Gazpacho

vv gazpacho

4:lle hengelle

 

2 kurkkua
8 tomaattia
2 pienehköä sipulia
1 punainen ja 1 vihreä paprika
6 valkosipulin kynttä
1/2 dl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
4 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
6 viherpippuria

 

Paloittele kurkut, tomaatit, sipulit, valkosipuli ja paprikat. Laita palat tehosekoittimen kulhoon ja jauha.

Lisää mausteet ja pyöräytä koneessa. Kaada seos kulhoon ja sekoita siihen tomaattipyree, etikka ja öljy.

Jäähdytä kylmäksi ja sekoita ennen tarjoilua.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita eli krutonkeja.

Vinkki: Pienen lapsen version voit tehdä pelkästä kurkusta, tomaatista ja paprikasta.


Vauva 2/2007