Parissa vuodessa moni asia muuttuu. Muun muuassa se, että HUSLab (jonka alueella asun) ei anna enää neuvoloiden toimittaa kaikkia näytteitä, vaan äitien odotetaan tekevän se itse. Minusta tämä virtsanäytteen kotikeräys on sekä turhaa, että raskaana olevien naisten juoksuttamista. En tiedä teistä, mutta minulla olisi aamuisin huomattavasti fiksumpaakin tekemistä kuin juosta pissaputket taskussa jonottamaan labraan 25 minuuttia vain jotta saan ojentaa ne odottavalle laborantille. Pari vuotta sitten neuvola oli siihen ihan pätevä, tällä kertaa ilmeisesti minä olen hommassa paikallista neuvolatätiä näppärämpi. Älytöntä.

Toinen uusi asia oli että tietokirjoja on tullut lisää. Sen perus neuvolakirjan lisäksi (se kiva, jossa on oma puoli isälle ja äidille) on tarjolla myös Raskaus, Synnytys ja Uusi Perhe-kirja, jonka on tuottanut Liberoakin tekevä SCA Hygiene Products AB. Otin kaiken lisätiedon innoissani vastaan koska en muista viime kerralta mitään.

Kirjan lähes luettuani voin vain sanoa että ei näin, Libero. Roskiin lensi kuin leppäkeihäs. Yök.

Miksikö?

Kirjassa oli todella paljon oikeasti hyvää tietoa. Esim. hormonien aiheuttamia kehomuutoksia käsiteltiin hiukan kattavammin kuin neuvolan omassa kirjassa, ja opin myös uusia asioita. En tiennyt, että kolmosten vanhemmat voivat saada Liberolta 3 kuukauden vaipat sponsoroituna. Tämä oli minusta hienointa mitä olen vauvoihin liittyen ikinä lukenut, ja täydet 10 pistettä Liberolle tuollaisesta toiminnasta!

Muttakun. Otetaan esimerkiksi kosmetiikkaan ja vauvanhoitotuotteisiin liittyvät kirjan suositukset (s. 53). Tottakai kehoitetaan välttämään hiusten värjäämistä raskaana, mikä on ihan ok ja normaali suositus. Kirja suosittelee myös käyttämään mahdollisimman vähän kosmetiikkaa, kosteusvoiteita ja muita voiteita raskauden ja imetyksen aikana.

Ei muuten tule tapahtumaan. Tällä naamalla ja tällä näppymäärällä, tarvitaan vähän enemmän kuin leppoisa suositus jotta minulta jäisi meikkivoide kaappiin. Ihan surutta aion myös levitellä vaikka mitä voiteita tuolle venyvälle mahanahkalle.

Myös parfyymin käyttöä susoitellaan vältettävän, ja muutenkin pitäisi valita vaan hajusteettomia tuotteita. Ihan kiva ajatus, mutta näillä rekkamieshikoilukohtauksilla sekään ei tule toteutumaan. Työni on valitettavasti sellaista että jos dunkkaan yksinomaan hajusteettomalla talkilla (jota muuten ei saisi käyttää vauvan mahdollisten hengitystieoireilujen takia) peitetyltä mamahieltä, niin asiakassuhteeni alkavat kärsiä aika äkkiä.

Sivun 66 Viisi Vauvanvaatevinkkiä (joita muuten oli neljä) olivat mielestäni ihan hulvattomia. Minun suhtautumiseni kaikkeen kuitenkin on aika sellaista "niin vissiin"-pohjaista, mutta jos olisin esimerkiksi hiukan hermostuneempaa sorttia oleva ensisynnyttäjä, saattaisin kaivata rauhoittavia näiden vinkkien jälkeen:

Pese kaikki vaatteet ennen käyttöä. Myrkyllisten aineiden pitoisuudet vähenevät vielä ensimmäisen pesun jälkeenkin.

Niin. Pääsääntöisesti kuitenkin vastasyntyneiden lasten vaatteet ovat ihan puhdasta puuvillaa ilman monimutkaisia muoviprinttejä, mutta saattaa tuossa joku perä olla. Tuolla tavalla kirjoitettuna vain asia saadaan kuulostamaan siltä että kaikki minibodyt ovat varsinaisia kemikaalipommeja. Menee hiukan yli.

Jos vaatteet on pakattu muovikassiin tai muuhun kääreeseen, avaa kassi ulkoilmassa, jotta mahdolliset formaldehydihöyryt haihtuvat etkä sinä tai vauvasi joudu hengittämään niitä.

Just. Tuota noin... Eli kaikki kotiin roudatut ja lahjaksi saadut vaatteet pitää demonstratiivisesti rahdata pihalle, asettaa pyykkipoika nenälle ja avata grillipihdeillä jottemme kaikki tukehdu formaldehydihöyryihin. Entäs kaupasta ostettu, vakuumipakattu ruoka sitten? Tai huonetuoksut! Parfyymi! Muovipussien säilyttäminen roskiksiksi kaapissa??! TUHO ON LÄHELLÄ!

Vältä mahdollisuuksien mukaan ostamasta vauvalle vaatteita, joissa on kumipainatuksia, jos sinulla on pienikin epäilys siitä, että ne sisältävät ftalaatteja. Yleensä ftalaatteja sisältävät pvc-kuviot tuntuvat pehmeiltä ja kumimaisilta.

Ja jos joku teille tuo jotain printtipaitaa lahjaksi, kieltäydy kovaan ääneen ottamasta sitä vastaan koska selkeästikin tässä yritetään tappaa vastasyntynyttä. Tenttaa ainakin viimeiseen saakka että mistä ne kemikaalit on hankittu jolla tämä printti on tehty? Miten niin ette tiedä?!

Varmistu siitä, että vauvallasi ei ole mahdollisuutta tarttua tällaisiin kirjaimiin tai imeä niitä kylvyn tai vaipanvaihdon aikana.

Kyllä. Varmistu siitä, että vauvasi ei pääse koskemaan mihinkään. Ikinä. Voisit kääriä vauvan kuplamuoviin jotta se olisi turvassa, mutta vain selvitettyäsi laboratoriokokein muovin mahdollisen formaldehydipitoisuuden. Muista kääriä kakara siihen ulkona, ettet joudu turhaan hengittelemään myrkkyä.

Olen ehkä hieman kyyninen yksilö, mutta nauroin noita "viittä" vinkkiä kyyneleet silmissä. Lopullinen niitti kirjan kohtaloon takansytykkeenä oli kuitenkin sivu 79. Antakaa tämän toimia varoituksena.

Sivulla 79, vastapäätä valtaisaa, piirrettyä pimppiä (kiitti), on kuva. Kuva, josta sain elinikäiset traumat, silmäni sulivat, näin painajaisia ja mielestäni Libero voisi seuraavassa painoksessa poistaa sen samantien. Sen jälkeen kun ovat lähettäneet minulle hyvitykseksi 3 kiloa suklaata ja uudet rillit. Vanhat sulivat kasvoihin kiinni, koska YÖÖÖÖÖÖÖK!

Millainen kuva se sitten on? Kuvateksti on seuraavanlainen: Kätilö esittelee istukkaa.

Kyllä vaan. Kätilö esittelee istukkaa. Ilman mitään varoitusta, pienintäkään heads-upia, käänsin sivua ja jouduin katsomaan kuinka kätilö pitelee erinomaisen verisin hanskoin jonkun käytettyä istukkaa ja levittelee toisella kädellä sikiöpussia. Vaikka tämä on perheblogi, toivon että saan anteeksi seuraavan ilmaisun, koska se on lievin mahdollinen ilmaisu jolla voin kuvata tuntemuksiani: hyi helvetti!

Minä olen sentään synnyttänyt jo kerran, mutta voin luvata että jos en halunnut nähdä omaa istukkaani, en mistään hinnasta halua katsoa myöskään kenenkään muun haaroista revittyä repaleista istukkaa. Jos en olisi synnyttänyt, olisin pyörtynyt kuvan nähdessäni. Ehkä tämä on vain minun reaktioni, mutta silti. Kuvottavaa.

Tämän jälkeen kirjaa ei meillä enää nähty. Yritys hyvä, mutta kevyitä muutoksia kaivattaisiin vielä.

Mona

Analyysi: Raskaus, Synnytys ja Uusi Perhe-Kirja

Eikä????!!! Haah ha haah hah haa, mitä vöyhötystä!!! Sanon 3,5kk ensimmäisen lapsen äitinä ;) Onneksi mä en oo lukenut tollaista tekstiä mistään! Toisaalta, vaikka olisikin, niin kyllä olisi myös roskis sitä kutsunut... :D Mä en varmaan monen äidin (tai neuvolatädin) mielestä tiedä tästä äitinä olemisesta vielä yhtään mitään, mutta on mulla sentään omat aivot päässä. Ja täydellinen pieni nainen tyytyväisenä sylissä ;) Mä kyllä pesen kaikki vauvanvaatteet ennen ensikäyttöä, mutta pesen toisaalta...
Lue kommentti
Sonja09

Analyysi: Raskaus, Synnytys ja Uusi Perhe-Kirja

Oi onnea, ihanaa!! Toinen raskaus sai minut vakaasti tekemään päätöksen maratonkunnosta, jos ikinä alamme kolmannesta lapsesta haaveilla: vointi oli tosi paljon huonompi (terve vaan pönttö, onneksi sen tuttavuus oli lähinnä iltojen huvia, eikä tarvinnut työpaikalla yökkäillä) ja pahoinvointia kesti pitempään kuin ekalla kerralla. Ja olin ISOMPI ja kykenemättömämpi liikkumaan aikaisemmin, kuin mitä esikoista odottaessa. Ja tyttöjä ovat molemmat. :) Mutta onneksi pää on niin pöpi että nuo unohtuu...
Lue kommentti

On tullut aika pistää Vauvatehdas/Taaperotalolle piste. 

Tämä on viimeinen kirjoitukseni. 

Miksikö?

Minusta blogi on täyttänyt sen tarkoituksen, johon se luotiin. Rehellisyyden nimissä on myös sanottava etten pysty panostamaan blogiin niin paljon kuin se ansaitsisi.

Teitä nimittäin on tuhansia. Asia, joka häkellyttää minua ihan joka kerta kun jotain kirjoitan.

Tuhansia.

Blogi on siis alkutekijöistään kasvanut melkoisen isoksi, ja minusta se ansaitsisi silloin sellaisen satsauksen: se ansaitsisi muuta kuin suttuisia iPhone-kuvia liian nopeasti liikkuvista lapsista, ja se ansaitsisi vähintäänkin päivittäisiä tekstejä. Omalta osaltani taas tämä tarkoittaisi että minun pitäisi hankkia kamera ja opetella photaroimaan kuviani. Se taas veisi aikaa pois blogin aiheelta, eli perheeltäni. Minä en myöskään osaisi olla hauska päivittäin. Ellen ole humalassa. Epäilen, että sillä perheellä olisi siitäkin asiasta jokin mielipide.

Mitä siihen tarkoitukseen tulee, niin aloin nelisen vuotta sitten kirjoittamaan Vauvatehdasta koska en tiennyt raskaudesta tai vauvoista mitään. Onneksi Vauva oli tässäkin vanhemmuuden alueessa aikaansa edellä ja antoi minun haparoida eteenpäin virtuaalisella tontillaan. Mieletön kiitos siitä koko toimitukselle, minulle jää teistä ainoastaan hyviä muistoja.

Neljän vuoden aikana tapahtui paljon. Minä kasvoin, niin henkisesti, fyysisesti kuin kirjoittajanakin. Perheen väkiluku kasvoi. Asuinympäristö kasvoi ja ystäväpiiri kasvoi. Haluaisin kuvitella, että kasvoin myös ihmisenä.

Ainakin olen vähemmän paskiainen kuin ennen lapsia.

En minä aivan kuivilla siinä hommassa ole, mutta vähemmän kuin ennen kuitenkin. 

Haluaisin uskotella olevani hyvä äiti, mutta se ei ole aivan totta. Toisina päivinä olen älyttömän hyvä äiti, ja toisina taas... auta armias. Valtaosan ajasta olen varmaan aika keskivertoäiti, ja siihen olen oikein tyytyväinen.

Siitä päästäänkin siihen blogin tarkoitukseen. En tajunnut raskaudesta mitään, ja äitiydessä olin ainakin alkuun aivan yhtä pihalla. Pääsääntöisesti vanhemmuus on ihanaa, mutta se on myös vaikeaa. Monesti pohdin olenko ainoa jolle tämä on niin helvetin rankkaa?

Ja sitten te saavuitte mukaan. Ja teilläkin oli rankkaa. Teidänkin lapsenne sairastivat korvatulehduksia, nukkuivat huonosti ja söivät mieluiten vain sepeliä. Sen ansiosta, teidän ansiostanne, selvisin taas hetken verran eteenpäin. En edes pysty kuvailemaan sen kiitoksen suuruutta jonka olen teille, jotka luette tätä, velkaa.

Minä kirjoitan tätä blogia mutta te luotte sen.

Tiedän että jotkut bloggaajat väittävät kivenkovaan olevansa kokonaan itsensä luomia, mutta voin kertoa teille salaisuuden. Ei kukaan kirjoita vuosikausia jollei siihen saa jonkinlaista vastakaikua. Se vastakaiku jonka minä olen saanut, on ollut suurin syy miksi jatkan. Toki, minulla on luontainen tarve aukoa päätäni jokaisella mahdollisella tavalla minkä keho antaa myöden, mutta en minä olisi viitsinyt ilman teitä. Te olette tukeneet minua, olleet samaan aikaan raskaana ja kärsineet samoista ongelmista kuin minä ja kasvatatte lapsianne minun kanssani. Tai sitten ette kasvata, koska niitä ei ole, mutta olette kuitenkin siellä. Toisin kuin monissa muissa blogeissa, te olette aina olleet kilttejä minulle. Taaperotaloon on tullut hämmästyttävän vähän "syö pääsi"-tyylistä touhua, varsinkin kun ottaa huomioon että aihe on vanhemmuus. 

Niin, ja se vanhemmuus. Ne lapset. Minun ihanat blogilapseni. Vauvatehtaan aloitusaikaan pohdittiin onko se haamuviiva ihan vakavasti otettava viiva testissä vai valmistusvirhe, ja nyt se haamuviiva on pelkkää vajaa-nelivuotiasta pitkää raajaa säntäilemässä potkupyörällä vattupuskaan.

Ihana, pellavapäinen, voimakastahtoinen Viktor. Sekä yhtä ihana, tutkiva, lämmin pieni Marius. Lapset, joita ilman ei olisi mitään. Joita ilman en olisi se ihminen, joksi minut on tarkoitettu. Naperot, joiden elämän ensiaskeleet on tallennettu harvinaisen hyvin ja laajasti. Minun pienet sydämeni, joiden ansiosta blogin lopettaminen on niin kovin hankalaa. Minähän kirjoitan lapsistani, lapsilleni, koska rakastan heitä. Tiedän, että ensin tulee ikä jolloin he inhoavat näitä tekstejä (jotka minun olisi tarkoitus printata talteen tässä syyskuun aikana), mutta siitä ohi kasvettuaan haluan uskoa että he oppivat pitämään niistä. Ehkä he arvostavat sitä että heidän ensimmäiset vuotensa on dokumentoitu niin tarkasti. Ehkä he ymmärtävät että heidän äitinsä rakastaa heitä niin paljon että halusi tehdä sen.

Isännän mielestä en tule kykenemään siihen, kirjoittamatta olemiseen. Se on varmaan ihan totta, mutta minulla on suunnitelma. Veljeni lupasi että voin soittaa hänelle aina kun tekisi hillittömästi mieli kirjoittaa jotain, joten Jonilla on varmaan edessään aika tiivis rupeama pippeli- ja kakkajuttuja.

Mitä minuun tulee, minä olen edelleen täällä. Minä luen Taaperotalon sähköpostia (taaperotalo@gmail.com) silloin tällöin, jos jollakulla on asiaa. Minä hillun edelleen hiekkalaatikolla, kahvitermari kädessä, huonosti nukutun yön jälkeen. Puhaltelen pipiä pois pienistä polvista ja teen älyttömän näköisiä synttärikakkuja joita kukaan ei pysty syömään koska ällömakeita koristeita on niin paljon. Jakelen jäähyminuutteja, halaan ja luen satuja. Kasvatan parhaani mukaan, ja kasvan itse parhaani mukaan.

Kiitos teille kaikille näistä vuosista, vaikka me emme useimpien kanssa oikeassa elämässä tunnekaan. En unohda teitä.

Reima halusi tarjota lounaan yhteydessä katselmuksen kevätmallistoonsa, ja sattuipa niin hassusti että minulla on tapana syödä joka päivä, joten hipsin paikalle into piukassa.

Ai että. Ei olisi pitänyt mennä.

Luottokorttini istuu vieläkin nurkassa käpertyneenä sikiöasentoon.

Kevätkamathan eivät ole vielä kaupassa (eikä niistä saanut vielä julkaista kuvia), mutta kun ne saapuvat niin kalliiksi tulee. 

Uusiakin juttuja opin taas. En esimerkiksi tiennyt, että Reima tekee aurinkosuojavaatteita. Ne olivat paljon söpömpiäkin kuin ne mitkä me olemme apteekista (ihan sikakalliilla hinnalla) ostaneet. Eli siinä oli ensimmäinen menoerä ensi keväälle.

Opin myös, että haalarin kosteussuojan voi itse freesata taas hiukan pitävämmäksi. Haalari pistetään 40 asteeseen (eli esim. viilenemässä olevaan saunaan) jossa kosteussuoja lämmetessään leviää hiukan peittävämmäksi. Kamalasti kuumempaan ei kuulemma kannata laittaa jotteivät haalarin teippaukset ota osumaa.

En myöskään tiennyt että Reima vaihtaa haalareiden rikki menneet kenkäkuminauhat. Eli ne, jotka ujutetaan kengänpohjan alta. Kuulemma kuva rikki kuluneista riittää jotta asiakaspalvelu pistää uudet postiin. Mielestäni aika kiva palvelu!

Mutta siihen mallistoon. Minä olin siitä ehkä niin innoissani siksikin että olen aina tykännyt Reimasta. Meidän pojat ovat isovanhempien ja joulupukin ansiosta kuin firman käveleviä mainospylväitä. Toiset eivät tykkää koska Reiman vaatteet ovat aika perusvärisiä ja ilman hirvittäviä krumeluureja, mutta minä olen tykännyt juuri siitä. Olen varmaan aika tylsä mutsi, mutta lämpenin erityisesti sille että ne neutraalin väriset kamat olivat oikeasti neutraaleja, eikä niin että esimerkiksi punaisen haalarin selässä onkin sitten jumalaton Hello Kitty.

Kaikista söpöimpiä olivat varmaan Newborn-malliston kamat. (Klikatkaa muuten linkkejä ihan rauhassa, minä en saa niistä mitään.) Kenelläkään osallistujista ei ollut sille osastolle varsinaisesti asiaa, mutta jotenkin me kaikki vietimme siellä eniten aikaa. Tuli heti sellainen "oispa meilläkin näin pieni ja ihana..."-fiilis. 

Vaarallista touhua.

Saimme lopuksi vielä kurkata syksyn mallistoa, jonka on Eppusen Kaapilla on aiemmin referoinut tässä. Siinä on itseasiassa juurikin ne minunkin rahareikäni tälle syksylle, tuo vaaleanharmaa haalari ja sinisen takin alta pilkistävät vaaleanharmaat toppahenkselihousut. Ne ovat livenä vielä nätimmät kuin tuossa, mutta valitettavasti eivät ole tulleet vielä nettikauppaan.

Pakko myöntää etten kyllä ihan vielä kertoisi vaikka olisivatkin tulleet, koska pitäisi ensiksi klikata itselle ne himaan ennenkuin uskaltaa kertoa muille.

Nuo vaaleanharmaat toppahousut olivat niin nerokkaat että harkitsin niiden sullomista salaa käsilaukkuuni jo showroomilla. Tuon vinon vetskarin (jonka ansiosta sen minimustekalan änkeminen talvivaatteeseen helpottuu pikkuisen) lisäksi henkselihousuissa on painijaselkä, jotka muuttuvat henkseleiksi vain etupuolelta. Ja korkea kyljet ettei napaan mene lunta kun makaa hangessa.

Se painijaselkä-henkselietupuoli oli minusta nerokas siksi että nuo olivat juuri tuollaiset 1-2-vuotiaiden haalarit, eikä niillä rantapalloilla ole mitään hartioita pitämään normaaleja henkseleitä paikoillaan. Mutta avot, ongelma ratkaistu!

Vaaleanharmaat olivat vielä ReimaTeciäkin, kaiken lisäksi.

Tulipas aikamoinen kehumisteksti, mutta kai minä sitten vaan olen Reimatyttöjen Reimatyttö? Yritin viime vuonna ilmoittaa Viktoria siihen hakuun missä etsittiin tavallisia lapsia tuotetestaajiksi, mutta emme tulleet valituksi koska Viktor oli juuri puoli vuotta liian nuori verrattuna haun alaikärajaan.

Tai ainakin minä aion hokea itselleni edelleen että se johtui siitä.

Jos tässä nyt on todettu että minä olen perusvärien ihminen ja aion pukea nappulani jatkossakin harmaaseen, mustaan ja siniseen, niin millä meiningillä teillä mennään? Välillä minusta nimittäin tuntuu että joku MOLO:n neonvärinen haalari olisi hyvä jotta nappulan löytää kolmemetrisestä hangesta. Tai sitten Ticketin kun niissä on niin hyvin heijastimia (mutta voi jessus miten ne haalarit ovat kalliita), vaikka otsalamppu kyllä ratkaisee sen pimeällä näkymisen ongelman ehkä kaikesta näppärimmin.

Tehän tiedätte että blogit ovat aivan täynnä höttöä. Tekaistua, kaunista todellisuutta jossa ihmiset ovat laihoja ja heillä on iho kuin barbienukeilla. 

No ok. Kaikki muotibloggaajat ovat oikeasti kai laihoja. Mutta sellaista ihoa ei ole kenelläkään.

Joka tapauksessa.

Meidät kutsuttiin tässä päivänä eräänä rantapäivää viettämään Pihlajasaareen. En ole Helsingistä kotoisin, joten tällaiset salaiset saaret kaupungin ulkopuolella ovat minulle tuntematon alue. Ja ne siis ovat niin salaisia että niille menee lautta kaksi kertaa tunnissa koko päivän. Lautta lähtee sellaisen salaisen, valtavan PIHLAJASAARI-kyltin alta. Joka on salaisesti jemmattu kahvila Caruselin viereen. 

Agentti-meininkiä.

Mutta joo, blogeissahan rantapäivät ovat idyllisiä ja ihania. Lapset käyttäytyvät ihanasti ja vilkutellaan ohi lipuvalle Tallinnanlaivalle, niinkuin tuossa pääkuvassa. 

Oikeasti sillä yritettiin kiinnittää muiden keksejä kärttävän kolmevuotiaan huomio muualle samalla kuin yritettiin tyynnytellä vauvaa, joka suuttui koska ei saanut syödä koko rantaa.

Tässä toisessa kuvassa hengaillaan hiukset kesätuulessa hulmuten, iloinen vauva sylissä.

Oikeasti se on iloinen siksi että sillä on suu täynnä hiekkaa. Minua hymyilyttää koska sen suussa on hiekkaa, eikä se vieressä lojunut hanhenpökäle.

Sitten meillä on tietenkin tämä ihana uimakuva, jossa blogilapset telmivät aalloissa täydellisen blogimiehen valvovan katseen alla.

Oikeasti pienempi blogilapsi pitää kädessään leväkökköä, jonka seuraavaksi yritti tunkea suuhunsa. Sai raivarin kun täydellinen blogimies esti tämän. Isompi blogilapsi unohti veteen juostessaan ettei osaa uida.

Pikkujuttuja.

Välillä hengailtiin rannalla pienet hiekkaiset varpaat sylissä.

Vaikka oikeasti vauva oli sylissä koska en jaksanut kokoajan jahdata sitä pitkin mitä ilmeisimmin syötäväksi tarkoitettua rantaa, jonne ärtsyt kanadanhanheet kakkivat vähemmän syötäviä pökäleitä. Ihanat blogivauvanhiekkavarpaat olivat ihanasti suussa tuon kuvan jälkeen. Nyrkissään oleva hiekkaläjän ihana blogivauva survaisi ihanasti pahaa aavistamattomien hampaideni väliin.

Mutta blogissakin iso osa on totta. Meillä oli oikeasti ihana päivä ihanassa seurassa. Viktor, vaikkakin unohteli uimataidottomuutensa, hillui aalloissa kuusivuotiaan Urhon kanssa kunnes molemmilla sinersivät huulet. Ja hei, kuusivuotias Urho leikki Viktorin kanssa koko päivän! 

Tajuatteko!

Urho 6 v!

Orgiat Daniel Craigin kanssa! Koska siihen se oli täysin verrattavissa jos Viktor olisi minä. Moi äiti.

Marius puolestaan sai maistaa ihka ensimmäistä (hiekkaista) keksiään, ja sai survottua siihen minikitaansa sen verran santaa että oletan sen kakkivan tiiliä koko viikon.

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy mitä Isäntä touhuili valvoessaan lasten touhuja leikkipaikalla.

Oikeasti meillä oli sellaiset vaijerit ja vinssit jotta ukko saatiin tuohon asentoon. 

Ei vaiskaan.

Kyllä se noin hillui.

Puoli päivää.

Koska minä olen naimisissa kreikkalaisen jumalan kanssa.

Mutta saa se Daniel Craig silti soitella.

Kaksi ylimmäistä kuvaa ovat muuten Taaperotaloon poikkeuksellisen hyvälaatuisia, ja se johtuu ainoastaan siitä että minä en ottanut niitä. Niistä saan kiittää Stella Harasekia. Jolla, muista tyylibloggaajista poiketen, on oikeastikin sellainen barbie-iho. Sen lisäksi että se on laiha ja tyylikäs.

Kyllä. HopLopissa. Koska elämästämme puuttui niin olennaisissa määrin kaaosta. 

Ei sentään, ulkona satoi. 

Ja elämästämme puuttui kaaosta. 

Opin etten ole enää aivan niin ketterä kuin ennen. Meinasin (Mapen suureksi riemuksi) jumittua tuohon putkeen.

Muutenkin oli sydänkohtaus lähellä koska tuo pikkujätkä on aivan yhtä nopea kuin Viku oli hiukan vaille vuotiaana. Ratkaisin pelin heittämällä mupeltajan ensitutustumiselle pallomereen. Koska kaikki rakastavat pallomerta, ja sydänkohtauksen ja niveltrauman kokeneet äidit voivat istua siellä paikoillaan ja heitellä palloja lapsilleen. Jotka maistelevat jokaikisen pallon yksitellen. 

Immunivaste, immuunivaste, immuunivaste...

Kukaan ei ehkä ole koskaan ollut niin innoissaan pallomerestä kuin Marius.

...paitsi ehkä Viktor. Joka siis näkyy kuvassa, vaikkakin hyvin marginaalisesti.

Mariusta myös kiinnosti autorata hieman enemmän kuin Viktoria samanikäisenä.