuin barbienukeilla. 

No ok. Kaikki muotibloggaajat ovat oikeasti kai laihoja. Mutta sellaista ihoa ei ole kenelläkään.

Joka tapauksessa.

Meidät kutsuttiin tässä päivänä eräänä rantapäivää viettämään Pihlajasaareen. En ole Helsingistä kotoisin, joten tällaiset salaiset saaret kaupungin ulkopuolella ovat minulle tuntematon alue. Ja ne siis ovat niin salaisia että niille menee lautta kaksi kertaa tunnissa koko päivän. Lautta lähtee sellaisen salaisen, valtavan PIHLAJASAARI-kyltin alta. Joka on salaisesti jemmattu kahvila Caruselin viereen. 

Agentti-meininkiä.

Mutta joo, blogeissahan rantapäivät ovat idyllisiä ja ihania. Lapset käyttäytyvät ihanasti ja vilkutellaan ohi lipuvalle Tallinnanlaivalle, niinkuin tuossa pääkuvassa. 

Oikeasti sillä yritettiin kiinnittää muiden keksejä kärttävän kolmevuotiaan huomio muualle samalla kuin yritettiin tyynnytellä vauvaa, joka suuttui koska ei saanut syödä koko rantaa.

Tässä toisessa kuvassa hengaillaan hiukset kesätuulessa hulmuten, iloinen vauva sylissä.

Oikeasti se on iloinen siksi että sillä on suu täynnä hiekkaa. Minua hymyilyttää koska sen suussa on hiekkaa, eikä se vieressä lojunut hanhenpökäle.

Sitten meillä on tietenkin tämä ihana uimakuva, jossa blogilapset telmivät aalloissa täydellisen blogimiehen valvovan katseen alla.

Oikeasti pienempi blogilapsi pitää kädessään leväkökköä, jonka seuraavaksi yritti tunkea suuhunsa. Sai raivarin kun täydellinen blogimies esti tämän. Isompi blogilapsi unohti veteen juostessaan ettei osaa uida.

Pikkujuttuja.

Välillä hengailtiin rannalla pienet hiekkaiset varpaat sylissä.

Vaikka oikeasti vauva oli sylissä koska en jaksanut kokoajan jahdata sitä pitkin mitä ilmeisimmin syötäväksi tarkoitettua rantaa, jonne ärtsyt kanadanhanheet kakkivat vähemmän syötäviä pökäleitä. Ihanat blogivauvanhiekkavarpaat olivat ihanasti suussa tuon kuvan jälkeen. Nyrkissään oleva hiekkaläjän ihana blogivauva survaisi ihanasti pahaa aavistamattomien hampaideni väliin.

Mutta blogissakin iso osa on totta. Meillä oli oikeasti ihana päivä ihanassa seurassa. Viktor, vaikkakin unohteli uimataidottomuutensa, hillui aalloissa kuusivuotiaan Urhon kanssa kunnes molemmilla sinersivät huulet. Ja hei, kuusivuotias Urho leikki Viktorin kanssa koko päivän! 

Tajuatteko!

Urho 6 v!

Orgiat Daniel Craigin kanssa! Koska siihen se oli täysin verrattavissa jos Viktor olisi minä. Moi äiti.

Marius puolestaan sai maistaa ihka ensimmäistä (hiekkaista) keksiään, ja sai survottua siihen minikitaansa sen verran santaa että oletan sen kakkivan tiiliä koko viikon.

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy mitä Isäntä touhuili valvoessaan lasten touhuja leikkipaikalla.

Oikeasti meillä oli sellaiset vaijerit ja vinssit jotta ukko saatiin tuohon asentoon. 

Ei vaiskaan.

Kyllä se noin hillui.

Puoli päivää.

Koska minä olen naimisissa kreikkalaisen jumalan kanssa.

Mutta saa se Daniel Craig silti soitella.

Kaksi ylimmäistä kuvaa ovat muuten Taaperotaloon poikkeuksellisen hyvälaatuisia, ja se johtuu ainoastaan siitä että minä en ottanut niitä. Niistä saan kiittää Stella Harasekia. Jolla, muista tyylibloggaajista poiketen, on oikeastikin sellainen barbie-iho. Sen lisäksi että se on laiha ja tyylikäs.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kyllä. HopLopissa. Koska elämästämme puuttui niin olennaisissa määrin kaaosta. 

Ei sentään, ulkona satoi. 

Ja elämästämme puuttui kaaosta. 

Opin etten ole enää aivan niin ketterä kuin ennen. Meinasin (Mapen suureksi riemuksi) jumittua tuohon putkeen.

Muutenkin oli sydänkohtaus lähellä koska tuo pikkujätkä on aivan yhtä nopea kuin Viku oli hiukan vaille vuotiaana. Ratkaisin pelin heittämällä mupeltajan ensitutustumiselle pallomereen. Koska kaikki rakastavat pallomerta, ja sydänkohtauksen ja niveltrauman kokeneet äidit voivat istua siellä paikoillaan ja heitellä palloja lapsilleen. Jotka maistelevat jokaikisen pallon yksitellen. 

Immunivaste, immuunivaste, immuunivaste...

Kukaan ei ehkä ole koskaan ollut niin innoissaan pallomerestä kuin Marius.

...paitsi ehkä Viktor. Joka siis näkyy kuvassa, vaikkakin hyvin marginaalisesti.

Mariusta myös kiinnosti autorata hieman enemmän kuin Viktoria samanikäisenä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.