Tämän tekstin julkaiseminen suoraan sanoen hirvittää minua. Tuon kuvan takia. Minun vatsani vetäytyy kimpuksi korviini kun ajattelen että painan kohta enteriä, ja kamalat, itse peilin kautta otetut kuvat minusta urheiluvaatteissa, pötsi ulkona, ovat ikuisesti netissä. Mutta tehtävä se silti on, ja saan syyttää kuvista itseäni. Minä nimittäin en tuon näköisenä kehdannut pyytää Isäntää kuvaamaan minua.

Mikä tietenkin on täysin loogista koska eihän se mies minua vähäpukeisena muutenkaan näe.

Eli täysin järkevää ottaa huonossa valossa kökköjä omakuvia peilin kautta. Fiksu veto, logiikan kukkanen. Mutta kuitenkin, aiheeseen.

Minähän lupasin uutena vuotena hankkiutua kuntoon, ja sillä tiellä olen edelleen. Toivottavasti kuvista näkyy edes se edistyminen jonka itse olen ollut huomaavinani.

Matkaa on kuitenkin vielä taivallettavana ja ajattelin, että jos kirjoitan väliraportteja tänne, olen tavallaan vastuussa etenemisestäni jollekin. Koska tälle miehelle vastuussa oleminenhan ei ole lainkaan pelottavaa jo itsessään.

Olen aiemmin kirjoittanut että normaaliolotilassani olen aikamoinen vinttikoira ja että kroppani hakeutuu siihen muotoon, mutta silti tämä homma ei ole kyllä tullut kuin Manulle illallinen. Olen laihduttanut aikaisemmin tasan kerran elämässäni, Viktorin syntymän jälkeen. Jostain kumman syystä silloin lapsi ei ollutkaan kymmenkiloinen, istukka seitsenkiloinan ja lapsivettä ei ollutkaan 8 litraa, vaan Naikkarilta lähtiessäni oli 16 ylimääräistä kiloa vielä kaverina. Viktorin jälkeen homma tuntui kuitenkin luonnistuvan aika itsekseen, mutta toisen lapsen kanssa ei muuten enää mennytkään niin.

Asiaa saattoi auttaa että lihoin vielä enemmän kuin Vikun kanssa. Pisteet kotiin!

No joo. Tässähän on pointtina siis saada lisää lihasta, koska haluaisin välillä olla jotain muutakin kuin pystyyn nostettu lapamato. Siksi minun ruokavalioni on aika tarkka. Tai aika ja aika, olen kuin ne Superdieetti-ohjelman ihmiset jotka tuppaavat viimeisen raejuustorakeen takaisin purkkiin jos ruokavaaka kilahti sen ansiosta juuri sille seuraavalle, kriitiiselle grammalle. Safkailu on vaatinut vähän totuttelua, eikä ainoastaan siksi että joku toinen kertoo minulle tarkalleen mitä syön, miten paljon ja milloin.

Mehän normaalisti Isännän kanssa syömme aika käsittelemätöntä ruokaa. Eineksiä ei juurikaan kulu, emmekä usein osta valmiiksi marinoituja tuotteita tai puolivalmisteita. Vaikka minun ohjeissanikaan ei kalapuikkoja näy, niin uutuutena on sokeroimattomat (=aspartaamilla maustetut) tuotteet ja urheilujuomat. Voin muuten kertoa että kun alkaa kylmiltään vetämään useita kertoja viikossa neonvärisiä treenijuomia, alkaa vatsa lievästi sanottuna protestoimaan.

Niinkuin  kyllä Isäntäkin, mutta muistutin häntä siitä "niin myötä- kuin vastoinkäymisissä"-lausekkeesta ja kerroin että sohva on ihan vapaa jossei seura kelpaa. Tosin Vikukin kävi ilmoittelemassa minulle alkuvaiheessa että haisen ihan kakkapyllylle, mutta se kakara heittelee noita juttuja niin usein ettei tunnu enää missään.

Ruokavaliossani on aika vähän hiilareita (tai ei siinä varmaan hirveän vähän ole, mutta verrattuna aikaisempaan kebab-suklaa-spagetti-dieettiin...) ja aika paljon proteiineja, pilkottuna viiteen ateriaan päivässä. Alkuun en meinannut millään jaksaa kiskoa napaani kaikkea sitä ruokaa mikä minulle ohjeistettiin, mutta kaikkeen se vatsa tottuu. Minulla nimittäin on nälkä.

Helpommaksi ohjeiden noudattamista ei myöskään tee se, että en ole tottunut minkäänlaiseen itsekuriin ruoan suhteen. Olen voinut vetää ihan mitä haluan, ja silti näyttää ihan ok:lta.

Silloin, projektin alkutaipaleella, kun ruokaa tuntui riittävän ja jäävän yli, en tajunnut mitä ne dieettiohjelmien ihmiset oikein urputtavat ja fuskaavat. Tämähän on helppoa!

Nyt taas, voi morjens. Minä tekisin sanoinkuvaamattomia asioita kunnon spagettiaterian edestä. Loppuperhe saa usein odottaa ruokaansa jäähtymiseen asti koska minä nuuskutan ruokapatoja kaihoisasti hellan ääressä.

Viktor jos jättää syömättä aamupalasämpylänsä, eikä Isäntä suostu sitä vetämään omaan napaansa, minä jään nyyhkimään roskiksen äärelle. Joudunko oikeasti heittämään pois tämän ihanan, tuoksuvan palan valkoista, pehmeää leipää? Eikö kukaan sitä nyt voi muka syödä? Siinä on kermajuustoa, voita ja kaikkea, miksei tämä teille nyt muka kelpaa?? Oletteko te kuulleet Afrikan lapsista??!

Arvatkaas muuten vaan onko Viktor innostunut kotona leivotuista porkkanasämpylöistä niin paljon, että saan tehdä niitä viikottain? Uunista leijuu vastaleivotun hiilaripommin unelmankepeä tuoksu, samalla kun minä mutisten nakerran paprikaani.

Olenhan minä sortunutkin, mutta väitän että minulla oli siihen aika hyvä syy. 

Touhotin kerran kotona, olin juuri syöttänyt Mariuksen ja antanut ruokaa Viktorille, ja odottelin kärsimättömänä että grammamääräinen riisiannokseni kiehuisi jotta voisin vetää päivän suurimman aterian, päivällisen, kitusiini. 

Mmm... riisiä.... 

Marius alkoi kitistä koska lattialla pyöriessään ei onnistunut saamaan mielen voimalla leluja huoneen toiselta laidalta luokseen, joten nostin pojan syliin. Ladoin lihan, vihannekset ja ihanan, pöyheän riisin lautaselle, ja astelin kuola valuen vihdoin pöydän ääreen syömään. Lapsi häsläsi sylissä ja lätki rillejä enkä voinut estää koska toisessa kädessäni oli lautanen, mutta ei haittaa: MINÄ saan ruokaa!

Paitsi että sitten kuului *blurps*.

Ja *pläts*.

Ja näin opin miksi sen hemmetin soseen nimi oli Mangoyllätys. Vikun sitä aikanaan kiskoessa muistan katsoneeni tuoteselostetta ja ajatelleeni, että yllätys ilmeisesti on se, että siinä on mangoa ylipäätänsä. Omenasosepohjaisessa tuotteessa mango oli sen verran kaukana selosteessa että vaati aika tervettä ironiantuntoa nimetä se noin, mutta eipä se yllätysmomentti ilmeisesti siihenkään loppunut. Mangoyllätys nimittäin teki yllättävän comebackin suoraan keskelle lautastani. Kaikkea ne lastenruokafirmat osaavatkin tehdä.

Otti muuten ihan hivenen tuonne aivorungon puolelle, mutta tein mitä kuka tahansa asialleen omistautunut urheilija olisi tehnyt.

Hiivin nurkkaan sikiöasentoon, heijasin itseäni edestakaisin ja nyyhkytin, ja vedin sen jälkeen kolme nakkisämpylää.

On tullut aika pistää Vauvatehdas/Taaperotalolle piste. 

Tämä on viimeinen kirjoitukseni. 

Miksikö?

Minusta blogi on täyttänyt sen tarkoituksen, johon se luotiin. Rehellisyyden nimissä on myös sanottava etten pysty panostamaan blogiin niin paljon kuin se ansaitsisi.

Teitä nimittäin on tuhansia. Asia, joka häkellyttää minua ihan joka kerta kun jotain kirjoitan.

Tuhansia.

Blogi on siis alkutekijöistään kasvanut melkoisen isoksi, ja minusta se ansaitsisi silloin sellaisen satsauksen: se ansaitsisi muuta kuin suttuisia iPhone-kuvia liian nopeasti liikkuvista lapsista, ja se ansaitsisi vähintäänkin päivittäisiä tekstejä. Omalta osaltani taas tämä tarkoittaisi että minun pitäisi hankkia kamera ja opetella photaroimaan kuviani. Se taas veisi aikaa pois blogin aiheelta, eli perheeltäni. Minä en myöskään osaisi olla hauska päivittäin. Ellen ole humalassa. Epäilen, että sillä perheellä olisi siitäkin asiasta jokin mielipide.

Mitä siihen tarkoitukseen tulee, niin aloin nelisen vuotta sitten kirjoittamaan Vauvatehdasta koska en tiennyt raskaudesta tai vauvoista mitään. Onneksi Vauva oli tässäkin vanhemmuuden alueessa aikaansa edellä ja antoi minun haparoida eteenpäin virtuaalisella tontillaan. Mieletön kiitos siitä koko toimitukselle, minulle jää teistä ainoastaan hyviä muistoja.

Neljän vuoden aikana tapahtui paljon. Minä kasvoin, niin henkisesti, fyysisesti kuin kirjoittajanakin. Perheen väkiluku kasvoi. Asuinympäristö kasvoi ja ystäväpiiri kasvoi. Haluaisin kuvitella, että kasvoin myös ihmisenä.

Ainakin olen vähemmän paskiainen kuin ennen lapsia.

En minä aivan kuivilla siinä hommassa ole, mutta vähemmän kuin ennen kuitenkin. 

Haluaisin uskotella olevani hyvä äiti, mutta se ei ole aivan totta. Toisina päivinä olen älyttömän hyvä äiti, ja toisina taas... auta armias. Valtaosan ajasta olen varmaan aika keskivertoäiti, ja siihen olen oikein tyytyväinen.

Siitä päästäänkin siihen blogin tarkoitukseen. En tajunnut raskaudesta mitään, ja äitiydessä olin ainakin alkuun aivan yhtä pihalla. Pääsääntöisesti vanhemmuus on ihanaa, mutta se on myös vaikeaa. Monesti pohdin olenko ainoa jolle tämä on niin helvetin rankkaa?

Ja sitten te saavuitte mukaan. Ja teilläkin oli rankkaa. Teidänkin lapsenne sairastivat korvatulehduksia, nukkuivat huonosti ja söivät mieluiten vain sepeliä. Sen ansiosta, teidän ansiostanne, selvisin taas hetken verran eteenpäin. En edes pysty kuvailemaan sen kiitoksen suuruutta jonka olen teille, jotka luette tätä, velkaa.

Minä kirjoitan tätä blogia mutta te luotte sen.

Tiedän että jotkut bloggaajat väittävät kivenkovaan olevansa kokonaan itsensä luomia, mutta voin kertoa teille salaisuuden. Ei kukaan kirjoita vuosikausia jollei siihen saa jonkinlaista vastakaikua. Se vastakaiku jonka minä olen saanut, on ollut suurin syy miksi jatkan. Toki, minulla on luontainen tarve aukoa päätäni jokaisella mahdollisella tavalla minkä keho antaa myöden, mutta en minä olisi viitsinyt ilman teitä. Te olette tukeneet minua, olleet samaan aikaan raskaana ja kärsineet samoista ongelmista kuin minä ja kasvatatte lapsianne minun kanssani. Tai sitten ette kasvata, koska niitä ei ole, mutta olette kuitenkin siellä. Toisin kuin monissa muissa blogeissa, te olette aina olleet kilttejä minulle. Taaperotaloon on tullut hämmästyttävän vähän "syö pääsi"-tyylistä touhua, varsinkin kun ottaa huomioon että aihe on vanhemmuus. 

Niin, ja se vanhemmuus. Ne lapset. Minun ihanat blogilapseni. Vauvatehtaan aloitusaikaan pohdittiin onko se haamuviiva ihan vakavasti otettava viiva testissä vai valmistusvirhe, ja nyt se haamuviiva on pelkkää vajaa-nelivuotiasta pitkää raajaa säntäilemässä potkupyörällä vattupuskaan.

Ihana, pellavapäinen, voimakastahtoinen Viktor. Sekä yhtä ihana, tutkiva, lämmin pieni Marius. Lapset, joita ilman ei olisi mitään. Joita ilman en olisi se ihminen, joksi minut on tarkoitettu. Naperot, joiden elämän ensiaskeleet on tallennettu harvinaisen hyvin ja laajasti. Minun pienet sydämeni, joiden ansiosta blogin lopettaminen on niin kovin hankalaa. Minähän kirjoitan lapsistani, lapsilleni, koska rakastan heitä. Tiedän, että ensin tulee ikä jolloin he inhoavat näitä tekstejä (jotka minun olisi tarkoitus printata talteen tässä syyskuun aikana), mutta siitä ohi kasvettuaan haluan uskoa että he oppivat pitämään niistä. Ehkä he arvostavat sitä että heidän ensimmäiset vuotensa on dokumentoitu niin tarkasti. Ehkä he ymmärtävät että heidän äitinsä rakastaa heitä niin paljon että halusi tehdä sen.

Isännän mielestä en tule kykenemään siihen, kirjoittamatta olemiseen. Se on varmaan ihan totta, mutta minulla on suunnitelma. Veljeni lupasi että voin soittaa hänelle aina kun tekisi hillittömästi mieli kirjoittaa jotain, joten Jonilla on varmaan edessään aika tiivis rupeama pippeli- ja kakkajuttuja.

Mitä minuun tulee, minä olen edelleen täällä. Minä luen Taaperotalon sähköpostia (taaperotalo@gmail.com) silloin tällöin, jos jollakulla on asiaa. Minä hillun edelleen hiekkalaatikolla, kahvitermari kädessä, huonosti nukutun yön jälkeen. Puhaltelen pipiä pois pienistä polvista ja teen älyttömän näköisiä synttärikakkuja joita kukaan ei pysty syömään koska ällömakeita koristeita on niin paljon. Jakelen jäähyminuutteja, halaan ja luen satuja. Kasvatan parhaani mukaan, ja kasvan itse parhaani mukaan.

Kiitos teille kaikille näistä vuosista, vaikka me emme useimpien kanssa oikeassa elämässä tunnekaan. En unohda teitä.

Reima halusi tarjota lounaan yhteydessä katselmuksen kevätmallistoonsa, ja sattuipa niin hassusti että minulla on tapana syödä joka päivä, joten hipsin paikalle into piukassa.

Ai että. Ei olisi pitänyt mennä.

Luottokorttini istuu vieläkin nurkassa käpertyneenä sikiöasentoon.

Kevätkamathan eivät ole vielä kaupassa (eikä niistä saanut vielä julkaista kuvia), mutta kun ne saapuvat niin kalliiksi tulee. 

Uusiakin juttuja opin taas. En esimerkiksi tiennyt, että Reima tekee aurinkosuojavaatteita. Ne olivat paljon söpömpiäkin kuin ne mitkä me olemme apteekista (ihan sikakalliilla hinnalla) ostaneet. Eli siinä oli ensimmäinen menoerä ensi keväälle.

Opin myös, että haalarin kosteussuojan voi itse freesata taas hiukan pitävämmäksi. Haalari pistetään 40 asteeseen (eli esim. viilenemässä olevaan saunaan) jossa kosteussuoja lämmetessään leviää hiukan peittävämmäksi. Kamalasti kuumempaan ei kuulemma kannata laittaa jotteivät haalarin teippaukset ota osumaa.

En myöskään tiennyt että Reima vaihtaa haalareiden rikki menneet kenkäkuminauhat. Eli ne, jotka ujutetaan kengänpohjan alta. Kuulemma kuva rikki kuluneista riittää jotta asiakaspalvelu pistää uudet postiin. Mielestäni aika kiva palvelu!

Mutta siihen mallistoon. Minä olin siitä ehkä niin innoissani siksikin että olen aina tykännyt Reimasta. Meidän pojat ovat isovanhempien ja joulupukin ansiosta kuin firman käveleviä mainospylväitä. Toiset eivät tykkää koska Reiman vaatteet ovat aika perusvärisiä ja ilman hirvittäviä krumeluureja, mutta minä olen tykännyt juuri siitä. Olen varmaan aika tylsä mutsi, mutta lämpenin erityisesti sille että ne neutraalin väriset kamat olivat oikeasti neutraaleja, eikä niin että esimerkiksi punaisen haalarin selässä onkin sitten jumalaton Hello Kitty.

Kaikista söpöimpiä olivat varmaan Newborn-malliston kamat. (Klikatkaa muuten linkkejä ihan rauhassa, minä en saa niistä mitään.) Kenelläkään osallistujista ei ollut sille osastolle varsinaisesti asiaa, mutta jotenkin me kaikki vietimme siellä eniten aikaa. Tuli heti sellainen "oispa meilläkin näin pieni ja ihana..."-fiilis. 

Vaarallista touhua.

Saimme lopuksi vielä kurkata syksyn mallistoa, jonka on Eppusen Kaapilla on aiemmin referoinut tässä. Siinä on itseasiassa juurikin ne minunkin rahareikäni tälle syksylle, tuo vaaleanharmaa haalari ja sinisen takin alta pilkistävät vaaleanharmaat toppahenkselihousut. Ne ovat livenä vielä nätimmät kuin tuossa, mutta valitettavasti eivät ole tulleet vielä nettikauppaan.

Pakko myöntää etten kyllä ihan vielä kertoisi vaikka olisivatkin tulleet, koska pitäisi ensiksi klikata itselle ne himaan ennenkuin uskaltaa kertoa muille.

Nuo vaaleanharmaat toppahousut olivat niin nerokkaat että harkitsin niiden sullomista salaa käsilaukkuuni jo showroomilla. Tuon vinon vetskarin (jonka ansiosta sen minimustekalan änkeminen talvivaatteeseen helpottuu pikkuisen) lisäksi henkselihousuissa on painijaselkä, jotka muuttuvat henkseleiksi vain etupuolelta. Ja korkea kyljet ettei napaan mene lunta kun makaa hangessa.

Se painijaselkä-henkselietupuoli oli minusta nerokas siksi että nuo olivat juuri tuollaiset 1-2-vuotiaiden haalarit, eikä niillä rantapalloilla ole mitään hartioita pitämään normaaleja henkseleitä paikoillaan. Mutta avot, ongelma ratkaistu!

Vaaleanharmaat olivat vielä ReimaTeciäkin, kaiken lisäksi.

Tulipas aikamoinen kehumisteksti, mutta kai minä sitten vaan olen Reimatyttöjen Reimatyttö? Yritin viime vuonna ilmoittaa Viktoria siihen hakuun missä etsittiin tavallisia lapsia tuotetestaajiksi, mutta emme tulleet valituksi koska Viktor oli juuri puoli vuotta liian nuori verrattuna haun alaikärajaan.

Tai ainakin minä aion hokea itselleni edelleen että se johtui siitä.

Jos tässä nyt on todettu että minä olen perusvärien ihminen ja aion pukea nappulani jatkossakin harmaaseen, mustaan ja siniseen, niin millä meiningillä teillä mennään? Välillä minusta nimittäin tuntuu että joku MOLO:n neonvärinen haalari olisi hyvä jotta nappulan löytää kolmemetrisestä hangesta. Tai sitten Ticketin kun niissä on niin hyvin heijastimia (mutta voi jessus miten ne haalarit ovat kalliita), vaikka otsalamppu kyllä ratkaisee sen pimeällä näkymisen ongelman ehkä kaikesta näppärimmin.

Tehän tiedätte että blogit ovat aivan täynnä höttöä. Tekaistua, kaunista todellisuutta jossa ihmiset ovat laihoja ja heillä on iho kuin barbienukeilla. 

No ok. Kaikki muotibloggaajat ovat oikeasti kai laihoja. Mutta sellaista ihoa ei ole kenelläkään.

Joka tapauksessa.

Meidät kutsuttiin tässä päivänä eräänä rantapäivää viettämään Pihlajasaareen. En ole Helsingistä kotoisin, joten tällaiset salaiset saaret kaupungin ulkopuolella ovat minulle tuntematon alue. Ja ne siis ovat niin salaisia että niille menee lautta kaksi kertaa tunnissa koko päivän. Lautta lähtee sellaisen salaisen, valtavan PIHLAJASAARI-kyltin alta. Joka on salaisesti jemmattu kahvila Caruselin viereen. 

Agentti-meininkiä.

Mutta joo, blogeissahan rantapäivät ovat idyllisiä ja ihania. Lapset käyttäytyvät ihanasti ja vilkutellaan ohi lipuvalle Tallinnanlaivalle, niinkuin tuossa pääkuvassa. 

Oikeasti sillä yritettiin kiinnittää muiden keksejä kärttävän kolmevuotiaan huomio muualle samalla kuin yritettiin tyynnytellä vauvaa, joka suuttui koska ei saanut syödä koko rantaa.

Tässä toisessa kuvassa hengaillaan hiukset kesätuulessa hulmuten, iloinen vauva sylissä.

Oikeasti se on iloinen siksi että sillä on suu täynnä hiekkaa. Minua hymyilyttää koska sen suussa on hiekkaa, eikä se vieressä lojunut hanhenpökäle.

Sitten meillä on tietenkin tämä ihana uimakuva, jossa blogilapset telmivät aalloissa täydellisen blogimiehen valvovan katseen alla.

Oikeasti pienempi blogilapsi pitää kädessään leväkökköä, jonka seuraavaksi yritti tunkea suuhunsa. Sai raivarin kun täydellinen blogimies esti tämän. Isompi blogilapsi unohti veteen juostessaan ettei osaa uida.

Pikkujuttuja.

Välillä hengailtiin rannalla pienet hiekkaiset varpaat sylissä.

Vaikka oikeasti vauva oli sylissä koska en jaksanut kokoajan jahdata sitä pitkin mitä ilmeisimmin syötäväksi tarkoitettua rantaa, jonne ärtsyt kanadanhanheet kakkivat vähemmän syötäviä pökäleitä. Ihanat blogivauvanhiekkavarpaat olivat ihanasti suussa tuon kuvan jälkeen. Nyrkissään oleva hiekkaläjän ihana blogivauva survaisi ihanasti pahaa aavistamattomien hampaideni väliin.

Mutta blogissakin iso osa on totta. Meillä oli oikeasti ihana päivä ihanassa seurassa. Viktor, vaikkakin unohteli uimataidottomuutensa, hillui aalloissa kuusivuotiaan Urhon kanssa kunnes molemmilla sinersivät huulet. Ja hei, kuusivuotias Urho leikki Viktorin kanssa koko päivän! 

Tajuatteko!

Urho 6 v!

Orgiat Daniel Craigin kanssa! Koska siihen se oli täysin verrattavissa jos Viktor olisi minä. Moi äiti.

Marius puolestaan sai maistaa ihka ensimmäistä (hiekkaista) keksiään, ja sai survottua siihen minikitaansa sen verran santaa että oletan sen kakkivan tiiliä koko viikon.

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy mitä Isäntä touhuili valvoessaan lasten touhuja leikkipaikalla.

Oikeasti meillä oli sellaiset vaijerit ja vinssit jotta ukko saatiin tuohon asentoon. 

Ei vaiskaan.

Kyllä se noin hillui.

Puoli päivää.

Koska minä olen naimisissa kreikkalaisen jumalan kanssa.

Mutta saa se Daniel Craig silti soitella.

Kaksi ylimmäistä kuvaa ovat muuten Taaperotaloon poikkeuksellisen hyvälaatuisia, ja se johtuu ainoastaan siitä että minä en ottanut niitä. Niistä saan kiittää Stella Harasekia. Jolla, muista tyylibloggaajista poiketen, on oikeastikin sellainen barbie-iho. Sen lisäksi että se on laiha ja tyylikäs.

Kyllä. HopLopissa. Koska elämästämme puuttui niin olennaisissa määrin kaaosta. 

Ei sentään, ulkona satoi. 

Ja elämästämme puuttui kaaosta. 

Opin etten ole enää aivan niin ketterä kuin ennen. Meinasin (Mapen suureksi riemuksi) jumittua tuohon putkeen.

Muutenkin oli sydänkohtaus lähellä koska tuo pikkujätkä on aivan yhtä nopea kuin Viku oli hiukan vaille vuotiaana. Ratkaisin pelin heittämällä mupeltajan ensitutustumiselle pallomereen. Koska kaikki rakastavat pallomerta, ja sydänkohtauksen ja niveltrauman kokeneet äidit voivat istua siellä paikoillaan ja heitellä palloja lapsilleen. Jotka maistelevat jokaikisen pallon yksitellen. 

Immunivaste, immuunivaste, immuunivaste...

Kukaan ei ehkä ole koskaan ollut niin innoissaan pallomerestä kuin Marius.

...paitsi ehkä Viktor. Joka siis näkyy kuvassa, vaikkakin hyvin marginaalisesti.

Mariusta myös kiinnosti autorata hieman enemmän kuin Viktoria samanikäisenä.