Lapset ovat kyllä suloisia kun ne nukkuvat.

Paitsi silloin, kun ne nukkuvat samassa sängyssä vanhempiensa kanssa. Erikseen nukkuva lapsi on kaunis, levollinen, ihanalta tuoksuva pieni unipallo.

Samassa sängyssä vanhempiensa kanssa nukkuva lapsi on pelkkiä kantapäitä suuhun ojentava ja sormilla silmiä tökkivä mustekala. Olento, jonka raajoja tuntuu olevan miljoona, ja joista kaikki hakeutuvat kello aamuneljältä vähintäänkin sinun suuhusi ja korviisi.

Viktoria ei pitkään aikaan voinut uniongelmiensa takia ottaa samaan sänkyyn meidän kanssamme. Poika nimittäin toimitti vahtikoiran virkaa. Olen monta kertaa kirjoittanut ettei Viku nukkunut ennenkuin oli reippaasti yli kaksivuotias, ja ongelmahan oli että lapsi sai yöraivareita. Ihan silmittömiä raivareita, joihin ei koskaan löytynyt syytä ja joihin ei auttanut sitten niin mikään. Jos Viktor nukkui meidän välissämme sen sijan että olisi nukkunu omassa huoneessaan, hän jostain syystä nukkui vielä kevyemmin kuin normaalisti, ja heräsi huutamaan samantien jos jompikumpi meistä lähti yöllä piipahtamaan Hotelli Helpotuksessa. Vaikka toinen vanhempi oli vielä vieressä, ja se vessaanlähtijäkin saapui aika nopeasti takaisin, raivosi nappula tuntitolkulla kunnes siltä lopulta lähti taju taskuun.

Joten oli aika tärkeää ettei lapsi nukkunut meidän kanssamme.

Nykyään Viktor nukkuu yhtä hyvin tai huonosti kuin kuka tahansa kolmivuotias, ja pyrkii aika usein meidän väliimme.

Tässä vaiheessa olemme käännyttäneet lapsen takaisin koska Mariuksen pinnasänky on meidän huoneessamme, ja Mapen vedellessä yöpalaa oli katastrofi valmis mikäli Viktor oli päätynyt meidän sänkyymme nukkumaan.

"Miksi Marius syö? Onko Mariuksella nyt nälkä? Syökö Marius aamupalaa? Onko nyt aamu, saanko minäkin aamupalaa, minä haluan kaakaoo ja vitamiinii ja leipää, saanko minä katsoa aamupalan jälkeen Masha ja Karhu voinko minä...?"

Jotenkin sattui aina niin että vauva, joka muuten olisi puolikoomassa vetänyt yömaitonsa, heräsi isoveljensä tiedusteluun aamun buffet-tarjonnasta. Aivan yhtä varmana siitä, että uusi päivä on jo saapunut. Kivaa! Bileet! Päristelyä!

Eli loppupeleissä nukutimme tunnista kahteen sitä vauvaa samalla kun yritimme selostaa vanhemmalle että nyt on yö ja nyt nukutaan. Parhaina öinä Viktor uskoi ja painoi pään tyynyyn, huonompina pikkujätkä tivasti keskellä parisänkyä pomppien vastausta siihen, miksi hän ei IKINÄ saa aamupalaa.

Mutta nyt vauva on lakannut syömästä öisin. Ensimmäisenä maidottomana yönä Marius oli tunnin verran hereillä, mutta pojalle kelpasi varsin hyvin kombinaatio tutti-pupu-unirätti-mobiili, ja hän nukahti uudestaan ja nukkui melkein seitsemään. Seuraavana yönä hän ei edes herännyt (minä tosin heräsin 5 kertaa varmana siitä, että nyt se on vainaa), eikä ole sen jälkeenkään herännyt jossei vaippa ole falskannut keskellä yötä.

Olemme olleet Isännän kanssa niin yllättyneitä, ettemme oikein ole tienneet miten päin tässä pitäisi olla. Tottakai sitä on kuullut että toinen lapsi on helpompi, mutta eihän se nyt näin helppo voi olla? Ihan varmasti se punoo maailmanvalloitussuunnitelmaansa ja tuudittaa meidät helppouskoiset omaan suloiseen harhaamme hyvinnukkuvista lapsista.

Hyvin nukkuva vauva tarkoittaa myös ettei mikään enää estä Viktorin saapumista väliimme öisin, joten me olemme luovuttaneet. Viku on perinyt... Isännän... itsepäisyyden ja kun hänet käännyttää oveltamme ja ohjaa takaisin omaan sänkyynsä, saa prosessin toistaa noin viisi kertaa saman yön aikana. Ei sellaista kukaan jaksa. Varsinkaan kun joka jumalan kerta meinaa saada sydänkohtauksen.

Viktorin tapa tulla väliimme nimittäin on sellainen, että hän kaikessa hiljaisuudessa kerää peittonsa ja tyynynsä, hiipii huoneeseemme kuin pahinkin murtovaras timanttikauppaan, ja jää seisomaan ja odottaa meidän heräävän. Voin kertoa että jos sinua tarpeeksi kauan tuijotetaan hiljaa, sinä heräät. Joka kerta. Eikä mikään ole kammottavampaa kuin se, että ensimmäiseksi unenpöpperöisiin silmiisi osuu sellainen metrin mittainen maissilapsi tuijottamassa sinua pimeässä huoneessa vakava ilme naamallaan. Vähemmästäkin laskee alleen.

Kun vanhemmat on säikäytetty lähes tiedottomiksi, lapsi tiedustelee joka kerta samaan tapaan: "Saako tänne tulla?".

Joo, tule vaan, jonka jälkeen Viku ojentaa ensin tyynynsä, sitten pienen peittonsa, ja kiipeää väliimme.

Sitten kaikki nukahtavat ja heräävät aamulla virkeinä.

Mutta kun ei.

Ensiksi Viktor valittaa että hänen tyynynsä ei mahdu tähän, menkää pois tieltä. Joten siirrymme molemmat Isännän kanssa vähän enemmän omia reunojamme kohti, jotta Kaikkeuden Valtias voisi asetella tyynynsä millilleen oikein. Sitten vedämme peiton makuulleen asettautuvan lapsen päälle, ja hän valittaa että siinä on ryppyjä, se ei ole hyvin kun se on ihan hassusti.

Tunge ne rypyt...! "Voi pulu pieni, Mamma laittaa peiton paremmin."

Sitten pitää antaa käsi, jotta lapsi voi laittaa omansa siihen. Tämä olisi kuolettavan liikuttavaa, jollen jo roikkuisi puoli torsoa sängyn reunan yli. Annan kuitenkin käteni ja hetken päästä, juuri ennen nukahtamistaan Viktor työntää sen pois. Useimmiten omaan suuhuni.

No nyt ne ainakin nukkuu aamuun asti.

Vaan eipä vieläkään. 

Jossei Viktor kuorsaa kuin humalainen tukkijätkä (Isännän geenejä nämäkin), niin se potkii ja läpsii unissaan. Koon 26 jalka muuten mahtuu varvaspuolelta harvinaisen näppärästi aikuisen kylkiluiden väliin kun oikein kaivaa. Siihen kun lisää vastapariksi pieneet käpälät jotka vuoroin läpsivät ohimolle ja kaivautuvat sieraimiisi, niin avot! Ei tartte nukkua, ei.

Jossain kohtaa simahdan kuitenkin puoliksi ja saan törkättyä unimustekalan pois naamastani. Silloin alkaa vaeltaminen. 

Viktor laitetaan aina iltaisin sänkyynsä nukkumaan kuin normaali ihminen, peitellään ja suukotetaan, ja varttia myöhemmin jätkä näyttää tältä:

Tietenkin se siis tekee samaa meidänkin sängyssämme. Koita siinä sitten nukkua kun 14 kiloa lasta roikkuu poikittain Isännän kaulan yli, samalla tunkien jalkojansa ilmeisesti lämmittelemään minun suuhuni. 

Me kihistelemme ja ähistelemme Isännän kanssa, yritämme kääntää poikaa tai nostaa sitä takaisin keskikohtaan, mutta unimustekala löytää aina tiensä takaisin päällemme, polvet toisen palleassa ja kyynärpäät toisen vastaavassa. Lopulta me kuitenkin uuvahdamme, joko väsymyksestä tai lapsen aiheuttamasta hapenpuutteesta, ja vaivumme ei-niin-suloiseen lepoon.

Siinä vaiheessa viereisestä pinniksestä lentääkin tutti Isännän otsaan, ja alkaa iloinen "Pppprrrrt! Pthbtbhthb, ögliögliögli. Göööö!".

Eikä siinä sitten autakaan enää muu kuin nousta pirteänä uuteen aamuun ja pohtia että milläs teatterimaskilla nämä silmäpussit tänään yrittäisi peittää.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

On tullut aika pistää Vauvatehdas/Taaperotalolle piste. 

Tämä on viimeinen kirjoitukseni. 

Miksikö?

Minusta blogi on täyttänyt sen tarkoituksen, johon se luotiin. Rehellisyyden nimissä on myös sanottava etten pysty panostamaan blogiin niin paljon kuin se ansaitsisi.

Teitä nimittäin on tuhansia. Asia, joka häkellyttää minua ihan joka kerta kun jotain kirjoitan.

Tuhansia.

Blogi on siis alkutekijöistään kasvanut melkoisen isoksi, ja minusta se ansaitsisi silloin sellaisen satsauksen: se ansaitsisi muuta kuin suttuisia iPhone-kuvia liian nopeasti liikkuvista lapsista, ja se ansaitsisi vähintäänkin päivittäisiä tekstejä. Omalta osaltani taas tämä tarkoittaisi että minun pitäisi hankkia kamera ja opetella photaroimaan kuviani. Se taas veisi aikaa pois blogin aiheelta, eli perheeltäni. Minä en myöskään osaisi olla hauska päivittäin. Ellen ole humalassa. Epäilen, että sillä perheellä olisi siitäkin asiasta jokin mielipide.

Mitä siihen tarkoitukseen tulee, niin aloin nelisen vuotta sitten kirjoittamaan Vauvatehdasta koska en tiennyt raskaudesta tai vauvoista mitään. Onneksi Vauva oli tässäkin vanhemmuuden alueessa aikaansa edellä ja antoi minun haparoida eteenpäin virtuaalisella tontillaan. Mieletön kiitos siitä koko toimitukselle, minulle jää teistä ainoastaan hyviä muistoja.

Neljän vuoden aikana tapahtui paljon. Minä kasvoin, niin henkisesti, fyysisesti kuin kirjoittajanakin. Perheen väkiluku kasvoi. Asuinympäristö kasvoi ja ystäväpiiri kasvoi. Haluaisin kuvitella, että kasvoin myös ihmisenä.

Ainakin olen vähemmän paskiainen kuin ennen lapsia.

En minä aivan kuivilla siinä hommassa ole, mutta vähemmän kuin ennen kuitenkin. 

Haluaisin uskotella olevani hyvä äiti, mutta se ei ole aivan totta. Toisina päivinä olen älyttömän hyvä äiti, ja toisina taas... auta armias. Valtaosan ajasta olen varmaan aika keskivertoäiti, ja siihen olen oikein tyytyväinen.

Siitä päästäänkin siihen blogin tarkoitukseen. En tajunnut raskaudesta mitään, ja äitiydessä olin ainakin alkuun aivan yhtä pihalla. Pääsääntöisesti vanhemmuus on ihanaa, mutta se on myös vaikeaa. Monesti pohdin olenko ainoa jolle tämä on niin helvetin rankkaa?

Ja sitten te saavuitte mukaan. Ja teilläkin oli rankkaa. Teidänkin lapsenne sairastivat korvatulehduksia, nukkuivat huonosti ja söivät mieluiten vain sepeliä. Sen ansiosta, teidän ansiostanne, selvisin taas hetken verran eteenpäin. En edes pysty kuvailemaan sen kiitoksen suuruutta jonka olen teille, jotka luette tätä, velkaa.

Minä kirjoitan tätä blogia mutta te luotte sen.

Tiedän että jotkut bloggaajat väittävät kivenkovaan olevansa kokonaan itsensä luomia, mutta voin kertoa teille salaisuuden. Ei kukaan kirjoita vuosikausia jollei siihen saa jonkinlaista vastakaikua. Se vastakaiku jonka minä olen saanut, on ollut suurin syy miksi jatkan. Toki, minulla on luontainen tarve aukoa päätäni jokaisella mahdollisella tavalla minkä keho antaa myöden, mutta en minä olisi viitsinyt ilman teitä. Te olette tukeneet minua, olleet samaan aikaan raskaana ja kärsineet samoista ongelmista kuin minä ja kasvatatte lapsianne minun kanssani. Tai sitten ette kasvata, koska niitä ei ole, mutta olette kuitenkin siellä. Toisin kuin monissa muissa blogeissa, te olette aina olleet kilttejä minulle. Taaperotaloon on tullut hämmästyttävän vähän "syö pääsi"-tyylistä touhua, varsinkin kun ottaa huomioon että aihe on vanhemmuus. 

Niin, ja se vanhemmuus. Ne lapset. Minun ihanat blogilapseni. Vauvatehtaan aloitusaikaan pohdittiin onko se haamuviiva ihan vakavasti otettava viiva testissä vai valmistusvirhe, ja nyt se haamuviiva on pelkkää vajaa-nelivuotiasta pitkää raajaa säntäilemässä potkupyörällä vattupuskaan.

Ihana, pellavapäinen, voimakastahtoinen Viktor. Sekä yhtä ihana, tutkiva, lämmin pieni Marius. Lapset, joita ilman ei olisi mitään. Joita ilman en olisi se ihminen, joksi minut on tarkoitettu. Naperot, joiden elämän ensiaskeleet on tallennettu harvinaisen hyvin ja laajasti. Minun pienet sydämeni, joiden ansiosta blogin lopettaminen on niin kovin hankalaa. Minähän kirjoitan lapsistani, lapsilleni, koska rakastan heitä. Tiedän, että ensin tulee ikä jolloin he inhoavat näitä tekstejä (jotka minun olisi tarkoitus printata talteen tässä syyskuun aikana), mutta siitä ohi kasvettuaan haluan uskoa että he oppivat pitämään niistä. Ehkä he arvostavat sitä että heidän ensimmäiset vuotensa on dokumentoitu niin tarkasti. Ehkä he ymmärtävät että heidän äitinsä rakastaa heitä niin paljon että halusi tehdä sen.

Isännän mielestä en tule kykenemään siihen, kirjoittamatta olemiseen. Se on varmaan ihan totta, mutta minulla on suunnitelma. Veljeni lupasi että voin soittaa hänelle aina kun tekisi hillittömästi mieli kirjoittaa jotain, joten Jonilla on varmaan edessään aika tiivis rupeama pippeli- ja kakkajuttuja.

Mitä minuun tulee, minä olen edelleen täällä. Minä luen Taaperotalon sähköpostia (taaperotalo@gmail.com) silloin tällöin, jos jollakulla on asiaa. Minä hillun edelleen hiekkalaatikolla, kahvitermari kädessä, huonosti nukutun yön jälkeen. Puhaltelen pipiä pois pienistä polvista ja teen älyttömän näköisiä synttärikakkuja joita kukaan ei pysty syömään koska ällömakeita koristeita on niin paljon. Jakelen jäähyminuutteja, halaan ja luen satuja. Kasvatan parhaani mukaan, ja kasvan itse parhaani mukaan.

Kiitos teille kaikille näistä vuosista, vaikka me emme useimpien kanssa oikeassa elämässä tunnekaan. En unohda teitä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Reima halusi tarjota lounaan yhteydessä katselmuksen kevätmallistoonsa, ja sattuipa niin hassusti että minulla on tapana syödä joka päivä, joten hipsin paikalle into piukassa.

Ai että. Ei olisi pitänyt mennä.

Luottokorttini istuu vieläkin nurkassa käpertyneenä sikiöasentoon.

Kevätkamathan eivät ole vielä kaupassa (eikä niistä saanut vielä julkaista kuvia), mutta kun ne saapuvat niin kalliiksi tulee. 

Uusiakin juttuja opin taas. En esimerkiksi tiennyt, että Reima tekee aurinkosuojavaatteita. Ne olivat paljon söpömpiäkin kuin ne mitkä me olemme apteekista (ihan sikakalliilla hinnalla) ostaneet. Eli siinä oli ensimmäinen menoerä ensi keväälle.

Opin myös, että haalarin kosteussuojan voi itse freesata taas hiukan pitävämmäksi. Haalari pistetään 40 asteeseen (eli esim. viilenemässä olevaan saunaan) jossa kosteussuoja lämmetessään leviää hiukan peittävämmäksi. Kamalasti kuumempaan ei kuulemma kannata laittaa jotteivät haalarin teippaukset ota osumaa.

En myöskään tiennyt että Reima vaihtaa haalareiden rikki menneet kenkäkuminauhat. Eli ne, jotka ujutetaan kengänpohjan alta. Kuulemma kuva rikki kuluneista riittää jotta asiakaspalvelu pistää uudet postiin. Mielestäni aika kiva palvelu!

Mutta siihen mallistoon. Minä olin siitä ehkä niin innoissani siksikin että olen aina tykännyt Reimasta. Meidän pojat ovat isovanhempien ja joulupukin ansiosta kuin firman käveleviä mainospylväitä. Toiset eivät tykkää koska Reiman vaatteet ovat aika perusvärisiä ja ilman hirvittäviä krumeluureja, mutta minä olen tykännyt juuri siitä. Olen varmaan aika tylsä mutsi, mutta lämpenin erityisesti sille että ne neutraalin väriset kamat olivat oikeasti neutraaleja, eikä niin että esimerkiksi punaisen haalarin selässä onkin sitten jumalaton Hello Kitty.

Kaikista söpöimpiä olivat varmaan Newborn-malliston kamat. (Klikatkaa muuten linkkejä ihan rauhassa, minä en saa niistä mitään.) Kenelläkään osallistujista ei ollut sille osastolle varsinaisesti asiaa, mutta jotenkin me kaikki vietimme siellä eniten aikaa. Tuli heti sellainen "oispa meilläkin näin pieni ja ihana..."-fiilis. 

Vaarallista touhua.

Saimme lopuksi vielä kurkata syksyn mallistoa, jonka on Eppusen Kaapilla on aiemmin referoinut tässä. Siinä on itseasiassa juurikin ne minunkin rahareikäni tälle syksylle, tuo vaaleanharmaa haalari ja sinisen takin alta pilkistävät vaaleanharmaat toppahenkselihousut. Ne ovat livenä vielä nätimmät kuin tuossa, mutta valitettavasti eivät ole tulleet vielä nettikauppaan.

Pakko myöntää etten kyllä ihan vielä kertoisi vaikka olisivatkin tulleet, koska pitäisi ensiksi klikata itselle ne himaan ennenkuin uskaltaa kertoa muille.

Nuo vaaleanharmaat toppahousut olivat niin nerokkaat että harkitsin niiden sullomista salaa käsilaukkuuni jo showroomilla. Tuon vinon vetskarin (jonka ansiosta sen minimustekalan änkeminen talvivaatteeseen helpottuu pikkuisen) lisäksi henkselihousuissa on painijaselkä, jotka muuttuvat henkseleiksi vain etupuolelta. Ja korkea kyljet ettei napaan mene lunta kun makaa hangessa.

Se painijaselkä-henkselietupuoli oli minusta nerokas siksi että nuo olivat juuri tuollaiset 1-2-vuotiaiden haalarit, eikä niillä rantapalloilla ole mitään hartioita pitämään normaaleja henkseleitä paikoillaan. Mutta avot, ongelma ratkaistu!

Vaaleanharmaat olivat vielä ReimaTeciäkin, kaiken lisäksi.

Tulipas aikamoinen kehumisteksti, mutta kai minä sitten vaan olen Reimatyttöjen Reimatyttö? Yritin viime vuonna ilmoittaa Viktoria siihen hakuun missä etsittiin tavallisia lapsia tuotetestaajiksi, mutta emme tulleet valituksi koska Viktor oli juuri puoli vuotta liian nuori verrattuna haun alaikärajaan.

Tai ainakin minä aion hokea itselleni edelleen että se johtui siitä.

Jos tässä nyt on todettu että minä olen perusvärien ihminen ja aion pukea nappulani jatkossakin harmaaseen, mustaan ja siniseen, niin millä meiningillä teillä mennään? Välillä minusta nimittäin tuntuu että joku MOLO:n neonvärinen haalari olisi hyvä jotta nappulan löytää kolmemetrisestä hangesta. Tai sitten Ticketin kun niissä on niin hyvin heijastimia (mutta voi jessus miten ne haalarit ovat kalliita), vaikka otsalamppu kyllä ratkaisee sen pimeällä näkymisen ongelman ehkä kaikesta näppärimmin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Tehän tiedätte että blogit ovat aivan täynnä höttöä. Tekaistua, kaunista todellisuutta jossa ihmiset ovat laihoja ja heillä on iho kuin barbienukeilla. 

No ok. Kaikki muotibloggaajat ovat oikeasti kai laihoja. Mutta sellaista ihoa ei ole kenelläkään.

Joka tapauksessa.

Meidät kutsuttiin tässä päivänä eräänä rantapäivää viettämään Pihlajasaareen. En ole Helsingistä kotoisin, joten tällaiset salaiset saaret kaupungin ulkopuolella ovat minulle tuntematon alue. Ja ne siis ovat niin salaisia että niille menee lautta kaksi kertaa tunnissa koko päivän. Lautta lähtee sellaisen salaisen, valtavan PIHLAJASAARI-kyltin alta. Joka on salaisesti jemmattu kahvila Caruselin viereen. 

Agentti-meininkiä.

Mutta joo, blogeissahan rantapäivät ovat idyllisiä ja ihania. Lapset käyttäytyvät ihanasti ja vilkutellaan ohi lipuvalle Tallinnanlaivalle, niinkuin tuossa pääkuvassa. 

Oikeasti sillä yritettiin kiinnittää muiden keksejä kärttävän kolmevuotiaan huomio muualle samalla kuin yritettiin tyynnytellä vauvaa, joka suuttui koska ei saanut syödä koko rantaa.

Tässä toisessa kuvassa hengaillaan hiukset kesätuulessa hulmuten, iloinen vauva sylissä.

Oikeasti se on iloinen siksi että sillä on suu täynnä hiekkaa. Minua hymyilyttää koska sen suussa on hiekkaa, eikä se vieressä lojunut hanhenpökäle.

Sitten meillä on tietenkin tämä ihana uimakuva, jossa blogilapset telmivät aalloissa täydellisen blogimiehen valvovan katseen alla.

Oikeasti pienempi blogilapsi pitää kädessään leväkökköä, jonka seuraavaksi yritti tunkea suuhunsa. Sai raivarin kun täydellinen blogimies esti tämän. Isompi blogilapsi unohti veteen juostessaan ettei osaa uida.

Pikkujuttuja.

Välillä hengailtiin rannalla pienet hiekkaiset varpaat sylissä.

Vaikka oikeasti vauva oli sylissä koska en jaksanut kokoajan jahdata sitä pitkin mitä ilmeisimmin syötäväksi tarkoitettua rantaa, jonne ärtsyt kanadanhanheet kakkivat vähemmän syötäviä pökäleitä. Ihanat blogivauvanhiekkavarpaat olivat ihanasti suussa tuon kuvan jälkeen. Nyrkissään oleva hiekkaläjän ihana blogivauva survaisi ihanasti pahaa aavistamattomien hampaideni väliin.

Mutta blogissakin iso osa on totta. Meillä oli oikeasti ihana päivä ihanassa seurassa. Viktor, vaikkakin unohteli uimataidottomuutensa, hillui aalloissa kuusivuotiaan Urhon kanssa kunnes molemmilla sinersivät huulet. Ja hei, kuusivuotias Urho leikki Viktorin kanssa koko päivän! 

Tajuatteko!

Urho 6 v!

Orgiat Daniel Craigin kanssa! Koska siihen se oli täysin verrattavissa jos Viktor olisi minä. Moi äiti.

Marius puolestaan sai maistaa ihka ensimmäistä (hiekkaista) keksiään, ja sai survottua siihen minikitaansa sen verran santaa että oletan sen kakkivan tiiliä koko viikon.

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy mitä Isäntä touhuili valvoessaan lasten touhuja leikkipaikalla.

Oikeasti meillä oli sellaiset vaijerit ja vinssit jotta ukko saatiin tuohon asentoon. 

Ei vaiskaan.

Kyllä se noin hillui.

Puoli päivää.

Koska minä olen naimisissa kreikkalaisen jumalan kanssa.

Mutta saa se Daniel Craig silti soitella.

Kaksi ylimmäistä kuvaa ovat muuten Taaperotaloon poikkeuksellisen hyvälaatuisia, ja se johtuu ainoastaan siitä että minä en ottanut niitä. Niistä saan kiittää Stella Harasekia. Jolla, muista tyylibloggaajista poiketen, on oikeastikin sellainen barbie-iho. Sen lisäksi että se on laiha ja tyylikäs.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Kyllä. HopLopissa. Koska elämästämme puuttui niin olennaisissa määrin kaaosta. 

Ei sentään, ulkona satoi. 

Ja elämästämme puuttui kaaosta. 

Opin etten ole enää aivan niin ketterä kuin ennen. Meinasin (Mapen suureksi riemuksi) jumittua tuohon putkeen.

Muutenkin oli sydänkohtaus lähellä koska tuo pikkujätkä on aivan yhtä nopea kuin Viku oli hiukan vaille vuotiaana. Ratkaisin pelin heittämällä mupeltajan ensitutustumiselle pallomereen. Koska kaikki rakastavat pallomerta, ja sydänkohtauksen ja niveltrauman kokeneet äidit voivat istua siellä paikoillaan ja heitellä palloja lapsilleen. Jotka maistelevat jokaikisen pallon yksitellen. 

Immunivaste, immuunivaste, immuunivaste...

Kukaan ei ehkä ole koskaan ollut niin innoissaan pallomerestä kuin Marius.

...paitsi ehkä Viktor. Joka siis näkyy kuvassa, vaikkakin hyvin marginaalisesti.

Mariusta myös kiinnosti autorata hieman enemmän kuin Viktoria samanikäisenä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.