Kävin taas neuvolassa, käyntejä kun on nykyään yksi viikossa. Hemoglobiini on kääntynyt taas laskuun eikä edes mennä siihen painoon, mutta muuten kaikki vaikutti normaalilta. Verenpaineet uskollisesti alhaalla, hieman turvotusta ja kaikki kuppiin jätetyt jutut olivat juuri niin puhtaita kuin kuppiin jätettyjen juttujen pitääkin olla. Sitten päästiin lemppariaiheeseeni: doppleriin. Minusta on mukavaa kuulla Minin sydän neuvolakäynneillä, ja kuten olen aikaisemmin todennut niin mahalle ei tarvitse kuin hiukan näyttää laitetta niin jo kuuluu tasainen pauke monitorista. Niin myös tällä kertaa, mikä ei ollut minulle yllätys koska kylkikaareni oli saanut tänäkin aamuna kyytiä aika lailla. Kuuntelen sydäntä ja pohdin omiani jotten häiritsisi neuvolatädin mittausta. Lopulta täti nostaa dopplerin pois ja toteaa että voisinkin sitten käydä äitiyspolilla sydänkäyrässä kun tuo syke on niin alhainen.

Yllätyin niin paljon että ainoa verbaalinen reaktioni oli "Aha."

Niin, se ei varmaan ole mitään mutta kun syke menee Rajan-Alle-Jota-En-Nyt-Muista niin se täytyisi tarkistaa. Ja saanhan sitten mielenrauhan itsellenikin jossei muuta.

"Aha.". Tiedän. Lyömätöntä verbaaliakrobatiikkaa, mikä tilannetaju, mikä artikulaatio! Minun pitäisi näillä taidoilla tienata elantoni puhujana.

En tajua miksi minun pitäisi olla huolissani, enkä oikein ymmärrä käsitettä "äitiyspoli". Varmistan siis pari kertaa että neuvolatäti haluaa minun, tämän naisen tässä, siis minun menevän siihen johonkin käyräjuttuun jonnekin polille? 

Kyllä vaan, minun. Hän laittaa lähetteen samantien joten se on perillä sen vartin päästä joka neuvolasta menee lähimpään sairaalaan. Voin lähteä suoraan sinne.

Sairaalaan. Siis tänään? Nyt. Päivänä joka on tämä tässä? 

No selvä se kai sitten on. Soitan Isännälle töihin ja kerron että Mini ilmeisesti tekee asiat väärin ja haluaisiko hän lähteä sydänkäyrään sairaalaan kanssani? Isännän hoksottimet ovat hiukan terävämmällä vastaanottamaan tällaisia kysymyksiä kuin omat rautapuutteiset hormonien tylsistyttämät turvonneet aivoni, joten melko pian olemme matkalla.

Ja sitten jökötämme kahdestaan siinä. Istumme odotusaulassa ja tunnemme itsemme hiukan hölmöiksi kun meitä ei huolestuta. Vastahan se pieni kakkiainen antoi kyytiä kylkiluilleni pari tuntia sitten. Nätti päivä tänään. Kivat verhot täällä muuten. Onko tuo uusin MeNaiset? 

Hoitaja tulee hakemaan meidät ja vie meidät huoneesen jossa mahaani kiinnitetään kaksi hilavitkutinta vyöllä, toinen pientä sykettä varten ja toinen supistuksia mittaamaan. Jäämme yksiksemme huoneeseen seuraamaan käyrän tulostumista paperille. Isäntä, joka ei koskaan hermostu mistään muutenkan nukahtaa alta aikayksikön kun Minin sydän alkaa kaikua huoneessa, ja itse vietän aika mukavan hetken lukuja monitorista seuraillen. Huomaan että muksu suuttuu joka ikinen kerta kun tulee supistus koska syke loikkaa samantien ylös. Minun kiukkuinen pieni rottani. Paljon sielua, paljon sydäntä.

Puoli tuntia myöhemmin käyrä kuulemma näyttää loistavalta, mutta lääkäri katsoo vielä ultralla ja tarkistaa muutenkin tilanteen. Ultrassa on melko hauskaa koska emme ole tosiaan kakaraa nähneet rakenneultran jälkeen. Emmekä kyllä oikeastaan näe nytkään koska se on niin iso että kuvaan mahtuu kerralla suurinpiirtein polven puolikas. Mutta on se sentään komea polvi! Näetkö, rakas, ihan selvästi juoksijatyyppiä! Saamme bonuksena ensimmäisen kuulemamme painoarvion, joka on 3100 grammaa. Kuulemma "siro kolmekiloinen" tällä hetkellä. Just. Verrattuna sitten kaikkiin läskeihin kolmekiloisiin vauvoihin vai? Mainitaan vielä että painoarvio voi heittää 500 grammaa suuntaan tai toiseen. Eli Mini voi olla kaikkea väliltä 2600 g -3600 g. Mielestäni se alkaa kuulostaa sellaiselta painoarviolta jonka naapurin setä voisi puhelimitsekin antaa erehtymättä kamalasti, mutta ei siinä mitään. Kuriositeettina ihan kiva.

Viimeinen osa  tarkastuksesta on sellainen jossa lääkäri vetää kumihanskat päälle (lyödäänkö vetoa että puolet teistä risti juuri jalkansa?) ja ilmoitta tarkastavansa tilanteen vain pikaisesti. Haluaisin tässä vaiheessa sanoa kaikille teille, joita lähestytään kumihanska kädessä, että sanoo ne mitä tahansa: se on valhe. Kukaan, joka vetää suojakäsineitä päälleen, ei vain kasuaalisti tarkastele vähän tilannetta. Ei todellakaan. Tuloksena tilanteen pikaisesta tarkastamisesta voin kertoa että pienestä avautumisesta huolimatta Mini ei todellakaan ole talvi-ihmisiä eikä niin ollen osoita halua poistua mahasta, ja minä pystyn nykyisin hyvin kuvittelemaan miltä käsinukeista tuntuu. Enkä istu ainakaan viikkoon. Ja voi jessus että ansaitsin sen hampurilaisaterian jolle Isäntä minut vei kun saimme lähteä kotiin.

Kaiken kaikkiaan olimme oikeassa ollessamme niin hölmöjä ettemme osanneet murehtia, koska lopputulos oli että Minin sydän tikittää varsin hienosti. Vauva urheilee minkä kerkeää ja vain lepää erittäin tehokkaasti siinä välillä, selvää olympia-materiaalia siis. Minissä ei ollutkaan missään vaiheessa mitään vikaa (muuta kuin se itsepäisyys ja suuntavaisto...), jälkikasvumme vain on harvinaisen zen!

pikku Myy

Harvinaisen Zen

Mullakaan ei äititunteet heräile, mutta Jenni kirjoittaa niin osuvasti (todennäköisesti, kun kokemusta asiasta ei ole) että pystyy jotenkuten käsittämään mitä tämä ruljanssi merkitsisi. Tarkoititko siis mitä tuolla käsinukkejutulla? Anteeksi, olen vähän hidas, mutta haluan tietää mitä oikeasti näissä tutkimuksissa tapahtuu. mulla on iso trauma, eli kerran parikymppisenä tehty emättimen suun leikkaus ja ei paljon muuten naurattanut, "pikkujuttu vaan" ja sen seurauksena istuminen oli VIIKKOON,...
Lue kommentti
Galina

Harvinaisen Zen

Hehe, pakko kommentoida tohon kokoarvioon. Meidän vauva arvioitiin noin 3 900 grammaiseksi, ja syntyikin kuusi päivää myöhemmin 4 850 grammaisena. Kätilö vaan totes että se kokoarvio pitää yleensä ihan hyvin paikkansa kun vauva on keskikokoinen, mutta pienen tai ison vauvan kohdalla se heittää. Kiva arvio, kun saa aina vastaukseksi että vauva on normaalikokoinen :D Samainen kätilö kertoi että jos olisivat tienneet että se on yli 4,5 kg niin olis leikattu. Ihan kiva. Olis vaan munki puolesta,...
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

On tullut aika pistää Vauvatehdas/Taaperotalolle piste. 

Tämä on viimeinen kirjoitukseni. 

Miksikö?

Minusta blogi on täyttänyt sen tarkoituksen, johon se luotiin. Rehellisyyden nimissä on myös sanottava etten pysty panostamaan blogiin niin paljon kuin se ansaitsisi.

Teitä nimittäin on tuhansia. Asia, joka häkellyttää minua ihan joka kerta kun jotain kirjoitan.

Tuhansia.

Blogi on siis alkutekijöistään kasvanut melkoisen isoksi, ja minusta se ansaitsisi silloin sellaisen satsauksen: se ansaitsisi muuta kuin suttuisia iPhone-kuvia liian nopeasti liikkuvista lapsista, ja se ansaitsisi vähintäänkin päivittäisiä tekstejä. Omalta osaltani taas tämä tarkoittaisi että minun pitäisi hankkia kamera ja opetella photaroimaan kuviani. Se taas veisi aikaa pois blogin aiheelta, eli perheeltäni. Minä en myöskään osaisi olla hauska päivittäin. Ellen ole humalassa. Epäilen, että sillä perheellä olisi siitäkin asiasta jokin mielipide.

Mitä siihen tarkoitukseen tulee, niin aloin nelisen vuotta sitten kirjoittamaan Vauvatehdasta koska en tiennyt raskaudesta tai vauvoista mitään. Onneksi Vauva oli tässäkin vanhemmuuden alueessa aikaansa edellä ja antoi minun haparoida eteenpäin virtuaalisella tontillaan. Mieletön kiitos siitä koko toimitukselle, minulle jää teistä ainoastaan hyviä muistoja.

Neljän vuoden aikana tapahtui paljon. Minä kasvoin, niin henkisesti, fyysisesti kuin kirjoittajanakin. Perheen väkiluku kasvoi. Asuinympäristö kasvoi ja ystäväpiiri kasvoi. Haluaisin kuvitella, että kasvoin myös ihmisenä.

Ainakin olen vähemmän paskiainen kuin ennen lapsia.

En minä aivan kuivilla siinä hommassa ole, mutta vähemmän kuin ennen kuitenkin. 

Haluaisin uskotella olevani hyvä äiti, mutta se ei ole aivan totta. Toisina päivinä olen älyttömän hyvä äiti, ja toisina taas... auta armias. Valtaosan ajasta olen varmaan aika keskivertoäiti, ja siihen olen oikein tyytyväinen.

Siitä päästäänkin siihen blogin tarkoitukseen. En tajunnut raskaudesta mitään, ja äitiydessä olin ainakin alkuun aivan yhtä pihalla. Pääsääntöisesti vanhemmuus on ihanaa, mutta se on myös vaikeaa. Monesti pohdin olenko ainoa jolle tämä on niin helvetin rankkaa?

Ja sitten te saavuitte mukaan. Ja teilläkin oli rankkaa. Teidänkin lapsenne sairastivat korvatulehduksia, nukkuivat huonosti ja söivät mieluiten vain sepeliä. Sen ansiosta, teidän ansiostanne, selvisin taas hetken verran eteenpäin. En edes pysty kuvailemaan sen kiitoksen suuruutta jonka olen teille, jotka luette tätä, velkaa.

Minä kirjoitan tätä blogia mutta te luotte sen.

Tiedän että jotkut bloggaajat väittävät kivenkovaan olevansa kokonaan itsensä luomia, mutta voin kertoa teille salaisuuden. Ei kukaan kirjoita vuosikausia jollei siihen saa jonkinlaista vastakaikua. Se vastakaiku jonka minä olen saanut, on ollut suurin syy miksi jatkan. Toki, minulla on luontainen tarve aukoa päätäni jokaisella mahdollisella tavalla minkä keho antaa myöden, mutta en minä olisi viitsinyt ilman teitä. Te olette tukeneet minua, olleet samaan aikaan raskaana ja kärsineet samoista ongelmista kuin minä ja kasvatatte lapsianne minun kanssani. Tai sitten ette kasvata, koska niitä ei ole, mutta olette kuitenkin siellä. Toisin kuin monissa muissa blogeissa, te olette aina olleet kilttejä minulle. Taaperotaloon on tullut hämmästyttävän vähän "syö pääsi"-tyylistä touhua, varsinkin kun ottaa huomioon että aihe on vanhemmuus. 

Niin, ja se vanhemmuus. Ne lapset. Minun ihanat blogilapseni. Vauvatehtaan aloitusaikaan pohdittiin onko se haamuviiva ihan vakavasti otettava viiva testissä vai valmistusvirhe, ja nyt se haamuviiva on pelkkää vajaa-nelivuotiasta pitkää raajaa säntäilemässä potkupyörällä vattupuskaan.

Ihana, pellavapäinen, voimakastahtoinen Viktor. Sekä yhtä ihana, tutkiva, lämmin pieni Marius. Lapset, joita ilman ei olisi mitään. Joita ilman en olisi se ihminen, joksi minut on tarkoitettu. Naperot, joiden elämän ensiaskeleet on tallennettu harvinaisen hyvin ja laajasti. Minun pienet sydämeni, joiden ansiosta blogin lopettaminen on niin kovin hankalaa. Minähän kirjoitan lapsistani, lapsilleni, koska rakastan heitä. Tiedän, että ensin tulee ikä jolloin he inhoavat näitä tekstejä (jotka minun olisi tarkoitus printata talteen tässä syyskuun aikana), mutta siitä ohi kasvettuaan haluan uskoa että he oppivat pitämään niistä. Ehkä he arvostavat sitä että heidän ensimmäiset vuotensa on dokumentoitu niin tarkasti. Ehkä he ymmärtävät että heidän äitinsä rakastaa heitä niin paljon että halusi tehdä sen.

Isännän mielestä en tule kykenemään siihen, kirjoittamatta olemiseen. Se on varmaan ihan totta, mutta minulla on suunnitelma. Veljeni lupasi että voin soittaa hänelle aina kun tekisi hillittömästi mieli kirjoittaa jotain, joten Jonilla on varmaan edessään aika tiivis rupeama pippeli- ja kakkajuttuja.

Mitä minuun tulee, minä olen edelleen täällä. Minä luen Taaperotalon sähköpostia (taaperotalo@gmail.com) silloin tällöin, jos jollakulla on asiaa. Minä hillun edelleen hiekkalaatikolla, kahvitermari kädessä, huonosti nukutun yön jälkeen. Puhaltelen pipiä pois pienistä polvista ja teen älyttömän näköisiä synttärikakkuja joita kukaan ei pysty syömään koska ällömakeita koristeita on niin paljon. Jakelen jäähyminuutteja, halaan ja luen satuja. Kasvatan parhaani mukaan, ja kasvan itse parhaani mukaan.

Kiitos teille kaikille näistä vuosista, vaikka me emme useimpien kanssa oikeassa elämässä tunnekaan. En unohda teitä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Reima halusi tarjota lounaan yhteydessä katselmuksen kevätmallistoonsa, ja sattuipa niin hassusti että minulla on tapana syödä joka päivä, joten hipsin paikalle into piukassa.

Ai että. Ei olisi pitänyt mennä.

Luottokorttini istuu vieläkin nurkassa käpertyneenä sikiöasentoon.

Kevätkamathan eivät ole vielä kaupassa (eikä niistä saanut vielä julkaista kuvia), mutta kun ne saapuvat niin kalliiksi tulee. 

Uusiakin juttuja opin taas. En esimerkiksi tiennyt, että Reima tekee aurinkosuojavaatteita. Ne olivat paljon söpömpiäkin kuin ne mitkä me olemme apteekista (ihan sikakalliilla hinnalla) ostaneet. Eli siinä oli ensimmäinen menoerä ensi keväälle.

Opin myös, että haalarin kosteussuojan voi itse freesata taas hiukan pitävämmäksi. Haalari pistetään 40 asteeseen (eli esim. viilenemässä olevaan saunaan) jossa kosteussuoja lämmetessään leviää hiukan peittävämmäksi. Kamalasti kuumempaan ei kuulemma kannata laittaa jotteivät haalarin teippaukset ota osumaa.

En myöskään tiennyt että Reima vaihtaa haalareiden rikki menneet kenkäkuminauhat. Eli ne, jotka ujutetaan kengänpohjan alta. Kuulemma kuva rikki kuluneista riittää jotta asiakaspalvelu pistää uudet postiin. Mielestäni aika kiva palvelu!

Mutta siihen mallistoon. Minä olin siitä ehkä niin innoissani siksikin että olen aina tykännyt Reimasta. Meidän pojat ovat isovanhempien ja joulupukin ansiosta kuin firman käveleviä mainospylväitä. Toiset eivät tykkää koska Reiman vaatteet ovat aika perusvärisiä ja ilman hirvittäviä krumeluureja, mutta minä olen tykännyt juuri siitä. Olen varmaan aika tylsä mutsi, mutta lämpenin erityisesti sille että ne neutraalin väriset kamat olivat oikeasti neutraaleja, eikä niin että esimerkiksi punaisen haalarin selässä onkin sitten jumalaton Hello Kitty.

Kaikista söpöimpiä olivat varmaan Newborn-malliston kamat. (Klikatkaa muuten linkkejä ihan rauhassa, minä en saa niistä mitään.) Kenelläkään osallistujista ei ollut sille osastolle varsinaisesti asiaa, mutta jotenkin me kaikki vietimme siellä eniten aikaa. Tuli heti sellainen "oispa meilläkin näin pieni ja ihana..."-fiilis. 

Vaarallista touhua.

Saimme lopuksi vielä kurkata syksyn mallistoa, jonka on Eppusen Kaapilla on aiemmin referoinut tässä. Siinä on itseasiassa juurikin ne minunkin rahareikäni tälle syksylle, tuo vaaleanharmaa haalari ja sinisen takin alta pilkistävät vaaleanharmaat toppahenkselihousut. Ne ovat livenä vielä nätimmät kuin tuossa, mutta valitettavasti eivät ole tulleet vielä nettikauppaan.

Pakko myöntää etten kyllä ihan vielä kertoisi vaikka olisivatkin tulleet, koska pitäisi ensiksi klikata itselle ne himaan ennenkuin uskaltaa kertoa muille.

Nuo vaaleanharmaat toppahousut olivat niin nerokkaat että harkitsin niiden sullomista salaa käsilaukkuuni jo showroomilla. Tuon vinon vetskarin (jonka ansiosta sen minimustekalan änkeminen talvivaatteeseen helpottuu pikkuisen) lisäksi henkselihousuissa on painijaselkä, jotka muuttuvat henkseleiksi vain etupuolelta. Ja korkea kyljet ettei napaan mene lunta kun makaa hangessa.

Se painijaselkä-henkselietupuoli oli minusta nerokas siksi että nuo olivat juuri tuollaiset 1-2-vuotiaiden haalarit, eikä niillä rantapalloilla ole mitään hartioita pitämään normaaleja henkseleitä paikoillaan. Mutta avot, ongelma ratkaistu!

Vaaleanharmaat olivat vielä ReimaTeciäkin, kaiken lisäksi.

Tulipas aikamoinen kehumisteksti, mutta kai minä sitten vaan olen Reimatyttöjen Reimatyttö? Yritin viime vuonna ilmoittaa Viktoria siihen hakuun missä etsittiin tavallisia lapsia tuotetestaajiksi, mutta emme tulleet valituksi koska Viktor oli juuri puoli vuotta liian nuori verrattuna haun alaikärajaan.

Tai ainakin minä aion hokea itselleni edelleen että se johtui siitä.

Jos tässä nyt on todettu että minä olen perusvärien ihminen ja aion pukea nappulani jatkossakin harmaaseen, mustaan ja siniseen, niin millä meiningillä teillä mennään? Välillä minusta nimittäin tuntuu että joku MOLO:n neonvärinen haalari olisi hyvä jotta nappulan löytää kolmemetrisestä hangesta. Tai sitten Ticketin kun niissä on niin hyvin heijastimia (mutta voi jessus miten ne haalarit ovat kalliita), vaikka otsalamppu kyllä ratkaisee sen pimeällä näkymisen ongelman ehkä kaikesta näppärimmin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Tehän tiedätte että blogit ovat aivan täynnä höttöä. Tekaistua, kaunista todellisuutta jossa ihmiset ovat laihoja ja heillä on iho kuin barbienukeilla. 

No ok. Kaikki muotibloggaajat ovat oikeasti kai laihoja. Mutta sellaista ihoa ei ole kenelläkään.

Joka tapauksessa.

Meidät kutsuttiin tässä päivänä eräänä rantapäivää viettämään Pihlajasaareen. En ole Helsingistä kotoisin, joten tällaiset salaiset saaret kaupungin ulkopuolella ovat minulle tuntematon alue. Ja ne siis ovat niin salaisia että niille menee lautta kaksi kertaa tunnissa koko päivän. Lautta lähtee sellaisen salaisen, valtavan PIHLAJASAARI-kyltin alta. Joka on salaisesti jemmattu kahvila Caruselin viereen. 

Agentti-meininkiä.

Mutta joo, blogeissahan rantapäivät ovat idyllisiä ja ihania. Lapset käyttäytyvät ihanasti ja vilkutellaan ohi lipuvalle Tallinnanlaivalle, niinkuin tuossa pääkuvassa. 

Oikeasti sillä yritettiin kiinnittää muiden keksejä kärttävän kolmevuotiaan huomio muualle samalla kuin yritettiin tyynnytellä vauvaa, joka suuttui koska ei saanut syödä koko rantaa.

Tässä toisessa kuvassa hengaillaan hiukset kesätuulessa hulmuten, iloinen vauva sylissä.

Oikeasti se on iloinen siksi että sillä on suu täynnä hiekkaa. Minua hymyilyttää koska sen suussa on hiekkaa, eikä se vieressä lojunut hanhenpökäle.

Sitten meillä on tietenkin tämä ihana uimakuva, jossa blogilapset telmivät aalloissa täydellisen blogimiehen valvovan katseen alla.

Oikeasti pienempi blogilapsi pitää kädessään leväkökköä, jonka seuraavaksi yritti tunkea suuhunsa. Sai raivarin kun täydellinen blogimies esti tämän. Isompi blogilapsi unohti veteen juostessaan ettei osaa uida.

Pikkujuttuja.

Välillä hengailtiin rannalla pienet hiekkaiset varpaat sylissä.

Vaikka oikeasti vauva oli sylissä koska en jaksanut kokoajan jahdata sitä pitkin mitä ilmeisimmin syötäväksi tarkoitettua rantaa, jonne ärtsyt kanadanhanheet kakkivat vähemmän syötäviä pökäleitä. Ihanat blogivauvanhiekkavarpaat olivat ihanasti suussa tuon kuvan jälkeen. Nyrkissään oleva hiekkaläjän ihana blogivauva survaisi ihanasti pahaa aavistamattomien hampaideni väliin.

Mutta blogissakin iso osa on totta. Meillä oli oikeasti ihana päivä ihanassa seurassa. Viktor, vaikkakin unohteli uimataidottomuutensa, hillui aalloissa kuusivuotiaan Urhon kanssa kunnes molemmilla sinersivät huulet. Ja hei, kuusivuotias Urho leikki Viktorin kanssa koko päivän! 

Tajuatteko!

Urho 6 v!

Orgiat Daniel Craigin kanssa! Koska siihen se oli täysin verrattavissa jos Viktor olisi minä. Moi äiti.

Marius puolestaan sai maistaa ihka ensimmäistä (hiekkaista) keksiään, ja sai survottua siihen minikitaansa sen verran santaa että oletan sen kakkivan tiiliä koko viikon.

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy mitä Isäntä touhuili valvoessaan lasten touhuja leikkipaikalla.

Oikeasti meillä oli sellaiset vaijerit ja vinssit jotta ukko saatiin tuohon asentoon. 

Ei vaiskaan.

Kyllä se noin hillui.

Puoli päivää.

Koska minä olen naimisissa kreikkalaisen jumalan kanssa.

Mutta saa se Daniel Craig silti soitella.

Kaksi ylimmäistä kuvaa ovat muuten Taaperotaloon poikkeuksellisen hyvälaatuisia, ja se johtuu ainoastaan siitä että minä en ottanut niitä. Niistä saan kiittää Stella Harasekia. Jolla, muista tyylibloggaajista poiketen, on oikeastikin sellainen barbie-iho. Sen lisäksi että se on laiha ja tyylikäs.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kyllä. HopLopissa. Koska elämästämme puuttui niin olennaisissa määrin kaaosta. 

Ei sentään, ulkona satoi. 

Ja elämästämme puuttui kaaosta. 

Opin etten ole enää aivan niin ketterä kuin ennen. Meinasin (Mapen suureksi riemuksi) jumittua tuohon putkeen.

Muutenkin oli sydänkohtaus lähellä koska tuo pikkujätkä on aivan yhtä nopea kuin Viku oli hiukan vaille vuotiaana. Ratkaisin pelin heittämällä mupeltajan ensitutustumiselle pallomereen. Koska kaikki rakastavat pallomerta, ja sydänkohtauksen ja niveltrauman kokeneet äidit voivat istua siellä paikoillaan ja heitellä palloja lapsilleen. Jotka maistelevat jokaikisen pallon yksitellen. 

Immunivaste, immuunivaste, immuunivaste...

Kukaan ei ehkä ole koskaan ollut niin innoissaan pallomerestä kuin Marius.

...paitsi ehkä Viktor. Joka siis näkyy kuvassa, vaikkakin hyvin marginaalisesti.

Mariusta myös kiinnosti autorata hieman enemmän kuin Viktoria samanikäisenä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.