Linssi-tomaattisalaatti

full vv linssisalsa

2 dl vihreitä linssejä
100 g pieniä makeita kirsikka- tai luumutomaatteja
1/2-1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
3 rkl silputtua tuoretta persiljaa
2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
1/2 dl  oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria


Keitä linssit ohjeen mukaan pehmeiksi. Hienonna sipuli, purista valkosipuli ja silppua yrtit. Sekoita sipuli-yrttiseoksen joukkoon öljy. Anna kastikkeen vetäytyä hetken ja sekoita sitten keitettyjen linssien sekaan. Lisää öljyä, jos salaatti jää kuivaksi. Lisää muut mausteet. Paloittele tomaatit ja lisää salattiin. Käy pääruokana tai lisäkkeenä.

 

Resepti: Hanna Kangasniemi. Kuva Lauri Mannermaa. Vauva 3/2012

Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä